reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Słyszałam że kiedyś takie opinie że ilość pęcherzyków jest zależna od wartości estradiolu. Ale jakoś nie skupiałam się na tym specjalnie. Badałam estradiol ostatni raz tydzień przed punkcją, później już nie. Więc nie wiem jaki miałam w dniu punkcji. A pobrali 22 pęcherzyki
Ja badam estradiol i progesteron co drugi dzień, jutro już ostatni raz. Może niepotrzebnie się tym przejmuję 😁

reklama
Mi też dawki nie zwiększył tylko przedłużył stymulację o 3 dni 😉 ja czuję się dobrze, naprawdę ciąża jest dla mnie łaskawa jak narazie 😁 imiona zaczniemy wybierać jak poznamy płeć 😉 narazie mam tylko imię dla synka, Dominik, a jak będą dwie córki to mamy problem 😳🤪
Dominik piękne imię 🤗

Trzymam kciuki, żeby poszybował w górę Kochana :)
Świadczy on o ilości i przede wszystkim jakości komórek, jeśli będzie zbyt niski to pobrane komórki mogą być niedojrzałe. Jaki powinien być jego poziom to nie wiem, lekarz tylko jak to zobaczył to powiedział że za wcześnie na punkcje jutro czy w niedziele, przepisal leki jeszcze na jutro no i punkcja w poniedziałek

Czytając was, na tym i innym wątku myślę, że mogę być pozytywnie nastawiona. Mamy już z narzeczonym dzieci z poprzednich związków. Nam nie sprzyja wiek. I pewnie coś jeszcze … skoro przez 2,5 roku nic naturalnie nie wyszło.

Mam badania, które teoretycznie potwierdzają nasza zdolność do posiadania dzieci a jednak nie wychodzi
Ja po diagnozie niepłodności idiopatyczneh wtórnej jestem w ciąży po ivf. Widocznie coś nie grało przy samym zapłodnieniu. Będzie dobrze :)

Ja znam już termin punkcji - poniedziałek rano 😁 co do ilości pęcherzyków to nie wiem czy jest ciągle 12czy coś więcej. Nie spytałam bo zmartwiło mnie to, że jeden ma 20 a reszta mniej, ok 17 mm, no i estradiol tylko 920 (dziś 9 dzień zastrzyków). Ale punkcja w pon, mam nadzieję że lekarz wie co robi...
Ja tak miala. Po prawej stronie 5 juz dość spore, a po lewej 7 mniejszych. Nie czekali aż te lewe podrosną, bo prawe mogłyby być przejrzałe. Finalnie pobrali 12 komórek, także to jeszcze nic nie przesądza. Powodzenia!

Ja po diagnozie niepłodności idiopatyczneh wtórnej jestem w ciąży po ivf. Widocznie coś nie grało przy samym zapłodnieniu. Będzie dobrze :)
Mi po zrobieniu drożności, lekarz zaproponował właśnie In vitro. Ale wtedy nie sądziłam, ze się nie uda zajść w ciąże naturalnie. Skoro wszystko jest ok.
Mam owulacje, cykle ok. Nasienie ok.

Jestem pod opieka endokrynologa aby hormony utrzymać w normie.

Jak szybko Tobie się udało ?

Mi po zrobieniu drożności, lekarz zaproponował właśnie In vitro. Ale wtedy nie sądziłam, ze się nie uda zajść w ciąże naturalnie. Skoro wszystko jest ok.
Mam owulacje, cykle ok. Nasienie ok.

Jestem pod opieka endokrynologa aby hormony utrzymać w normie.

Jak szybko Tobie się udało ?
1. transfer udany, ale na chwilę
2. Transfer Nieudany
3. Transfer Mamy 19. Tydzień zdrowego chłopca :)

reklama
Do góry