reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Interpretacja zdjęcia usg

Hej dziewczyny. Jestem po usg prenatalnym w 12 tygodniu i lekarz nie chciał wypowiadać się jeszcze co do płci, ale nie ukrywam że jestem już bardzo ciekawa :) na załączonym zdjęciu jest widoczny pępek czy to siusiak? 😁

Załączniki

• 2929a722-bf5a-45a1-abbb-6f1aabcb4f0d.jpeg
    2929a722-bf5a-45a1-abbb-6f1aabcb4f0d.jpeg
    35,6 KB · Wyświetleń: 316
reklama
Hej dziewczyny. Jestem po usg prenatalnym w 12 tygodniu i lekarz nie chciał wypowiadać się jeszcze co do płci, ale nie ukrywam że jestem już bardzo ciekawa :) na załączonym zdjęciu jest widoczny pępek czy to siusiak? 😁
W 12tc jeszcze nie ma szans na zobaczenie penisa ;)

Skoro lekarz nie chciał się wypowiadać to widocznie nie bylo obrazu na tyle pewnego, żeby zaryzykował. Tym bardziej nikt na forum nie wywróży.

W 12tc jeszcze nie ma szans na zobaczenie penisa ;)

Skoro lekarz nie chciał się wypowiadać to widocznie nie bylo obrazu na tyle pewnego, żeby zaryzykował. Tym bardziej nikt na forum nie wywróży.
ok :) myślałam,że może któraś z Was jest bardziej doświadczona w temacie i będzie w stanie ocenić. No nic, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość.

ok :) myślałam,że może któraś z Was jest bardziej doświadczona w temacie i będzie w stanie ocenić. No nic, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość.
Nawet jeśli, to płeć ocenia się po zdjęciu 2D w przekroju poprzecznym. Każde dziecko na tym etapie ma wyrostek (wygląda jak siusiak). W zależności od tego jak jest skierowany można przypuszczać płeć :) Na podstawie zdjęcia 3D/4D jest to niemożliwe na tym etapie.

Nawet jeśli, to płeć ocenia się po zdjęciu 2D w przekroju poprzecznym. Każde dziecko na tym etapie ma wyrostek (wygląda jak siusiak). W zależności od tego jak jest skierowany można przypuszczać płeć :) Na podstawie zdjęcia 3D/4D jest to niemożliwe na tym etapie.
na poprzecznym przekroju to już całkiem nic nie widzę:) okej bardzo dziękuję za odpowiedź, czekam sobie dalej:)

Za wcześnie żeby coś zobaczyć :) mój lekarz na pierwszych prenatalnych też mi nie powiedział i dalej nie wiem. Moja koleżanka ostatnio dowiedziała się w 20tyg że będzie dziewczynka

na poprzecznym przekroju to już całkiem nic nie widzę:) okej bardzo dziękuję za odpowiedź, czekam sobie dalej:)
Bo to zależy jak jest zdjęcie zrobione :) Jak coś to wstaw, zobaczę czy w ogóle widać wyrostek, o ile sama ogarnę. Przy dwójce dzieci w poprzednich ciążach trochę tych wyrostków oglądałam i się zastanawiałam tak jak Ty 🤣

Bardziej doswiadczona niż lekarz, ktory dzień w dzien robi USG? :D

Na tym etapie to strzał. Albo sie wstrzeli albo nie.

Ostatnia edycja:
Przeglądając forum widzę, że dziewczyny często dostają od innych cenne wskazówki, w tym także co do zdjęć więc zapytałam, to chyba nie grzech. Zrozumiałam Twój komentarz, że jest za wcześnie i temat uważam za zamknięty.

reklama
Bo to zależy jak jest zdjęcie zrobione :) Jak coś to wstaw, zobaczę czy w ogóle widać wyrostek, o ile sama ogarnę. Przy dwójce dzieci w poprzednich ciążach trochę tych wyrostków oglądałam i się zastanawiałam tak jak Ty 🤣
już nie będę wrzucać więcej, skoro za wcześnie to za wcześnie, bez sensu wróżyćz fusów:) dziękuję Ci za chęć pomocy i rzeczowy komentarz :)

Do góry