reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witaminki na pewno na plus, mój Maz brał Fertil man i wyniki były super.
Ja też mam heparynke i inne worki lekow, ale da się to przejść. Także.. trzymam kciuki[emoji3059]
Dziękuję mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze i niedługo będę się cieszyć z rosnącej bety jak ty [emoji3590] narazie wiem że ponoć ma mieć długi protokół bo ciężko się stymuluje, mam przepisane nowe witaminki Fertil women plus, L karnityne i koenzym Q10. Dodatkowo wyszło że mam mutacje V Leiden i PAI 1 więc napewno heparyna w ciąży ale to nic ważne żeby się udało [emoji16] pozdrawiam [emoji3590]

reklama
My już po pierwszym usg, pecherzyk widoczny w macicy, wiec prawidłowo[emoji16]
Troszke spadł mi prog, wiec mam dorzucone leki i zalecenie odstawienia metaforminy. Stresuje mnie to trochę, że taki nagły szok dla organizmu, ale muszę zaufać Doktor.
I jeszcze mnie pogoniła do dentysty, mimo, że sam dentysta mi kazał przyjść w drugim trymestrze.. [emoji849]
Idzie zwariować, ale .. miał to być radosny post, wiec musze się ogarnąć! [emoji28]
@hername jakby co to ja tu czekam na wieści :D powodzenia, trzymam kciuki za dobre wyniki i pięknego dzidzusia na usg :)

Troszke spadł mi prog, wiec mam dorzucone leki i zalecenie odstawienia metaforminy. Stresuje mnie to trochę, że taki nagły szok dla organizmu, ale muszę zaufać Doktor.
I jeszcze mnie pogoniła do dentysty, mimo, że sam dentysta mi kazał przyjść w drugim trymestrze.. [emoji849]
Idzie zwariować, ale .. miał to być radosny post, wiec musze się ogarnąć! [emoji28]
A kiedy kolejna wizyta? Za pare dni już będzie widać dużo więcej 🥰 A co do dentysty to bardziej niebezpieczne jest to jeżeli faktycznie coś się dzieje w buzi niż jak pójdziesz w 1 trymestrze, a nie drugim. Dentyści wiedzą co robić, są inne znieczulenia, a części rzeczy po prostu się nie robi u ciężarnych. Skonsultuj że stomatologiem czy po prostu można poczekać do później 🙂

A kiedy kolejna wizyta? Za pare dni już będzie widać dużo więcej 🥰 A co do dentysty to bardziej niebezpieczne jest to jeżeli faktycznie coś się dzieje w buzi niż jak pójdziesz w 1 trymestrze, a nie drugim. Dentyści wiedzą co robić, są inne znieczulenia, a części rzeczy po prostu się nie robi u ciężarnych. Skonsultuj że stomatologiem czy po prostu można poczekać do później 🙂
Ja byłam u mojego dentysty na początku ciąży, ale i tak kazał mi przyjść jeszcze w 5 -6 miesiącu ciąży

Super, czekałam na info z niecierpliwością. Ja byłam w 1 trymestrze prawie dzień po dniu u dentysty i brałam znieczulenie. Zastosował (chyba) po prostu inne, bezpieczne dla kobiet w ciąży. Teraz medycyna może trochę więcej. 8 lat temu nie mogłam iść ani w 1 ani w 3 trymestrze.

Kolejna wizyta w środę 08.12 może już się zarodeczek ujawni.. [emoji16]
No właśnie moja dentystka mnie odesłała i kazała przyjść w 2 trymestrze mimo że przed transferem mówiłam jej, że na kolejna wizytę mogę być w ciazy.. ale poszukam kogoś innego na cito [emoji854]
A kiedy kolejna wizyta? Za pare dni już będzie widać dużo więcej [emoji3059] A co do dentysty to bardziej niebezpieczne jest to jeżeli faktycznie coś się dzieje w buzi niż jak pójdziesz w 1 trymestrze, a nie drugim. Dentyści wiedzą co robić, są inne znieczulenia, a części rzeczy po prostu się nie robi u ciężarnych. Skonsultuj że stomatologiem czy po prostu można poczekać do później [emoji846]

A widzisz, muszę chyba przeszpersc Trojmiasto [emoji16]! Dzieluje za info [emoji8]
Super, czekałam na info z niecierpliwością. Ja byłam w 1 trymestrze prawie dzień po dniu u dentysty i brałam znieczulenie. Zastosował (chyba) po prostu inne, bezpieczne dla kobiet w ciąży. Teraz medycyna może trochę więcej. 8 lat temu nie mogłam iść ani w 1 ani w 3 trymestrze.

reklama
Do góry