reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No właśnie nie - póki co, każdy gin. przepisywał mi te same badania (albo zbliżone - za każdym razem miałam ze sobą komplet badań). Czy to też zrobię w klinice? Każdy mi tylko powtarza, że wszystko generalnie wygląda idealnie... ale chyba drożność ani wrogość śluzu to już są odrębne kwestie. Mąż już robił badanie nasienia i generalnie jest ok.
u mnie w klinice bez zrobienia drożności jajowodów nawet nie dopuszczali do iui. Wrogość śluzu tez mieliśmy przed. To są naprawdę istotne kwestie, bo przy złych wynikach iui nie ma sensu.

reklama
Cześć dziewczyny (pisałam przed chwilą na innym wątku dotyczącym inseminacji, ale zauważyłam, że ostatni post jest tam z lutego, a tu wiedzę, że jesteście aktywne)- mam pytanko odnośnie iui. Nie wiem jak się do tego zabrać - powinnam od razu zgłosić się do jakiejś kliniki? Czy ginekolog w zwykłej przychodni też może wykonać inseminacje? (taki, który teoretycznie zajmuje się niepłodnością). A może macie kogoś sprawdzonego (lekarza lub miejsce) w Warszawie? Tak żebym mogła się z mężem oddać w czyjeś ręce na dłużej. Chodziłam już do kilku gin. ale jedyny, który się zajmował typowo niepłodnością, spowodował u mnie jedynie traumę :D badania mamy dobre, a już prawie dwa lata i nic. Pozdrawiam :)
Hej, niestety co do Warszawy nie pomoge:( ale ja bym jednak poszukala lelarza w klinice niepłodności, ewentualnie na np znanym lekarzu jakis lekarzy specjalizujących sie w nieplodnosci

u mnie w klinice bez zrobienia drożności jajowodów nawet nie dopuszczali do iui. Wrogość śluzu tez mieliśmy przed. To są naprawdę istotne kwestie, bo przy złych wynikach iui nie ma sensu.
O wlasnie o tym zapomnialam, ja te z musialam miec drożność zrobiona przed iui. U mnie akurat dostalam skierowanie do szpitala i zrobili to w szpitalu na nfz, ale potem mialam troche przejść z nimi i juz wolalam płacić niz wkurzac sie jeszcze bardziej :) wiec przeszlam do kliniki niepłodności

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

11.04. @Hankaa - USG Prenatalne III trymestr 👣✊✊🍀🍀🍀

26.04. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂
Ja również poproszę wizyta, USG 27.04 😘

No właśnie nie - póki co, każdy gin. przepisywał mi te same badania (albo zbliżone - za każdym razem miałam ze sobą komplet badań). Czy to też zrobię w klinice? Każdy mi tylko powtarza, że wszystko generalnie wygląda idealnie... ale chyba drożność ani wrogość śluzu to już są odrębne kwestie. Mąż już robił badanie nasienia i generalnie jest ok.
Zeby podejsc do iui sa wymagane ustawowo badania u Ciebie i partnera/meza i maja tez określoną waznosx wiec mlzliwe ze będziesz musiala powtorzyc niektore badania jesli sie przeterminowaly.
Ale nie rozumiem czemu mowili ze wszystko dobrze jak nawet droznosci nie mailas czy badania śluzu...
W zasadzie u mnie tez dawniej mowili ze jest ok. (nasienie b dobre. Droznosc ok, jedynie amh niskie ale ze mloda jestem to powinnam miec dobre jajeczka a wyszlo juz dopiero przy in vitro ze właśnie prpblem z jakoscia jajeczek, nawet w klinice lekarz mowil zebym 3 raz do iui podeszla ale ja juz wolalam inv sprobowac...

O wlasnie o tym zapomnialam, ja te z musialam miec drożność zrobiona przed iui. U mnie akurat dostalam skierowanie do szpitala i zrobili to w szpitalu na nfz, ale potem mialam troche przejść z nimi i juz wolalam płacić niz wkurzac sie jeszcze bardziej :) wiec przeszlam do kliniki niepłodności
dokladnie, ja też niektóre badania robilam na abonament w luxmed, ale łatwiej było to robić w jednym miejscu. Kupa kasy, ale tam nie ma takich rzeczy 😞

Zeby podejsc do iui sa wymagane ustawowo badania u Ciebie i partnera/meza i maja tez określoną waznosx wiec mlzliwe ze będziesz musiala powtorzyc niektore badania jesli sie przeterminowaly.
Ale nie rozumiem czemu mowili ze wszystko dobrze jak nawet droznosci nie mailas czy badania śluzu...
W zasadzie u mnie tez dawniej mowili ze jest ok. (nasienie b dobre. Droznosc ok, jedynie amh niskie ale ze mloda jestem to powinnam miec dobre jajeczka a wyszlo juz dopiero przy in vitro ze właśnie prpblem z jakoscia jajeczek, nawet w klinice lekarz mowil zebym 3 raz do iui podeszla ale ja juz wolalam inv sprobowac...
u nas tez wyniki książkowe, ja Amh ponad 8 a jestem po 30stce a mimo to dopiero ivf się udało.. czasami tak musi być 🙃

reklama
Hej mam pytanie brałaś coś na poprawę jakości jajeczek? Miałaś jedna stymulacje? Ile udało się pobrać i zapłodnić?

Do góry