reklama
Kasia22004
Zaciekawiona BB
Tez bym teraz po tym co przechodzę na to sie zdecydowała... jestem dobrej myśli
Właśnie odebrałam wyniki (6dpt):2 dpt to blastocysta dopiero zaczyna się implantowac, wiec najwcześniej koło 5-6dpt pojawia się beta a nawet i później. Ja miałam weryfikacje ( po punkcji wtedy ovitrell już jest ponad 10dni od zastrzyki) i często było 3dpt około 3 ale to był już 13 dzien od zastrzyku i całej ampułki. W 6dpt z synem było 46 a teraz 6dpt 86 ale to bliźniaki. W 10dpt było 209 albo 500( bliźniaki) Jak były kriotransfery to 6dpt beta była około 7-8 ale ja miałam mniej pregnylu. No po zastrzyku spada ona szybciej, niż hcg po implantacji. I tam 9 dpt już miałam 0. 2 dpt nic nie mówi czy jest ciąża czy nie - przykro mi. Dopiero 6dpt będzie można ocenić:-) 6dpt - 6 dni po transferze może coś będzie widać.
HCG- 8,6
Estriadol- 2790
Progesteron- 54,2
Nie wiem co myśleć...
Niska ta beta moim zdaniem to resztki ovitrell. Jak mrożone zarodki to jest szansa, ze jutro ładnie wzrośnie. Bo one czasem leniwe są :-) Musisz czekać do 10dpt jak będzie spadać dalej to nic z tego.Właśnie odebrałam wyniki (6dpt):
HCG- 8,6
Estriadol- 2790
Progesteron- 54,2
Nie wiem co myśleć...
A co możecie powiedzieć o temperaturze? Dziś (2 dni po spodziewanej @) mam 37,6. Wiem, że luteina podnosi temp., ale aż o tyle?2 dpt to blastocysta dopiero zaczyna się implantowac, wiec najwcześniej koło 5-6dpt pojawia się beta a nawet i później. Ja miałam weryfikacje ( po punkcji wtedy ovitrell już jest ponad 10dni od zastrzyki) i często było 3dpt około 3 ale to był już 13 dzien od zastrzyku i całej ampułki. W 6dpt z synem było 46 a teraz 6dpt 86 ale to bliźniaki. W 10dpt było 209 albo 500( bliźniaki) Jak były kriotransfery to 6dpt beta była około 7-8 ale ja miałam mniej pregnylu. No po zastrzyku spada ona szybciej, niż hcg po implantacji. I tam 9 dpt już miałam 0. 2 dpt nic nie mówi czy jest ciąża czy nie - przykro mi. Dopiero 6dpt będzie można ocenić:-) 6dpt - 6 dni po transferze może coś będzie widać.
Progesteron masz pewnie jak pierwszy trymestr ciąży - bo o takie poziomy chodzi przy transferze. Zatem i temperaturę masz jak w ciąży:-) czekaj na wyniki bety teraz będziesz mieć wszystkie objawy od progesteronu i estradiolu. Żaden objaw teraz o niczym nie świadczy, ani „dobry” ani „zły” jak plamienia czy skurcze.
Hej,Progesteron masz pewnie jak pierwszy trymestr ciąży - bo o takie poziomy chodzi przy transferze. Zatem i temperaturę masz jak w ciąży:-) czekaj na wyniki bety teraz będziesz mieć wszystkie objawy od progesteronu i estradiolu. Żaden objaw teraz o niczym nie świadczy, ani „dobry” ani „zły” jak plamienia czy skurcze.
Jestem po 3 weryfikacji. Czekam na telefon od lekarza. Wygląda to następująco:
1 weryfikacja (2 dpt- 1/2 ovitrelle):
HCG- 63
Progesteron- 155
Estriadol- 2425
2 weryfikacja (6dpt- pewnie pozostałość ovitrelle)
HCG- 8,6
Progesteron-54,2
Estrofem-2790
3 weryfikacja (9dpt)
HCG- 12,8
Progesteron- 17,1
Estrofem- 2845
Co Wy na to?
W tym dniu hcg powinno być trzycyfrowe ok 100. Zarodek się zaimplantowal, ale moim zdaniem hcg jest za niskie. Zobacz co powie lekarz, czy będzie czekał czy odstawi leki. A masz jeszcze zarodki..?Hej,
Jestem po 3 weryfikacji. Czekam na telefon od lekarza. Wygląda to następująco:
1 weryfikacja (2 dpt- 1/2 ovitrelle):
HCG- 63
Progesteron- 155
Estriadol- 2425
2 weryfikacja (6dpt- pewnie pozostałość ovitrelle)
HCG- 8,6
Progesteron-54,2
Estrofem-2790
3 weryfikacja (9dpt)
HCG- 12,8
Progesteron- 17,1
Estrofem- 2845
Co Wy na to?
Edit: to jest 9dpt wiec 80-90 beta powinna dobrze rokować..
Ostatnia edycja:
Właśnie miałam konsultacje. Lekarz powiedział, że faktycznie Beta w 9dpt powinna być 3-cyfrowa, jednak zdarzają się późne implantacje. U mnie Beta skoczyła, więc coś zaczyna się dziać. Dostałam potrójną dawkę luteiny i w najbliższy wtorek znowu Beta.W tym dniu hcg powinno być trzycyfrowe ok 100. Zarodek się zaimplantowal, ale moim zdaniem hcg jest za niskie. Zobacz co powie lekarz, czy będzie czekał czy odstawi leki. A masz jeszcze zarodki..?
Edit: to jest 9dpt wiec 80-90 beta powinna dobrze rokować..
Tak, mam jeszcze jednego 4.2.2.
reklama
No to trzymam kciuki :-) a tamten tez ładny :-)Właśnie miałam konsultacje. Lekarz powiedział, że faktycznie Beta w 9dpt powinna być 3-cyfrowa, jednak zdarzają się późne implantacje. U mnie Beta skoczyła, więc coś zaczyna się dziać. Dostałam potrójną dawkę luteiny i w najbliższy wtorek znowu Beta.
Tak, mam jeszcze jednego 4.2.2.
Podziel się: