reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny z końce lipca mieliśmy podchodzić do ivf i na chwilę obecną stoimy w miejscu. Trafiłam do lekarza który męża wysłał na badanie miox i okazało się że nie wyszło za dobrze :( jest w trakcie leczenia. Lekarz powiedział że zajdę naturalnie w ciążę tylko mąż musi poprawić wyniki. Miox to badanie nasienia w kierunku stresu oksydscyjnego i ma poddyzszona norme. Na chwilę obecną ivf odpuszczamy bo lekarz mówi że zajdę naturalnie w ciążę jak męża unormuje. Dajemy sobie do końca roku czas jeśli nic z tego nie wyjdzie to wtedy będziemy podchodzić do ivf.
Zobaczysz, że się nie obejrzysz a będziesz w ciąży ☺️ to właśnie dobra wiadomość, że jest szansa na naturalne zajście ☺️ Trzymam za Was kciuki ✊✊

reklama
Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam u lekarza i zdecydowaliśmy się na insuminacje. Mam problemy z tarczyca i prolaktyna, regulujemy ją, narzeczony ze średnim nasieniem (ale podobno bez tragedii). Mam przepisane puregon oraz ovitrelle i w następnym miesiącu pierwsza próba. Pytanie, czy któraś z Was miała robiona insuminacje w Niemczu (Koło Bydgoszczy)? Jestem trochę załamana, ale mam nadzieję, że to forum mnie trochę podniesie na duchu. Trzymajcie się dziewczyny

Dziewczyny, czekam na @ i podchodzę do ivf krótkim protokołem. Która Was stymoulawana była lekiem gonal? Dawał jakieś objawy? :)
Bralam Gonal do poniedziałku. Łącznie 12 zastrzyków po 150. Przez stymulacje przeszlam jak burza. Czułam się dobrze i nawet wyjechałam na wakacje w trakcie. Będzie dobrze . Nie jest to najmilsza rzecz na świecie ale do przeżycia

Dziewczyny, czekam na @ i podchodzę do ivf krótkim protokołem. Która Was stymoulawana była lekiem gonal? Dawał jakieś objawy? :)
A i jeszcze nie trzymaj cały czas fałdu skóry. Złap wbij igłę i puść. Ja przez ten błąd narobiłam sobie siniaków. W klinice mnie nauczyli i reszta byla bez bólu i siniaków

Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam u lekarza i zdecydowaliśmy się na insuminacje. Mam problemy z tarczyca i prolaktyna, regulujemy ją, narzeczony ze średnim nasieniem (ale podobno bez tragedii). Mam przepisane puregon oraz ovitrelle i w następnym miesiącu pierwsza próba. Pytanie, czy któraś z Was miała robiona insuminacje w Niemczu (Koło Bydgoszczy)? Jestem trochę załamana, ale mam nadzieję, że to forum mnie trochę podniesie na duchu. Trzymajcie się dziewczyny
Hej, hej 😊 miejsce o ktorym piszesz to nie moje rejony, ale chcialam Ci powiedziec ze inseminacja nie jest taka strasza, tak na prawde w ogole nie jest 😊 wiadomo jesli jest to Twoja pierwsza to bedzie stres ale wierz mi zabieg sam w sobie nie jest straszny 😊 postaraj sie wyluzowac przed zabiegiem i myslec o czym milym😊 wiem, ze moze to co powiem jest glupie ale zawesze na inseminacje ide ładnie ubrana jakos tak calosciowo chce sie dobrze czuc sama ze soba bo a nuż sie uda 😍 czego oczywiscie zycze Tobie i Wam wszystkim dziewczyny 😊😘

Nie badz zalamana!! :) narzeczony niech sie suplementuje zeby jeszcze poprawic nasienie i spokojnie sobie podejdzcie do inseminacji:) nie jest straszna nic nie boli, jak to pierwsza to trzeba sie uzbroic w duuuzo cierpliwosci bo to oczekiwanie potem na test jest straszne tzn dla mnie było... Non stop myslenie uda sie czy sie nie uda i tak w kółko. Aaa no i trzymam kciuki!!!

Bralam Gonal do poniedziałku. Łącznie 12 zastrzyków po 150. Przez stymulacje przeszlam jak burza. Czułam się dobrze i nawet wyjechałam na wakacje w trakcie. Będzie dobrze . Nie jest to najmilsza rzecz na świecie ale do przeżycia
Od którego DC brałaś? :) Ja dzisiaj rozmawialam z lekarzem i powiedziałam wprost że mam dość stania w miejscu, monitoringów, czekania i nadal nic. Tym sposobem zmiana z iui na ivf 😁😁

reklama
Hej, hej 😊 miejsce o ktorym piszesz to nie moje rejony, ale chcialam Ci powiedziec ze inseminacja nie jest taka strasza, tak na prawde w ogole nie jest 😊 wiadomo jesli jest to Twoja pierwsza to bedzie stres ale wierz mi zabieg sam w sobie nie jest straszny 😊 postaraj sie wyluzowac przed zabiegiem i myslec o czym milym😊 wiem, ze moze to co powiem jest glupie ale zawesze na inseminacje ide ładnie ubrana jakos tak calosciowo chce sie dobrze czuc sama ze soba bo a nuż sie uda 😍 czego oczywiscie zycze Tobie i Wam wszystkim dziewczyny 😊😘
Dziękuję bardzo ❤ bardzo dobry pomysł z tym ubiorem, bo zawsze pewność siebie się podnosi, A to chyba jest nam teraz bardzo potrzebne.. 🥰

Do góry