reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Aha to fajnie ja też właśnie mam różek taki cieniutki o ile nie będzie jakiś ekstremalnych upałów to chce przez początki kłaść synka w rożku żeby mu było przyjemnie a w razie upałów mam taki bambusowy kocyk o śpiworku pomyślę na jesień ☺️
Ja nawet kocyk zawijałam jak rożek, dzieci wtedy szybciej zasypiają, chyba przypomina im się jak były w brzuchu 🙂

reklama
Moja do dziś nie śpi sama nawet w ciągu dnia. Po 11 miesiącach dała się odkładać w czasie drzemki obok na łóżko a tak to leżałam jak ten placek z nią na sobie 🙄
Ja planuję od 6 miesiąca kłaść dzieci w pokoju obok. Póki co śpią w łóżeczku obok naszego łóżka

Ja planuję od 6 miesiąca kłaść dzieci w pokoju obok. Póki co śpią w łóżeczku obok naszego łóżka
My nie mamy oddzielnego pokoju póki co.
Moje dziecko to high need i w ogóle ciężki przypadek.
Myślę że jeśli twoje dzieci sobie z tym poradzą- no wiadomo że są dzieci różne i mogą różnie reagować, to bardzo dobra decyzja :) sama bym tak zrobiła :)

Po urodzeniu dziecka to się pewnie zaczną złote rady🤮🤮 ostatnio byla u mnie polozna i właśnie wspominała ze jak będą złote rady po urodzeniu od rodziny to mamy wysłuchać co mają co powiedzienia i i tak robic swoje i nie patrzeć na innych:)
Mądre Słowa. Nam sugerowali, na szkole, żeby od razu nie spraszać gości, to póki co ciężko to zakomunikować, że 2 dni po porodzie nie chce przyjęcia 😂😂

Nie kochana, nie przesadzasz. Uwierz mi że jak się urodzi to zatęsknisz za leżeniem 😉 powiedz tym wszystkim mądralom prawdę, jak jest i dlaczego leżysz. A jeśli wiedzą i mimo to tak gadają to weź to po prostu olej. Szkoda nerwów na takich ludzi....
No właśnie wiedzą, dlatego tak mnie to wkurza. Jednak dzis nowy dzień i probuje działać z nowym nastawieniem! 🥰😘

Mnie też wszyscy wkurzają dookoła. Ja ma teraz etap, nie możesz się przy dzieciach denerwować, nie możesz tego, tamtego. Musisz robić tak i tak 😤😤😤 robią ze mnie maszynę, jakbym ja nie była w tym zupełnie ważna.. więc ostatnio powiedziałam żeby darowali sobie głupie zalecenie bo nie mają pojęcia o tym co to jest opieka samemu nad bliźniakami. A przyjść na kawę i pi...lić głupoty jest najłatwiej
Właśnie to jest straszne, ze jak zostajesz Mama, to już jesteś traktowana jakbyś przestała być dalej kobieta, żona, po prostu sobą... Tobie też nalezy się uwaga, może gdyby od wejścia spytali, jak Ty się czujesz, to byłabyś miło zaskoczona! 😘🤗🤗
My wiemy, że jesteś dzielna. Jak chcesz pobluzgac, śmiało!

reklama
Kochana w żaden sposób nie przesadzasz, najważniejsze jest teraz Twoje zdrowie i zdrowie Malutkiej . Jak ja słyszę takie coś to aż we mnie się gotuję. Jacyś nie poważni są. Następnym razem odpowiedz dosadnie to może zrozumieją. Przytulam Cię mocno 🤗 Ja miałam też taką nie fajna sytuację jak powiedziałam że mój umył okna bo ja się boje i w ogóle to też pewna osoba powiedziała mi że ktoś tam mył okna normalnie albo ogródek przekopała. No kto co jak woli widocznie dla kogoś ważniejsze są inne priorytety. A teraz mnie znowu wkurza jak ciągle sąsiad mojemu piwo proponuje żeby wypić no ale to chyba oczywiste że jak już jestem po terminie czy krótko przed, że wszystko się może zdarzyć i będzie trzeba jechać a on tego nie rozumie 🤦 także Kochana głowa do góry 😘
Ja juz właśnie lecę zbyt dosadnie, bo cierpliwości to tego tematu nie mam wcale 🤣
Tak kiedyś to Kobiety w.polu rodziły, ale nikt nie powie, że wtedy razem z dzieckiem prawie macicie z kapusty zbierały. Bez jaj, są inne czasy.
Ja uważam, że dobrze, że się oszczędzalas, a facetowi się nic nie stanie jak przejmie część obowiązków na jakiś czas. W końcu to Wasze Bobo🥰
Co do alko, niech zaprasza na bezalkoholowe, ciekawe czy by był taki mądry, jakby Jego Żona była w tej sytuacji. Nie przejmuj się 😘

Do góry