reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
No tak , kobiety rodziły naturalnie i dzieci ok. 5 kg ale też nie było tej świadomości zagrożeń . Ale wiesz to już stres się udziela,że wszystkie myśli naraz do głowy nachodzą. Dziś nawet się popłakałam mojemu z tego stresu, że się boje ale jakoś od razu lepiej mi się zrobiło na duszy 🥰
Hormony buzują. Już zmęczenie tez pewnie robi swoje

Indukcja . Jutro koło południa jedziemy do szpitala. Nie wiem czy już jutro będą coś działać, zobaczymy ☺️
Ale czad, w końcu 😁 trzymam kciuki już od nocnego karmienia 😂 będzie dobrze, postaraj się jak najmniej stresować chociaż wiem że to nie łatwe🙂 ważne żeby dzieciątko szybko się urodziło. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz moment i będziesz już mamą pełną gębą. Także kochana wyśpij się dziś bo będzie Ci snu mega brakowało 🙂

Będzie dobrze, nie taki diabeł straszny. Ty i bobo jesteście najważniejsi. Trzymam kciuki, żeby szybko poszło. Mogę polecić indukcję „magiczną tasiemką”-tak się u nas w szpitalu mówiło na tasiemkę z plasterkiem z hormonem. Może warto zapytać czy praktykują u Ciebie 🙂
Hmm nie słyszałam o tej tasiemce. Z tego co się dowiadywałam to u nas praktykują standard czyli okstytocyna, czopki, masaż szyjki . Ty miałaś indukcję?

Ale czad, w końcu 😁 trzymam kciuki już od nocnego karmienia 😂 będzie dobrze, postaraj się jak najmniej stresować chociaż wiem że to nie łatwe🙂 ważne żeby dzieciątko szybko się urodziło. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz moment i będziesz już mamą pełną gębą. Także kochana wyśpij się dziś bo będzie Ci snu mega brakowało 🙂
Dziękuję bardzo Kochana 😘🥰 Dziś jeszcze muszę ostatnie zdjęcie zrobić sobie z brzuszkiem akurat róża moja pięknie kwitnie to będzie fajna pamiątka ☺️ Tak już ostania noc w domu we dwójkę 😁 Kochane tu wszystkie jesteście , że tak wspieracie id razu lżej ❤️

reklama
Hmm nie słyszałam o tej tasiemce. Z tego co się dowiadywałam to u nas praktykują standard czyli okstytocyna, czopki, masaż szyjki . Ty miałaś indukcję?
u mnie najpierw balonik foleya -zero postępu, potem tabletki z prostagladyna (czy jakoś tak) - po drugiej dawce odeszły wody. Potem czekaliśmy na skurcze i na rozwarcie. Przy skurczach co minute wzięłam znieczulenie bo rozwarcie zatrzymało się na 2cm. Potem oxytocyna i pełne rozwarcie w godzinę. Potem parte i na koniec cesarka, można powiedzieć ze przeszłam 2 porody z jednym dzieckiem. Nadal uważam ze wole naturalny mimo tych bólów.

Do góry