reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny!
Przyszłam po poradę, jestem po 3 nieudanej inseminacji nasieniem dawcy.
Chcemy przystąpić do czwartej, ale zmieniając przy tym dawcę nasienia.
Myślicie, że kolejne podejście ma sens?
Czy lepiej odpuścić i podejść do in vitro?

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ja na swoim przykładzie polecam ivf ale nigdy nie miałam z nasieniem dawcy. Powodzenia :)

Cześć Dziewczyny!
Ja bym radziła iść w in vitro. Szkoda czasu i pieniędzy na inseminacje. A wiem co mówię bo sama jestem po 6 nieudanych i w sumie miałam 3 różnych dawców

Ja bym radziła iść w in vitro. Szkoda czasu i pieniędzy na inseminacje. A wiem co mówię bo sama jestem po 6 nieudanych i w sumie miałam 3 różnych dawców

Myślimy o in vitro, ale chyba przerażają Nas koszty.
Ile tak naprawdę to wszystko kosztuje i jak wygląda całe przygotowanie do in vitro?

Bo ja czytałam wiele artykułów, informacji na stronie, ale potrzebowałabym osoby, która powie mi jak to naprawdę wygląda. A przede wszystkim ile pieniędzy to kosztuje razem z lekami...

Ile tak naprawdę to wszystko kosztuje i jak wygląda całe przygotowanie do in vitro?

Bo ja czytałam wiele artykułów, informacji na stronie, ale potrzebowałabym osoby, która powie mi jak to naprawdę wygląda. A przede wszystkim ile pieniędzy to kosztuje razem z lekami...
Wydaliśmy jakieś 15tys. Udało się pierwsze podejście, właśnie 27tc :) przed trzeba zrobić badania wymagane przez klinikę, następnie: stymulacja (monitoring) - punkcja (pobranie jajeczek i zapłodnienie) - transfer na cyklu naturalnym bądź sztucznym. To tak w skrócie, jest możliwe badanie zarodków czego nie zrobiłam. :)

Ja wydałam na tych 6 inseminacji ok 12 tys, więc masakrycznie dużo. In vitro razem ze stymulacją, nadaniami, lekami, mrożeniem zarodków i transferem ok 15 tyś.

A w jakiejś klinice się leczycie? Ja miałam część badań ważnych jeszcze z inseminacji i nie musiałam wszystkich od początku powtarzać. To co musiałam zrobić jeszcze raz to napewno amh, hormony, czystość pochwy, badania zakaźne z krwi

A w jakiejś klinice się leczycie? Ja miałam część badań ważnych jeszcze z inseminacji i nie musiałam wszystkich od początku powtarzać. To co musiałam zrobić jeszcze raz to napewno amh, hormony, czystość pochwy, badania zakaźne z krwi
Gyncentrum Katowice

A leki ile kosztują?

reklama
Do góry