Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 12tc jeszcze nie ma szans na zobaczenie penisaHej dziewczyny. Jestem po usg prenatalnym w 12 tygodniu i lekarz nie chciał wypowiadać się jeszcze co do płci, ale nie ukrywam że jestem już bardzo ciekawa na załączonym zdjęciu jest widoczny pępek czy to siusiak?
ok myślałam,że może któraś z Was jest bardziej doświadczona w temacie i będzie w stanie ocenić. No nic, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość.W 12tc jeszcze nie ma szans na zobaczenie penisa
Skoro lekarz nie chciał się wypowiadać to widocznie nie bylo obrazu na tyle pewnego, żeby zaryzykował. Tym bardziej nikt na forum nie wywróży.
Nawet jeśli, to płeć ocenia się po zdjęciu 2D w przekroju poprzecznym. Każde dziecko na tym etapie ma wyrostek (wygląda jak siusiak). W zależności od tego jak jest skierowany można przypuszczać płeć Na podstawie zdjęcia 3D/4D jest to niemożliwe na tym etapie.ok myślałam,że może któraś z Was jest bardziej doświadczona w temacie i będzie w stanie ocenić. No nic, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość.
na poprzecznym przekroju to już całkiem nic nie widzę okej bardzo dziękuję za odpowiedź, czekam sobie dalejNawet jeśli, to płeć ocenia się po zdjęciu 2D w przekroju poprzecznym. Każde dziecko na tym etapie ma wyrostek (wygląda jak siusiak). W zależności od tego jak jest skierowany można przypuszczać płeć Na podstawie zdjęcia 3D/4D jest to niemożliwe na tym etapie.
Bo to zależy jak jest zdjęcie zrobione Jak coś to wstaw, zobaczę czy w ogóle widać wyrostek, o ile sama ogarnę. Przy dwójce dzieci w poprzednich ciążach trochę tych wyrostków oglądałam i się zastanawiałam tak jak Tyna poprzecznym przekroju to już całkiem nic nie widzę okej bardzo dziękuję za odpowiedź, czekam sobie dalej
Bardziej doswiadczona niż lekarz, ktory dzień w dzien robi USG?ok myślałam,że może któraś z Was jest bardziej doświadczona w temacie i będzie w stanie ocenić. No nic, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość.
już nie będę wrzucać więcej, skoro za wcześnie to za wcześnie, bez sensu wróżyćz fusów dziękuję Ci za chęć pomocy i rzeczowy komentarzBo to zależy jak jest zdjęcie zrobione Jak coś to wstaw, zobaczę czy w ogóle widać wyrostek, o ile sama ogarnę. Przy dwójce dzieci w poprzednich ciążach trochę tych wyrostków oglądałam i się zastanawiałam tak jak Ty