reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Invicta- 3 weryfikacje po transferze

reklama
Wow, gratulacje! Mam nadzieję, że i mi niedługo szczęście dopisze. Jestem przed pierwszym transferem i bardzo się stresujemy, tym bardziej, że będziemy korzystać z KD. Wszystko już prawie dograne, transfer w przyszłym tygodniu… Aż nie mogę spać po nocach z tego stresu, tak bardzo bym chciała, zeby się udało!
Kiedy macie transfer ? 😊

W tym tygodniu już nie Spr się bety. Sprawdzałam później po 3 weryfikacji kilka razy to ładnie rosła jak był wyniki 3000 tys to była moja ostatnia. Po 1 usg doktor powidział, że nie ma sensu już robić.
Hej. Jestem ciekawa bo jestem po drugiej weryfikacji w Invicta, co będzie po tej 3 jeśli wszystko będzie ok? Co proponują? Jakiś kolejny pakiet wizyt czy to są już normalne płatne wizyty z USG w wyznaczonych dniach? Kiedy byłaś na pierwszym USG po 3 weryfikacji?

Jeśli wszystko jest okej to dalej rozpiszą stosowanie lekow i pewnie będzie trzeba umówić się na wizytę. Ja na 1 byłam około 5 tygodnia był widoczny tylko pęcherzyk na następna miałam przyjść za tydzień. Później kierowali mnie już do innego lekarza. Ja zapisałam się do lekarza w swoim mieście :)

Hej, mam 4 weryfikację, 11 dpt:

HCG- 37.4
Estriadol- 1769
Progesteron- 12,76

Dzwonił p. Doktor. Mówi, że tak niskiej bety, ale mimo wszystko dobrego przyrostu, nie można bagatelizować. Kolejna weryfikacja w sobotę (15 dpt). Ponoć biologa jest nieprzewidywalna. Jeśli HCG do soboty wzrośnie do 1000, to może nawet p. Doktor pokusi się o USG.

Co myślicie?

Witam, jestem tu nowa na forum. Widzę, że otrzymywałyście zastrzyk ovitrelle w dniu transferu lub 2 dni po. Ja jestem weteranką w staraniach i nigdy takiego zastrzyku nie otrzymałam. Proszę powiedzcie jakie leki otrzymywałyście przed transferem i jakiej ilości w mg i ile razy dziennie? Ja już brałam wszystko i lutinus i luteine i duphaston, cyclogest prolutex, agolutin i czasami lanzetto, czasami progynove a czasami estrofem. Nic to nie dało żaden z 9 zarodków ze mną nie został. Poradzcie, powiedzcie co brałyście. Moj lekarz rozkłada ręce

To zależy jaki masz problem i czemu podchodzisz do in vitro. Ja podchodzę tylko ze względów takich ze jestem nosicielką choroby i potencjalnie mogę mieć chore dziecko. Robiliśmy in vitro bo podawali mi przebadane zarodki tzw po PGD. Mimo tego ze normlanie jestem płodna 1 transfer się udał ale ciąża obumarła, później 2 ciąża biochemiczna 3 tak samo. Później miałam robione biopsje endometrium i receptywność. Wyszło mi ze w 3 dobie spada mi progesteron. Przed 4 transferem podali mi wlew z mojego osocza. Aktualnie jestem w 25 tc. Dodatkowo miałam podawane od 3 weryfikacji zastrzyki z białych krwinek acofil na to żeby organizm nie odrzucił ciąży. Po 2 nieudanym transferze miałam robione badania na zespół antyf. i poronienia nawykowe ale tutaj było wszystko okej.

To zależy jaki masz problem i czemu podchodzisz do in vitro. Ja podchodzę tylko ze względów takich ze jestem nosicielką choroby i potencjalnie mogę mieć chore dziecko. Robiliśmy in vitro bo podawali mi przebadane zarodki tzw po PGD. Mimo tego ze normlanie jestem płodna 1 transfer się udał ale ciąża obumarła, później 2 ciąża biochemiczna 3 tak samo. Później miałam robione biopsje endometrium i receptywność. Wyszło mi ze w 3 dobie spada mi progesteron. Przed 4 transferem podali mi wlew z mojego osocza. Aktualnie jestem w 25 tc. Dodatkowo miałam podawane od 3 weryfikacji zastrzyki z białych krwinek acofil na to żeby organizm nie odrzucił ciąży. Po 2 nieudanym transferze miałam robione badania na zespół antyf. i poronienia nawykowe ale tutaj było wszystko okej.
U mnie nie ma implantacji. Choroby żadnej nie mamy do tego zarodek z ciąży naturalnej- trofoblast został przebadany i brak choroby genetycznej. Po prostu nawet bhcg nie drgneła. Choduję max po 3 pęcherzyki z czego są od 0-2 zarodków. Dobrej klasy jeśli już są. Tylko nic z bhcg. Ostatnio brałam bardzo duże dawki progestetonu i ten w 7dpt był 26. To chyba norma. Mam pytanie czy zawsze przy transferach czy świeżych czy z mrożonych miałyście dopochwowo 3x2mg estrofemu, 3xpo 200mg luteiny? Czy inne dawki? Kiedu u waś dołożyli więcej lutein? Czy jeszcze jakieś leki? I czy dużo z was w dniu transferu miała to bhcg (ovitrelle lub pregnyl podawany?)

Cześć Dziewczyny,

szukałam takiego tematu w necie, ale nie znalazłam. Zakładam więc.
Jestem 4 dpt i w ubiegłą sobotę (2dpt) miałam pierwszą weryfikację:
1. HCG- 63,00
2. Progesteron- 155,8
3. Estrogen 2425
Miałam transferowane 2 świeże blastki. W dniu transferu przyjęłam 1/2 ovitrelle. Wartość HCG pewnie przekładana.
Ciekawa jestem jednak, jakie były Wasze wyniki po weryfikacjach.

Niech moc będzie z nami :)
Po jakich lekach tak wysoki progesteron?

reklama
To może warto zrobić te badania które ja miałam ? Receptywność endometrium i biopsja ? Może masz tak samo jak ja. To ze masz progesteron 26 z krwi nic nie znaczy. U mmie tez było okej a z biopsji wyszło ze w któreś dobie spada ilość progesteronu i tyle.

Do góry