reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Intymny kącik - czyli naszę rozmowy o łóżkowych sprawach :)

KASIENKA a nie przeraza cie liczba ciaz z wkladka miedziana. Lekarka ktora miala mi zalozyc Mirene to bardzo odradzala mi ta miedziana, bo na oddziale wiele ciaz z nimi widziala. A z Mirena tylko jedna.

Ja bylam taka "napalona" na Mirene a teraz niebardzo

reklama
Marika ja jeszcze sie nie wglebialam w ten temat tak bardzo wiec nie wiem co wybiore :) najchetniej podwiazalabym mezowi albo sobie cos zeby nie bylo dzieci :p choc moze kiedys jak bedziemy piekielnie bogaci fajnie byloby jeszcze z jedno albo dwojke urodzic dlatego mysle o wkladce ale czy to wybiore to zobaczymy :p no i na dzen dzisiejszy pas ... bo tez trzeba tym dzieciom jakas przyszlosc zapewnic ;)

a co do metod anty jest jeszcze http://antykoncepcjabeztajemnic.pl/Antykoncepcja_hormonalna/Implanty

ale to tez hormony :|

Ostatnia edycja:
jej ja to chyba mocno płodna jestem,bo bliźniaki za pierwszym razem i Zośka też (co było dla nas szokiem trochę,bo śmialiśmy się że za pierwszym rzem i tak się nie uda a tu bach 2kreski:-D)
Więc teraz to musimy coś poważnie o antykoncepcji pomyśleć bo na razie 3nam wystarczy(ale może za pare lat postaramy się jeszcze o czwarte-ja jestem jeszcze młoda,więc mam czas i na czwarte sobie po 30stce:-D)

Kasienka ciekawie wyglądają te implanty. Chyba zastanowię się nad tym. A tak swoją drogą to spojrzałam na link jaki wkleiłaś i zdębiałam zaskoczona... a czemu? bo u mnie w adresie strony widać antykoncepcjabeztajemnic.pl/A...nalna :D Aż oplułam monitor herbatą.

Szkoda, ze nie wymyslili nic dla facetow. Ten implant to jakos do mnie nie przemawia.
Myslalam tez o krazkach NuvaRing czy ktoras z was stosowala je?

Marika niby wymyslaja jakies piguly dla facetow :) a co do krazkow to omiaja watrobe :) to napewno ... ale moga powodowac infekcje jesli ma sie z tym problemy ... no i czasem sie moze wysunac ale mozna tez wyciagac na iles tam a zabezpieczenie jest zachowane... sama nie stosowalam ... i odrzucam bo co miesiac trzeba nowy :) a ja chce raz a dobrze ... zaplacic ale na pare lat

Salli A...nalny implant :p hehe w nich nie podobaja mi sie hormony i chyba gdzies czytalam ze zostaja takie male blizny :|

KASIENKA ale czy daloby sie zaufac facetowi, czy oby na pewno wzial pigule ;)
Ja po karmieniu moze sprobuje te NuvaRing.
Tak sie napalilam na Mirene, ona na 5 lat ale teraz sama nie wiem.
A z tymi implantami to sama aplikacja mnie przeraza

A...nalny implant mi się inaczej kojarzy ;) Ale już się zamykam bo złapię głupawkę ;)

No mnie też trochę hormony odrzucają, ale to dlatego, że jak byłam nastolatką to brałam i strasznie mnie to rozregulowało, tzn cały organizm. Zaczęłam tyć jak cholera. A ostatnio wyczytałam, że to co ja brałam to był syf jakich mało. Jedyny plus hormonów jest taki, że cycki mi urosły imponujące i z dumą je noszę ;)
Na spiralę się nie zdecyduję, bo np mój brat jest dzieckiem spirali (musieli na gwałt wyciągać jak się okazało, że moja mama zaciążyła), a i to też hormony są.
NuovaRinga z tego co pamiętam to nie mogę. U mnie ciężko dobrać cokolwiek przez padaczkę, stan po wycięciu guza litego jajnika i kilka innych przypadłości.
W kalendarzyk nie wierzę, a przynajmniej z moimi cyklami to loteria (tia, cykle po 28-33 dni) - jak okazało się 11 lat temu, że mam ciążę pozamaciczną, to zaszłam po sexie na 3 dni przed okresem... więc cholera nie wiem czy przypadkiem nie jestem płodna jak królik...
A gumek nie nawidzę, bo to dla mnie jak lizanie lizaka przez papierek. Brrrr....
Już sama nie wiem co zrobić :(
Celibat też nie wchodzi w grę.

depo to zastrzyki domięśniowe , raz na 3 miesiące sie robi. Mozna karmić piersią przy ich braniu. Idealne dla zapominalskich. Zdarza sie ze przez pierwsze dwa są nieregularne plamienia ale potem sie uspokaja. Nie ma sie okresu normalnego, nie jedzie po wątrobie ale ... własnie. Jak zwykle nie dla wszystkich, zdarza sie zze pamienia są jak miesiączak przez pierwsze 3 miesiące, ba jak 12 dniowa miesiączka, jakiś mały procent kobiet tyje po depo, niewielki procent ma zmniejszone libido. Normalnie powrót płodności jest po min 10 miesiącach od zaprzestania stosowania ( mniej wiecej tyle czeka przeciętna kobieta ). Ale są takie co 2 lata po dalej mają cykle w plecy. Jak sie nie chce dalej stosować to sie nie bierze kolejnego zastrzyku tylko przechodzi od razu na inny system zabezpieczeń. Ja spróbuję to. acha po sn jak sie karmi cycem pierwszy zastrzyk po 6 tygodniach od porodu. Jak sie nie karmi cycem to dużo szybciej można.

reklama
Oj ciezka sprawa. Chybs zostane przy starych poczciwych gumkach. Mam juz nawet zakupione. Zawsze zamawiam z allegro, nigdy nic sie z nimi nie stalo, polecam. Uzywam ich od 5 lat. Sa duzo tansze niz w sklepach czy aptekach

Do góry