Ja akurat miałam z Mam, są cieniutkie bardzoOsłonki na brodawki to się raczej mało przydają. Dzieci nie chcą przez to ssać, Chybaze od mojego porodu zmieniło się coś w wykonaniu tego cuda i teraz są jakieś lepsze
reklama
Kropka3333
Fanka BB :)
Dziękuję mam nadzieje, że niunia szybko dojdzie do siebie. brat będzie czekal... swoją drogą zastanawiam się czy będzie jakoś odczuwał jej brakBędzie wszystko dobrze musi być i nie ma innej opcji Ale wiadomo stres w takiej sytuacji jest zrozumiały Trzymajcie się, zobaczysz raz dwa i będzie po wszystkim a operacja zostanie tylko wspomnieniem. Dużo zdrówka
A jak u Was??
Super. Zawsze warto przejrzeć źródełka, żeby nie kupować bez sensu [emoji38]
Wiesz co warto sprawdzić stronę szpitala, bo w moim tam gdzie rodziłam to na przykład dla maluszka wszystko zapewniali. A listę co dla mamy to z własnego doświadczenia mogę Ci wysłać [emoji6]
Kropka3333
Polecam wam zabezpieczyć się w długi kabel do ładowarki. Bo niewiadomo jak daleko będziecie miały łóżko ❤ mi osobiście osłonki na sutki się przydały, ale tylko do córeczki... ( z racji tego, że była bardzo malutka ), ale też na krótką metę. Syn nie potrzebował ich wogole
Kropka3333
U mnie szpital zapewniał, ale polecam Bella Mama/najlepsze@Asia34 A podpaski poporodowe dla siebie?
Kropka3333
Aa no tak u mnie nic nie zapewniali
Be_More_Happy
A butelka Dafi filtrująca to jak ktoś ze sobą nie zabiera wody mineralnej czy jak ?Ja mam taką
Koszule do karmienia x3,
Staniki do karmienia x2 - jeden na sobie,
Majtki z siateczki x3,
Skarpetki x3,
Ręczniki-1 duży, 2 mniejsze,
Kapcie,
Klapki pod prysznic,
Kosmetyki w małych buteleczkach,
Szczoteczka do zębów i mała pasta,
Kilka wkładek laktacyjnych,
Podkłady do przewijania x2,
Tantum rosa w saszetkach x3,
Butelka 0,5 L z dziobkiem(do tantum rosa),
Butelka dafi filtrująca,
Pomadka do ust,
Chusteczki higieniczne 2 paczki,
Gumka do włosów,
Szczotka,
Ładowarka do tel.,
Laktator,
Osłonki na brodawki,
Lano maść z Ziajki do brodawek,
Mała butelka (polecam Mam antykolkowe), smoczek dla bobasa,
2x pieluszka tetrowa, 1x flanelowa,
Sztućce,
Płyn/żel do dezynfekcji,
Maseczki x3,
Dowód osobisty, książeczka ciążowa.
Badania-grupa krwi, gbs, aktualne badania moczu, krwi.
Be_More_Happy
Na pewno na swój sposób jakoś będzie odczuwał brak siostrzyczki tak myślę ale szybko mu czas zleci i będzie miał ją przy sobie ostatnio właśnie oglądałam zdjęcia bliźniaków, trojaczków itd. to jakie to urocze jak oni są od urodzenia ze sobą związani, przepiękny widokDziękuję mam nadzieje, że niunia szybko dojdzie do siebie. brat będzie czekal... swoją drogą zastanawiam się czy będzie jakoś odczuwał jej brak
A jak u Was??
A dziękuję u nas ok , jutro wizyta nie dawno miałam połówkowe wyszły bardzo dobrze . Mały już tak fika że w momencie jak dokazuje to aż brzuch faluje w tym miejscu gdzie się rusza tylko te ruchy nie są jakieś regularne ale myślę że na tym etapie to normalne dziś 22+4 dni. Mój partner jak przyłoży głowę do brzucha to już czuję kopniaczki i sam widzi jak mój brzuch w tym momencie się rusza No i zrobiliśmy pierwszy poważny zakup bo mamy już wózek
reklama
Be_More_Happy
Podziel się: