musimy pozytywnie myśleć, czasami jest ciężko, bo człowiek się boi.. ale nie może być ciągle źle..Dziękuje, muszę w końcu zacząć pozytywnie myśleć we wtorek ide na USG, będzie 6+6, liczę ze zobaczę
reklama
hachette
Fanka BB :)
Kolejny raz, czyli który? Ja mam zaraz wizytę z omówieniem wyników i mamy sie umawiać na pierwszą iui, ale jakoś nie umiem sie dobrze nastawić po tym jak przeczytałam jakie są szanse powodzenia przy tej metodzie a ogólnie za mną 3 lata starań, stymulacji itd bez efektuJa będę podchodzić kolejny raz do iui albo ivf ,zobaczę co mi lekarz doradzi
Ja podchodziłam 3x i 4 już chyba nie podejdę, ja mam wizytę w sobotę i też się zastanawiam co nam doradzi lekarz,ja 5 lat staran. Wiesz ogólnie jest jakieś chyba 15% na cykl ,że się uda iui . Trzeba naprawdę sie dobrze wgrać z owulacją, albo mieć głupie szczęście, a mi nie idzie ani to ,ani to Dużo tez zalezy jakie są problemy ,ale dużo dziewczynom udaje się za 1 razem albo 2 ,a nawet 3 ,a później już szanse spadają.Kolejny raz, czyli który? Ja mam zaraz wizytę z omówieniem wyników i mamy sie umawiać na pierwszą iui, ale jakoś nie umiem sie dobrze nastawić po tym jak przeczytałam jakie są szanse powodzenia przy tej metodzie a ogólnie za mną 3 lata starań, stymulacji itd bez efektu
Be_More_Happy
To czekamy zatem na wiadomości i już zaciskam kciuki za wtorkową wizytę Dziękuję dobrze się czuje jeżeli tak będę się czuła do końca ciąży to będzie superDziękuje, we wtorek będę wiedziałam już więcej a jak Ty się czujesz?? Tez już widziałam ze większość ciąży za Tobą gratulacje
Madame JS
Przepraszam, że się wtrącam niepytana...Kolejny raz, czyli który? Ja mam zaraz wizytę z omówieniem wyników i mamy sie umawiać na pierwszą iui, ale jakoś nie umiem sie dobrze nastawić po tym jak przeczytałam jakie są szanse powodzenia przy tej metodzie a ogólnie za mną 3 lata starań, stymulacji itd bez efektu
Szanse to ok. 11-18%, więc w sumie tyle, co przy naturalnych staraniach... Ale IUI może pomóc za pierwszym razem jeżeli problem tkwi w śluzie, timingu, nasieniu. No cóż - mnie nie pomogła już 2 razy, a dalej zobaczymy ;-) Czekam na IVF w każdym razie.
nasza Doktor mówiła, że IUI to 7-9%/cykl.. oczywiście przy wykluczenia możliwych "blokad", typu drożność, jakość i wrogosc..Przepraszam, że się wtrącam niepytana...
Szanse to ok. 11-18%, więc w sumie tyle, co przy naturalnych staraniach... Ale IUI może pomóc za pierwszym razem jeżeli problem tkwi w śluzie, timingu, nasieniu. No cóż - mnie nie pomogła już 2 razy, a dalej zobaczymy ;-) Czekam na IVF w każdym razie.
Mi nie pomogła 3x , a mam wrogi śluz ,no cóż już sie nastawiłam na IVF ,może z tym się udaPrzepraszam, że się wtrącam niepytana...
Madame JS
Pewnie zależy to od wewnętrznych statystyk... Takie chyba są w naszym centrum. Najlepsze, że tych 11% zmienia się w 22 z nasieniem zamrożonym !nasza Doktor mówiła, że IUI to 7-9%/cykl.. oczywiście przy wykluczenia możliwych "blokad", typu drożność, jakość i wrogosc..
Madame JS
Ja jeszcze nie podeszłam do trzeciej, choć zamierzam, ale już jestem zapisana na IVF ;-)
Mi nie pomogła 3x , a mam wrogi śluz ,no cóż już sie nastawiłam na IVF ,może z tym się uda
reklama
a to dziwne, nie slyszalam o zwiększonej skuteczności przy mrożonym..Pewnie zależy to od wewnętrznych statystyk... Takie chyba są w naszym centrum. Najlepsze, że tych 11% zmienia się w 22 z nasieniem zamrożonym !
Podziel się: