reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja nie chce nikogo absolutnie straszyć, ale moja koleżanka miała wszystko dobrze z usg, przeziernosc karkowa na pograniczu, a okazało się później, że dziecko ma zespół Downa :/ ten argument mnie przekonał do zrobienia nipt, ale wiadomo, to strasznie dużo kasy kosztuje.
No u mnie przezierność karkowa różnie wychodziła . Doktor 3 razy mierzył najpierw aż wyszło 2,89 ale jakoś zmierzył pod ukosem ,potem wyszło 2,16 aż w końcu za prawidłowy wynik uznał 2,05 mam nadzieję że to dobry wynik . Normą jest do 2,5 -3mm ale z tego co wiem niektóre dzieci miały ponad 3mm i tak były zdrowe wystarczy że coś dziecko jest źle ułożone i pomiar już nie jest miarodajny . No badanie NIFTY jest bardzo kosztowne i na tą chwilę jakbym miała robić te badanie to nie stać mnie . Więc mam nadzieję ,że Pappa wyjdzie dobrze.

reklama
No u mnie przezierność karkowa różnie wychodziła . Doktor 3 razy mierzył najpierw aż wyszło 2,89 ale jakoś zmierzył pod ukosem ,potem wyszło 2,16 aż w końcu za prawidłowy wynik uznał 2,05 mam nadzieję że to dobry wynik . Normą jest do 2,5 -3mm ale z tego co wiem niektóre dzieci miały ponad 3mm i tak były zdrowe wystarczy że coś dziecko jest źle ułożone i pomiar już nie jest miarodajny . No badanie NIFTY jest bardzo kosztowne i na tą chwilę jakbym miała robić te badanie to nie stać mnie . Więc mam nadzieję ,że Pappa wyjdzie dobrze.
Ja myślę, że ona była wyjątkiem od reguły, za to chyba znam osobiście że 3 przypadki gdzie pappa była zła, a dziecko zdrowe. U Ciebie będzie wszystko książkowo ✊🙂

Tak to jest najważniejsze 🥰🥰 Dziękuję 😘 żeby tak zostało 🙏 jeszcze teraz czekam na wyniki Pappy a z tego co wiem to ona lubi namieszać 🙄 bo to jest statystka i nie raz jakieś ryzyka wyjdą wysokie a okazuje się że jest ok . Ale jestem dobrej myśli ☺️
Tak jak mówisz pappa to tylko statystyki, nie ma co się przejmować 😉 mi też coś tam wyszło, ale od razu dr powiedziała, że to tylko wyliczenia 🙂

Hej Kobietki.
Ja tutaj z takim małym zapytaniem, zaczelam 5 tydzień.. mdlosci nie ma, ale miewam .. luźniejsze wyproznienia[emoji28] [emoji85]
Czy któraś tak miała? Nie wiem czy mam się martwić czy to efekt uboczny lekow i aktualnego stanu [emoji848]? Czy mam pisać do Doktor?
Nie mam żadnych skurczy, boli, ani krwawienia.. tylko np raz dziennie potrafi złapać. Mialas któraś podobnie?
Ps. Mam nadzieję, że żadna nie jadła czytając posta[emoji28][emoji8]

reklama
Hej Kobietki.
Ja tutaj z takim małym zapytaniem, zaczelam 5 tydzień.. mdlosci nie ma, ale miewam .. luźniejsze wyproznienia[emoji28] [emoji85]
Czy któraś tak miała? Nie wiem czy mam się martwić czy to efekt uboczny lekow i aktualnego stanu [emoji848]? Czy mam pisać do Doktor?
Nie mam żadnych skurczy, boli, ani krwawienia.. tylko np raz dziennie potrafi złapać. Mialas któraś podobnie?
Ps. Mam nadzieję, że żadna nie jadła czytając posta[emoji28][emoji8]
Ja w ciąży miałam tylko lekkie mdłości na niektóre zapachy, a zaczęły się ok 6 tygodnia. W ogóle nie wymiotowałam. Stolec różnie, lepiej lekki mieć bo jak zaczną się zaparcia to masakra 🤪😳 ciesz się nie nie masz objawów - jeszcze 😃

Do góry