reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
No właśnie czytałam listę i zastanawiam się czy jak miałam robione w lutym nie które z tych badań to czy muszę powtarzać?
macie jakąś listę jakie badania potrzebowaliście
Hej ja się leczę w invimedzie w Katowicach od ponad 2 lat. Ja na pierwszej wizycie dostałam kartkę z wymaganymi badaniami które muszę mieć zrobione. Może też taką dostałaś? Ponadto co na tej kartce musiałam mieć zrobione usg piersi, zbadane tsh, prolaktyne, Estradiol, progesteron, fsh, LH, amh także trochę tego jest :)

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

29.06. @hername - wizyta, USG 🍀🍀✊✊✊

30.06. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

29.06. @hername - wizyta, USG 🍀🍀✊✊✊

30.06. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂
Ja mam wizytę jednak jutro a nie 30.06 wiec dam znać po:)

Hej ja się leczę w invimedzie w Katowicach od ponad 2 lat. Ja na pierwszej wizycie dostałam kartkę z wymaganymi badaniami które muszę mieć zrobione. Może też taką dostałaś? Ponadto co na tej kartce musiałam mieć zrobione usg piersi, zbadane tsh, prolaktyne, Estradiol, progesteron, fsh, LH, amh także trochę tego jest :)
Ja juz na pierwszą wizytę pojechałam ze zrobionymi wynikami tymi o których piszesz 🙂
kolejna wizytę mam w piątek i dostanę właśnie listę badań pod iui

Hej dziewczyny,
Ja juz po wizycie, wszystko jest ok, mala juz wazy aż 1,5 kg .
Z szyjka wszystko ok, nadal się nie skraca wiec w koncu moge odstawić cyclogest 😁
Za tydzień mam 3 prenatalne i mam nadzieje ze bedzie ładnie ulozona i będzie się jej dalo zrobic zdjecie 3d:)
A jeśli chodzi o ułożenie to narazie jest miednicowe ale jeszcze ma miesiac na poprawne ulozenie:)

dziewczyny a powiedzcie mi proszę, często się zdarza ze komuś iui udaje się za pierwszym razem?

czytaliscie o jakis sposobach zeby zwiekszyc szanse skutecznosci tego zabiegu?

jak przygotować siebie i meza do tego? zeby byc w najlepszej formie oraz meza nasienie zeby było idealne

dziewczyny a powiedzcie mi proszę, często się zdarza ze komuś iui udaje się za pierwszym razem?

jak przygotować siebie i meza do tego? zeby byc w najlepszej formie oraz meza nasienie zeby było idealne
Nie wiem czy często bo statystyki skuteczności są dość niskie, ale jest tutaj taka jedna osóbka, której się udało za pierwszym razem 😉

Moi lekarze nie chcieli odpowiadać na tego typu pytania... Sam zabieg jest już niezłym przygotowaniem ;-)
Reszta - tak jak przy staraniach naturalnych. Zdrowy tryb życia, brak współistniejących schorzeń oczywiście. Rekomendacje w mojej klinice zaczynają się od ograniczenia jedzenia mięsa po zakaz używania świec zapachowych...

reklama

Ogólnie iui ma niska skuteczność patrząc na statystyki, ale tez sa tu osoby którym się udało wiec warto być dobrej myśli:):)
A jeśli chodzi o przygotowania to myślę że standardowo zdrowy tryb życia, zdrowa dieta, kwasy omega 3, suplementy na poprawę jakości nasienie czy komórek jajowych:)

Do góry