reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny!
Przyszłam po poradę, jestem po 3 nieudanej inseminacji nasieniem dawcy.
Chcemy przystąpić do czwartej, ale zmieniając przy tym dawcę nasienia.
Myślicie, że kolejne podejście ma sens?
Czy lepiej odpuścić i podejść do in vitro?

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ja na swoim przykładzie polecam ivf ale nigdy nie miałam z nasieniem dawcy. Powodzenia :)

Cześć Dziewczyny!
Ja bym radziła iść w in vitro. Szkoda czasu i pieniędzy na inseminacje. A wiem co mówię bo sama jestem po 6 nieudanych i w sumie miałam 3 różnych dawców

Ja bym radziła iść w in vitro. Szkoda czasu i pieniędzy na inseminacje. A wiem co mówię bo sama jestem po 6 nieudanych i w sumie miałam 3 różnych dawców

Myślimy o in vitro, ale chyba przerażają Nas koszty.
Ile tak naprawdę to wszystko kosztuje i jak wygląda całe przygotowanie do in vitro?

Bo ja czytałam wiele artykułów, informacji na stronie, ale potrzebowałabym osoby, która powie mi jak to naprawdę wygląda. A przede wszystkim ile pieniędzy to kosztuje razem z lekami...

Ile tak naprawdę to wszystko kosztuje i jak wygląda całe przygotowanie do in vitro?

Bo ja czytałam wiele artykułów, informacji na stronie, ale potrzebowałabym osoby, która powie mi jak to naprawdę wygląda. A przede wszystkim ile pieniędzy to kosztuje razem z lekami...
Wydaliśmy jakieś 15tys. Udało się pierwsze podejście, właśnie 27tc :) przed trzeba zrobić badania wymagane przez klinikę, następnie: stymulacja (monitoring) - punkcja (pobranie jajeczek i zapłodnienie) - transfer na cyklu naturalnym bądź sztucznym. To tak w skrócie, jest możliwe badanie zarodków czego nie zrobiłam. :)

Ja wydałam na tych 6 inseminacji ok 12 tys, więc masakrycznie dużo. In vitro razem ze stymulacją, nadaniami, lekami, mrożeniem zarodków i transferem ok 15 tyś.

A w jakiejś klinice się leczycie? Ja miałam część badań ważnych jeszcze z inseminacji i nie musiałam wszystkich od początku powtarzać. To co musiałam zrobić jeszcze raz to napewno amh, hormony, czystość pochwy, badania zakaźne z krwi

A w jakiejś klinice się leczycie? Ja miałam część badań ważnych jeszcze z inseminacji i nie musiałam wszystkich od początku powtarzać. To co musiałam zrobić jeszcze raz to napewno amh, hormony, czystość pochwy, badania zakaźne z krwi
Gyncentrum Katowice

A leki ile kosztują?

reklama
Do góry