Ja też [emoji854]
@Fok123 kciuki za dzisiejszą wizytę [emoji110][emoji110][emoji3059][emoji3059]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Fok123 kciuki za dzisiejszą wizytę [emoji110][emoji110][emoji3059][emoji3059]
Hej
Ja juz po wizycie, wszystko jest ok, dzidziuś ma 9t5 dni tak fajnie sie ruszal na Usg [emoji7][emoji7][emoji7] pokazywal raczki i nawet palce chociaz ja tam nic nie widzialam, nie wiem jak Ci lekarze widza takie rzeczy [emoji16][emoji16] a i lekarz zalozyl mi karte przebiegu ciazy... Nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego hah i kolejna wizyta za 2 tygodnie
Ooo ale słodkie takie przytulaski [emoji3059][emoji3059]
A zachcianki hmm typowo takich nie mam staram się ograniczać słodkie do minimum ale mam taką ochotę na jakiś właśnie dobry tort [emoji16] ale z racji wcześniej przed ciążą stwierdzonej lekkiej insulionooprności muszę się powstrzymać [emoji3526] ale obiecałam sobie że jak krzywa cukrowa wyjdzie dobrze to kupie jakieś pyszne ciacho [emoji16] narazie pozostaje pomarzyć [emoji3059]
Super ,że Maluch ładnie rośnieHej
Ja juz po wizycie, wszystko jest ok, dzidziuś ma 9t5 dni tak fajnie sie ruszal na Usg pokazywal raczki i nawet palce chociaz ja tam nic nie widzialam, nie wiem jak Ci lekarze widza takie rzeczy a i lekarz zalozyl mi karte przebiegu ciazy... Nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego hah i kolejna wizyta za 2 tygodnie
Gdzieś chyba ok 26 tygodnia ciąży ja idę jutro na wizytę więc myślę że już dostanę skierowanie na te badania aby w marcu przyjść z wynikami . No ja nie zaprzeczam, że nie jem w ogóle słodkiego bo tak nie jest ale staram się mniejsze ilości i nie codziennie ale pokusa jest duża wiadomo że nie tylko słodycze wybijają cukier więc na krzywej wszystko wyjdzie czy jest ta cukrzyca ciążowa czy nie ale i temu się zaradzi dietąJa też mialam stwierdzone IO przed ciaza I byłam na metaforminie, ale ja mam taką ochotę na słodkie, że niestety czasami sobie pozwalam. [emoji19]
A kiedy robi się ta krzywa?
Ja Wam powiem... miałam 2 podejścia do krzywej.... tylko tyle, że ja robilam ją jak rano był już ukrop niestety. Dlatego za drugim razem Panie od razu kazały mi siadać obok klimatyzatoraGdzieś chyba ok 26 tygodnia ciąży ja idę jutro na wizytę więc myślę że już dostanę skierowanie na te badania aby w marcu przyjść z wynikami . No ja nie zaprzeczam, że nie jem w ogóle słodkiego bo tak nie jest ale staram się mniejsze ilości i nie codziennie ale pokusa jest duża wiadomo że nie tylko słodycze wybijają cukier więc na krzywej wszystko wyjdzie czy jest ta cukrzyca ciążowa czy nie ale i temu się zaradzi dietą
Gdzieś chyba ok 26 tygodnia ciąży ja idę jutro na wizytę więc myślę że już dostanę skierowanie na te badania aby w marcu przyjść z wynikami . No ja nie zaprzeczam, że nie jem w ogóle słodkiego bo tak nie jest ale staram się mniejsze ilości i nie codziennie ale pokusa jest duża [emoji57] wiadomo że nie tylko słodycze wybijają cukier więc na krzywej wszystko wyjdzie czy jest ta cukrzyca ciążowa czy nie ale i temu się zaradzi dietą [emoji3526]
Hehe tak glukoza to nic smacznego i w dodatku w ciążyJa Wam powiem... miałam 2 podejścia do krzywej.... tylko tyle, że ja robilam ją jak rano był już ukrop niestety. Dlatego za drugim razem Panie od razu kazały mi siadać obok klimatyzatora
Z tego co zaobserwowałam u siebie to bardziej chyba niż słodkie, to cukier podnoszą węglowodanyGdzieś chyba ok 26 tygodnia ciąży ja idę jutro na wizytę więc myślę że już dostanę skierowanie na te badania aby w marcu przyjść z wynikami . No ja nie zaprzeczam, że nie jem w ogóle słodkiego bo tak nie jest ale staram się mniejsze ilości i nie codziennie ale pokusa jest duża wiadomo że nie tylko słodycze wybijają cukier więc na krzywej wszystko wyjdzie czy jest ta cukrzyca ciążowa czy nie ale i temu się zaradzi dietą
Ja kupiłam cytrynową i szczerze to bardzo mi smakowałaHehe tak glukoza to nic smacznego i w dodatku w ciąży