reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tak juz chyba po prenatalnych dotarlo :) ciągle mega sie ciesze ale tez jestem przerazona bo praktycznie codziennie nowych rzeczy o ciazy porodzie czy o rzeczach potrzebnych do kupienia sie dowiaduje, ja nie wiem tyle lat staran bylo a jak w ciaze zaszlam to okazalo sie ze nic nie wiem o ciazy i o noworodku😂😂
Mam to samo. Niby opiekowałam się moimi siostrzeńcami jak byli mali ale jeśli chodzi o swoje to też mam pustkę w głowie. Ile bodów, ile śpiochów, czy czapeczek dużo czy nie opłaca się na lato, a jak będzie ciepło ale będzie wiało? 😱 Tyle znaków zapytania 🤣

reklama
Mam to samo. Niby opiekowałam się moimi siostrzeńcami jak byli mali ale jeśli chodzi o swoje to też mam pustkę w głowie. Ile bodów, ile śpiochów, czy czapeczek dużo czy nie opłaca się na lato, a jak będzie ciepło ale będzie wiało? 😱 Tyle znaków zapytania 🤣
Mamuśki bąbelki szybko rosną, więc czapeczek na pewno nie dużo, jedną cieplejszą drugą bawełnianą. A co do bodziaków itd. na to nie ma dobrej odpowiedzi 😉 ale na szczęście wszystko można na bieżąco kupić. Ja miałam w zasadzie wyprawkę zrobioną od rozm. 56, a Maja urodziła się kruszynką i musiałam zamawiać wszystko w rozm. 50… także na spokojnie 🙂

Mamuśki bąbelki szybko rosną, więc czapeczek na pewno nie dużo, jedną cieplejszą drugą bawełnianą. A co do bodziaków itd. na to nie ma dobrej odpowiedzi 😉 ale na szczęście wszystko można na bieżąco kupić. Ja miałam w zasadzie wyprawkę zrobioną od rozm. 56, a Maja urodziła się kruszynką i musiałam zamawiać wszystko w rozm. 50… także na spokojnie 🙂
No właśnie, człowiek nie ma pojęcia co za długa bestia się urodzi😆 mi wymawiali że bliźniaki to będą maleństwa, a one dwa tygodnie temu miały 2700 i 2500. Aż boję się co mi jutro powie 😳🤪

Nieee nad imieniem jeszcze nie myslimy jak bedzie na 100% wiadomo jaka plec to wtedy, poki co i tak mamy rozne typy imion więc poczekamy az bedziemy pewni płci :)
No ja tez te globulki dostałam, mam nadzieje ze nie bedzie wracalo po wyleczeniu do dziadostwo :)
Rozumiem ☺️ ja w razie co dla dziewczynki też mam imię wybrane w razie jakby chłopak okazał się dziewczynką 😁 bo już bywały takie przypadki też . Ja jak miałam ta infekcje w 10 tygodniu i na szczęście już nie wróciła czego Tobie też życzę 😘

No właśnie, człowiek nie ma pojęcia co za długa bestia się urodzi😆 mi wymawiali że bliźniaki to będą maleństwa, a one dwa tygodnie temu miały 2700 i 2500. Aż boję się co mi jutro powie 😳🤪
Mi na usg dzień przed porodem wyszło 3200, a urodziła się 2570 także trzeba brać poprawkę.

Ja juz zeszłam mocno z lekowz wiec wychodzi ok 500zl na msc, ale początki byly hadrdcore :)
W zasadzie ja tez po inv brałam leki encorton esrtofem progesterony (duzo) i jakies witaminy ciazowe acard i euthyrox i za calosc na miesiac ponad 700 zl wychodzilo, ale teraz juz tylko acard i euthyrox mi zostal na szczęście

Spokojnie Kochana. Wszystko naraz nie będzie Ci potrzebne. Chociaż ja jak poszłam ostatnio na targi dziecięce to stwierdziłam, że w ogóle nie ogarniam co mi potrzeba i chyba będę zła matka że się tym za mało interesuje.. tak oto kupilam fotelik samochodowy tyfsjen później.. [emoji16][emoji16][emoji16]
Tak juz chyba po prenatalnych dotarlo :) ciągle mega sie ciesze ale tez jestem przerazona bo praktycznie codziennie nowych rzeczy o ciazy porodzie czy o rzeczach potrzebnych do kupienia sie dowiaduje, ja nie wiem tyle lat staran bylo a jak w ciaze zaszlam to okazalo sie ze nic nie wiem o ciazy i o noworodku[emoji23][emoji23]

Ja dostalam pełno toreb z cichami i mówię sobie, ok.. resztę dokupię.. tylko co ja mam do jasne ciasnej dokupic[emoji1787][emoji1787]?
Mam to samo. Niby opiekowałam się moimi siostrzeńcami jak byli mali ale jeśli chodzi o swoje to też mam pustkę w głowie. Ile bodów, ile śpiochów, czy czapeczek dużo czy nie opłaca się na lato, a jak będzie ciepło ale będzie wiało? [emoji33] Tyle znaków zapytania [emoji1787]

To super, że tak ładnie łapią wagę, jednak bliźniaki czesto są za malutkie.
A jak w ogóle się czujesz?
No właśnie, człowiek nie ma pojęcia co za długa bestia się urodzi[emoji38] mi wymawiali że bliźniaki to będą maleństwa, a one dwa tygodnie temu miały 2700 i 2500. Aż boję się co mi jutro powie [emoji15][emoji2957]

reklama
Do góry