reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ciąża uzyskana dzięki insemiancji, wykonana 14.02. tak jak pisałam wcześniej 🙂 jestem już tydzień po 1 wizycie. Według OM termin na 07.11 🤔 ciekawi mnie tylko gdyż przy zabiegu pęknięte były 2 pęcherzyki czyli jakieś ryzyko ciąży mnogiej jest 😊 w dniu wizyty w 4 tc był pecherzyk ciążowy 5mm i następna wizyta na 21.03 i może będzie serduszko. Gdy zapytaliśmy czy pojedyncza Pani doktor stwierdziła że coś tam by się chciało robić ale nic z tego raczej nie będzie i będzie jedno maleństwo 😊 ale jednak patrząc na zdjęcie mam wątpliwości🧐🤣 okaże się 21.03 😁 co myślicie? Wrzucam jedno zdjęcie podglądowe 😊
Wspaniale ❤️
A miałaś jakieś objawy, jeśli tak to po ilu dniach od IUI i jakie :)?

reklama
A dziękuję, dobrze 🙂 mam nadzieję że jutro mnie wypiszą. Wyniki krwi ok, lekarz mówił że wyniki moczu nie najgorsze więc liczę że ordynator jutro zgodzi się na wypis. Codziennie mam ktg, oprócz tego co dwie godziny słuchają serduszka, nawet w nocy budzą 😳 liczę że wyjdę bo za 3 tygodnie znowu tu wrócę więc chcę się jeszcze delektować spokojem w domu 😄 a jak u Was?
To super wiadomości 🥰🥰 to teraz serduszek faktycznie się nasluchasz ♥️♥️ Ale bardzo dobrze, że szpital i lekarze mają takie dobre podejście do pacjentek i wszystkiego pilnują ☺️ Trzymam kciuki żeby wypuścili Was do domku , fakt ostatnie chwile jeszcze przed porodem fajnie w domu spędzić w ciszy ☺️ a dziękuję u nas też wszystko ok Mały daje o sobie znać brzuszek w końcu zaczyna być bardziej widoczny 😁 i jutro zabieram się powoli do pakowania rzeczy do walizki muszę poprać i schowie już będę spokojniejsza bo teraz mam wrażenie , że ten czas tak przyspieszył że boje się, że ze wszystkim nie zdążę a jeszcze żyjemy na "workach" bo akurat remont w pokoju nie duży bo tylko malowanie i wymiana drzwi ale jednak . Trochę mam wrażenie jakby ten czas mnie poganiał 🤔

Wspaniale ❤️
A miałaś jakieś objawy, jeśli tak to po ilu dniach od IUI i jakie :)?
Miałam tylko jakieś 3 dni po IUI ból piersi coraz mocniejszy i tak już cały czas aż do teraz, jak już nie mogłam na nich za bardzo spać przed miesiączką planowaną to już czułam że jest coś na rzeczy 🙂 i wyszło z beta HCG 98 ponad 😊 a tak to poza tym żadnych innych, nawet plamienia nie było 🙂

Miałam tylko jakieś 3 dni po IUI ból piersi coraz mocniejszy i tak już cały czas aż do teraz, jak już nie mogłam na nich za bardzo spać przed miesiączką planowaną to już czułam że jest coś na rzeczy 🙂 i wyszło z beta HCG 98 ponad 😊 a tak to poza tym żadnych innych, nawet plamienia nie było 🙂
Ale cudownie :)
Bardzo, bardzo być w takiej sytuacji. Po tej inseminacji mnie tylko ciągnie po prawej stronie podbrzusze, ale postanowiłam normlanie chodzić do pracy, sprzątać, itp ...

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

21.03. @Marzena06 - wizyta, USG 👣🍀🍀✊✊✊

22.03. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

25.03. @hername - USG Prenatalne II trymestr 👣✊✊🍀🍀🍀

29.03. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

03.04. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

06.04. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

11.04. @Hankaa - USG Prenatalne III trymestr 👣✊✊🍀🍀🍀

5 lub 12.04. @eij - 💕TERMIN PORODU CC💕🥰💪🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Milan 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

No hejka. I jak do domku dzis? Sytuacja stabilna? :)
A dziękuję, dobrze [emoji846] mam nadzieję że jutro mnie wypiszą. Wyniki krwi ok, lekarz mówił że wyniki moczu nie najgorsze więc liczę że ordynator jutro zgodzi się na wypis. Codziennie mam ktg, oprócz tego co dwie godziny słuchają serduszka, nawet w nocy budzą [emoji15] liczę że wyjdę bo za 3 tygodnie znowu tu wrócę więc chcę się jeszcze delektować spokojem w domu [emoji1] a jak u Was?

reklama
21 marca.
Mam pytanie: dziewczyny czy po inseminacji jak przykładowo szłyście na urodziny/przyjęcie to rezygnowałyście z alkoholu?

Czy są tu jakieś Panie, które paliły po inseminacji do czasu testowania ?
Po iui? Traktuj się tak jakbyś była w ciąży. Nie ryzyzkowalabym. Nawet podczas stymulacji nie brałam alko do ust

Do góry