reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Intymny kącik - czyli naszę rozmowy o łóżkowych sprawach :)

Salli tylko sa rozne rodzaje wkladek domacicznych ... kiedy produkowane byly takie ktore faktycznie skutecznosc mialy znacznie mniejsza niz te nowoczesniejsze ... tylko ze takie z kolei troche kosztuja ... no nic ja jeszcze bede gadac z lekarzem dam znac jak cos :)

reklama
Hehe dobry temat akurat dla mnie ja tez juz szukam skutecznej metody antykoncepcji chociaz zawsze chciałam mieć 3 lub nawet 4 ale nie teraz chce zeby niczego im nie brakowało a cieżko jest :( wiec gumki i tabletki odpadają . Tabletek nie moze mi gin dobrać kilka rodzaji próbowałam i nici 25 dni mam non stop okres 5 dni lub 6 lekkie plemienia fatalnie sie czuje mam zawroty głowy mdłości poce sie jak szczur i wyje jak bobr !!! Gumki jakoś nie wierze za każdym razem ze łzami w oczach czekam na okres za duży stres zreszta teraz stosowalismy taka metodę i jak widać zawiodła a dokładnie wiem kiedy w ciążę zaszlam i gumka była na 100% .
Krążki tez do mnie nie przemawiają koleżanka stosowała i dwoje dzieci ma dzięki tej metodzie niewiem czy źle założone czy jak ale napewno je miała jak doszło do zapłodnienia .
Spirala tak samo ciężka sprawa ciotka ma 6 dzieci i z 7 zaciążyła jak spiralę jej założyli mówiła ze po 3 miesiącach myślała ze przekwita bo u niej w rodzinie kobiety wiatro pylne ale szybko przekwitaja zaraz po 45 roku życia a ona 45 i trach 7 dziecko !!!
R sie śmieje ze kredyt weźmie a cipke zabezpieczy wiec moze ja mu podwiąrze jajeczka :) hehe dwoje dzieci mu dam to niech on sie poświęci teraz :)

Ta mirena z zalozeniem kosztuje 1100zl. Jakby miala byc taka skuteczna i zebym dobrze sie po niej czula to bym zalozyla. A co bedzie, jak moj organizm zle bedzie na nia reagowac a to tyle pieniedzy. Ta oprocz dzialania mechanicznego, uwalnia hormon miejscowo w macicy czyli chroni podwojnie
MAGSUS ciaza w gumce? I nic sie tej gumce nie stalo? Jestem w szoku.
U mnie @ sa tak nieregularne ze potrafie ponad 2 tyg na nie czekac. Spokoj mam jak biore jakies tabletki

Marika no właśnie pytanie jak to sie stało moze gdzieś jakaś dziura sie zrobiła niewiem nie oglądałam nigdy jak wyglada po hehe jakimś cudem mały wariat od R dostał sie do mnie i urzadlił czułe miejsce :) zreszta znam takie przypadki niby guma cała a brzuch rośnie :)

Marika: ja też co najmniej kilkoro dzieci z gumek znam, więc jedyna skuteczna metoda to szklanka wody zamiast :-D

z drugiej strony koleżanka jedna miała spiralę i zachciało jej się kolejnego bobo i chciała ściągnąć to stwierdzili, że musiała wypaść, bo śladu nie było...więc zaczęła się z menem starać - dwa lata i nic, wszystkie badania porobili - a potem okazało się, że się ta spirala po prostu jakoś przesunęła i jak wyjęli to od ręki zaszła, a tak 2 lata za Chiny nie mogła i to z przesuniętą wkładką - więc chyba te wkładki nie są takie zawodne i dość dobrze zabezpieczają...

Jedna lekarka chciala mi js za darmo zalozyc. Mialam tylko ja kupic. W moim miescie koszt jej to 800zl. W wiekszym miescie mozna ja znalezc nawet za 650 zl. Przewaznie lekarze biora jeszcze pieniadze za jej zalozenie i wychodzi wtedy 1100zl. Zaklada sie ja podczas koncowki @ lub koncowki pologu

nie wiem czy mogę ale powiem własne zdaniespirala to środek wczesno poronny bo dopuszcza zapłodnienie...i tu kwestia sumienia kazdej z osobna...znam osobiscie pare kobiet ktore zaszly majac zalożoną spirale w tym jedna ze strachu przed zdeformowanym płodem wlasnie przez spirale dokonala aborcji....wiec osobiscie odradzam spirale....juz lepsze moim zdaniem tabletki albo zastrzyk hormonalny

Oj ja też muszę pomyśleć o zabezpieczeniach... i to JUŻ!! Bo zostały mi niecałe 2 tygodnie do końca połogu...

Ja na początku chce te zastrzyki o których mówi Anisen póki będę karmić piersią, ale potem jest WIELKA niewiadoma... chciałam jak większość z was spiralkę... ale mój M się boi właśnie ze jak zajdę to ta wkładka wrośnie w dziecko... a u mnie z kolei nieco się to z poglądami gryzie... bo dochodzi do zapłodnienia tak jak piszę Diablica... :-( jestem bardzo przeciw aborcji....Tabletek brać nie będę z powodu złego samopoczucia braku libido itp i tego ze ja zapominalska jestem jeśli chodzi o leki.,, - kiedyś używałam plastrów! Super rzecz jeśli chodzi o wygodę ale też nie za dobrze się czułam i sporo utyłam... Gumek nie lubię... no masakra jakaś... liczę że gin mi coś podpowie i poradzi bo ja sama jestem zielona w tym temacie...

O tych implatach nie słyszałam...A mimo ze znam naturalne metody to troszkę się boję im zaufać na 100%.,. moze po paru latach bo w sumie płakać nie będę jak wyjdzie 3 dziecko ale nie przez najbliższe 7 lat... musze odpocząć...

Ostatnia edycja:
reklama
chętnie czytam o antykoncepcji...bo nie wiem sama co zrobić, a cosik trza! najchętniej bym mężula w to wrobiła

Do góry