reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No co za pipy … Łaskę Co zrobiły, że Ci w ogóle pobrały krew?! Masakra 🤬
To zależy od umiejętności osoby która pobiera krew. Ja zawsze daję lewą rękę bo z prawej ciężko im cokolwiek pobrać. Kiedyś poszłam do szpitala na pobranie, dałam odruchowo prawą rękę i kobieta nie miała żadnego problemu żeby pobrać krew.

reklama
No co za pipy … Łaskę Co zrobiły, że Ci w ogóle pobrały krew?! Masakra 🤬
Ale co to za złość,
Pracuje na codzień z pielęgniarkami, niestety to nie jest złośliwość. Czasami bardzo trudno pobrać krew, czasami robi się hemoliza, ze względu na zagęszczenie krwi.
To nie jest podłość. I żadna łaska.
Mojemu synowi 4 razy próbowały się wkłuć i nie poszło, dopiero pielegniarka anastezjologiczna pobrała. Na kolejne pobranie przygotowaliśmy się, pijąc dużo wody dzień przed !!! i poszło od razu.
Niektórzy maja trudne żyły.
Trochę mi przykro czytając takie komentarze :(

Ale co to za złość,
Pracuje na codzień z pielęgniarkami, niestety to nie jest złośliwość. Czasami bardzo trudno pobrać krew, czasami robi się hemoliza, ze względu na zagęszczenie krwi.
Mojemu synowi 4 razy próbowały się wkłuć i nie poszło, dopiero pielegniarka anastezjologiczna pobrała. Na kolejne pobranie przygotowaliśmy się, pijąc dużo wody dzień przed !!! i poszło od razu.
Oczywiście, masz rację, nie można uogólniać. Różne są przypadki, niestety niekiedy samo spojrzenie pani piegniarki i ton głosu, w którym się wypowiada mogą spowodować że druga osoba odbierze to jako łaskę albo arogancję. Ja podczas starań miałam pobierana krew 5 razy w miesiącu i na różne osoby trafiałam 😉

Ale co to za złość,
Reakcja z własnych doświadczeń, a w trakcie ciąży badania robi się non stop i prawdą jest, że pobieranie może być problematyczne, ale dużo zależy od podejścia i umiejętności również. Nie bierz nic do siebie, nie miałam na celu nikogo obrażać ani wrzucać do jednego worka etc. 🙄

A piłaś wodę przed? Ja mam ten sam problem i czasami mi nawet z dłoni pobierają..
Pilam, pilam, tylko z ostatniego pobierania jeszcze mialam duze siniaki to mi pobierali z lewej reki a tam zawsze maja problemy bo zyl nie ma, potem sprobowali z prawej i finalnie cos wyplynelo z lewej :) ale jeszcze nie dzwonili wiec mam nadzieje ze ta krew co wzieli im wystarczy

Trzymam kciuki, żeby było ok :)
Pilam, pilam, tylko z ostatniego pobierania jeszcze mialam duze siniaki to mi pobierali z lewej reki a tam zawsze maja problemy bo zyl nie ma, potem sprobowali z prawej i finalnie cos wyplynelo z lewej :) ale jeszcze nie dzwonili wiec mam nadzieje ze ta krew co wzieli im wystarczy

Reakcja z własnych doświadczeń, a w trakcie ciąży badania robi się non stop i prawdą jest, że pobieranie może być problematyczne, ale dużo zależy od podejścia i umiejętności również. Nie bierz nic do siebie, nie miałam na celu nikogo obrażać ani wrzucać do jednego worka etc. 🙄
Wiem. Moje badana w pewnym momencie utknęły, bo zgubiono moją krew 😂😂😂
Na akurat jestem super do pobierania. Żyły na wierzchu :) ale jak miałam punkcję to już młoda dziewczyna miała problem z założeniem „motylka”. I dopiero za drugim razem inna pani założyła.

Ja mam tak słabe żyły, że jak kiedyś poszłam na pobranie do kliniki i później miałam umowione kolejne na pakiet w innej placówce to Pielegniarka pobrala mi dodatkowa fiolkę, kazała spakować do torby i zanieść tej drugiej Pani, żeby nie miała kłopotu [emoji28][emoji28]
Wiem. Moje badana w pewnym momencie utknęły, bo zgubiono moją krew [emoji23][emoji23][emoji23]
Na akurat jestem super do pobierania. Żyły na wierzchu :) ale jak miałam punkcję to już młoda dziewczyna miała problem z założeniem „motylka”. I dopiero za drugim razem inna pani założyła.

Dziewczyny!!!
Dzis beta 423 (11 dni po transferze)... 😁
Wg jakiegos kallulatora online jest w normie:)
Teraz znowu za 2 dni powtorka, prawda?
Do lekarza jeszcze nie pisalam, ani nie umawialam sie na wizyte, ale wizyta jak dalej bedzie rosnac to tak chyba za 2 tyg?

W ogole znowu ile stresu jak wynik otwieralam... Straszne to jest :p
Ide zaraz na zakupy to chyba kupie test zeby miec na pamiatke:)

reklama
Super! Ja miałam 3 weryfikację po transferze!. Lepiej mu wyślij wynik, bo mnie Doktor chciała oglądać od razu i jeszcze badalam hormony, żebym nie miała braków.. Ps. Tez kupilam sikanca na pamiatke[emoji16]
Dziewczyny!!!
Dzis beta 423 (11 dni po transferze)... [emoji16]
Wg jakiegos kallulatora online jest w normie:)
Teraz znowu za 2 dni powtorka, prawda?
Do lekarza jeszcze nie pisalam, ani nie umawialam sie na wizyte, ale wizyta jak dalej bedzie rosnac to tak chyba za 2 tyg?

W ogole znowu ile stresu jak wynik otwieralam... Straszne to jest [emoji14]
Ide zaraz na zakupy to chyba kupie test zeby miec na pamiatke:)

Do góry