reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No co za pipy … Łaskę Co zrobiły, że Ci w ogóle pobrały krew?! Masakra 🤬
To zależy od umiejętności osoby która pobiera krew. Ja zawsze daję lewą rękę bo z prawej ciężko im cokolwiek pobrać. Kiedyś poszłam do szpitala na pobranie, dałam odruchowo prawą rękę i kobieta nie miała żadnego problemu żeby pobrać krew.

reklama
No co za pipy … Łaskę Co zrobiły, że Ci w ogóle pobrały krew?! Masakra 🤬
Ale co to za złość,
Pracuje na codzień z pielęgniarkami, niestety to nie jest złośliwość. Czasami bardzo trudno pobrać krew, czasami robi się hemoliza, ze względu na zagęszczenie krwi.
To nie jest podłość. I żadna łaska.
Mojemu synowi 4 razy próbowały się wkłuć i nie poszło, dopiero pielegniarka anastezjologiczna pobrała. Na kolejne pobranie przygotowaliśmy się, pijąc dużo wody dzień przed !!! i poszło od razu.
Niektórzy maja trudne żyły.
Trochę mi przykro czytając takie komentarze :(

Ale co to za złość,
Pracuje na codzień z pielęgniarkami, niestety to nie jest złośliwość. Czasami bardzo trudno pobrać krew, czasami robi się hemoliza, ze względu na zagęszczenie krwi.
Mojemu synowi 4 razy próbowały się wkłuć i nie poszło, dopiero pielegniarka anastezjologiczna pobrała. Na kolejne pobranie przygotowaliśmy się, pijąc dużo wody dzień przed !!! i poszło od razu.
Oczywiście, masz rację, nie można uogólniać. Różne są przypadki, niestety niekiedy samo spojrzenie pani piegniarki i ton głosu, w którym się wypowiada mogą spowodować że druga osoba odbierze to jako łaskę albo arogancję. Ja podczas starań miałam pobierana krew 5 razy w miesiącu i na różne osoby trafiałam 😉

Ale co to za złość,
Reakcja z własnych doświadczeń, a w trakcie ciąży badania robi się non stop i prawdą jest, że pobieranie może być problematyczne, ale dużo zależy od podejścia i umiejętności również. Nie bierz nic do siebie, nie miałam na celu nikogo obrażać ani wrzucać do jednego worka etc. 🙄

A piłaś wodę przed? Ja mam ten sam problem i czasami mi nawet z dłoni pobierają..
Pilam, pilam, tylko z ostatniego pobierania jeszcze mialam duze siniaki to mi pobierali z lewej reki a tam zawsze maja problemy bo zyl nie ma, potem sprobowali z prawej i finalnie cos wyplynelo z lewej :) ale jeszcze nie dzwonili wiec mam nadzieje ze ta krew co wzieli im wystarczy

Trzymam kciuki, żeby było ok :)
Pilam, pilam, tylko z ostatniego pobierania jeszcze mialam duze siniaki to mi pobierali z lewej reki a tam zawsze maja problemy bo zyl nie ma, potem sprobowali z prawej i finalnie cos wyplynelo z lewej :) ale jeszcze nie dzwonili wiec mam nadzieje ze ta krew co wzieli im wystarczy

Reakcja z własnych doświadczeń, a w trakcie ciąży badania robi się non stop i prawdą jest, że pobieranie może być problematyczne, ale dużo zależy od podejścia i umiejętności również. Nie bierz nic do siebie, nie miałam na celu nikogo obrażać ani wrzucać do jednego worka etc. 🙄
Wiem. Moje badana w pewnym momencie utknęły, bo zgubiono moją krew 😂😂😂
Na akurat jestem super do pobierania. Żyły na wierzchu :) ale jak miałam punkcję to już młoda dziewczyna miała problem z założeniem „motylka”. I dopiero za drugim razem inna pani założyła.

Ja mam tak słabe żyły, że jak kiedyś poszłam na pobranie do kliniki i później miałam umowione kolejne na pakiet w innej placówce to Pielegniarka pobrala mi dodatkowa fiolkę, kazała spakować do torby i zanieść tej drugiej Pani, żeby nie miała kłopotu [emoji28][emoji28]
Wiem. Moje badana w pewnym momencie utknęły, bo zgubiono moją krew [emoji23][emoji23][emoji23]
Na akurat jestem super do pobierania. Żyły na wierzchu :) ale jak miałam punkcję to już młoda dziewczyna miała problem z założeniem „motylka”. I dopiero za drugim razem inna pani założyła.

Dziewczyny!!!
Dzis beta 423 (11 dni po transferze)... 😁
Wg jakiegos kallulatora online jest w normie:)
Teraz znowu za 2 dni powtorka, prawda?
Do lekarza jeszcze nie pisalam, ani nie umawialam sie na wizyte, ale wizyta jak dalej bedzie rosnac to tak chyba za 2 tyg?

W ogole znowu ile stresu jak wynik otwieralam... Straszne to jest :p
Ide zaraz na zakupy to chyba kupie test zeby miec na pamiatke:)

reklama
Super! Ja miałam 3 weryfikację po transferze!. Lepiej mu wyślij wynik, bo mnie Doktor chciała oglądać od razu i jeszcze badalam hormony, żebym nie miała braków.. Ps. Tez kupilam sikanca na pamiatke[emoji16]
Dziewczyny!!!
Dzis beta 423 (11 dni po transferze)... [emoji16]
Wg jakiegos kallulatora online jest w normie:)
Teraz znowu za 2 dni powtorka, prawda?
Do lekarza jeszcze nie pisalam, ani nie umawialam sie na wizyte, ale wizyta jak dalej bedzie rosnac to tak chyba za 2 tyg?

W ogole znowu ile stresu jak wynik otwieralam... Straszne to jest [emoji14]
Ide zaraz na zakupy to chyba kupie test zeby miec na pamiatke:)

Do góry