reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja usg.

Autorko, ja też jestem po in vitro (blastki 5 dniowej 😁) i u mnie też zawsze była ta roznica 3 dni.
Wg daty miesiaczki ciaza młodsza o 3 dni niż wg usg.
Może dzieciaczki z in vitro sie jakos wczesniej zagniezdzaja, nie wiem, ale moje bejbi zafundowało mi w 25 dc juz bete powyzej 130, także wydaje mi sie, ze sie szybko zagniezdzila i jakos szybciej to wszystko poszło o te kilka dni 🙈

ale dziewczyny maja racje- 3 dni to nic. No i trzymam mocno kciuki za ciaze, mega mnie rozczulają wszystkie in vitrowe cuda🥰

reklama
Autorko, ja też jestem po in vitro (blastki 5 dniowej 😁) i u mnie też zawsze była ta roznica 3 dni.
Wg daty miesiaczki ciaza młodsza o 3 dni niż wg usg.
Może dzieciaczki z in vitro sie jakos wczesniej zagniezdzaja, nie wiem, ale moje bejbi zafundowało mi w 25 dc juz bete powyzej 130, także wydaje mi sie, ze sie szybko zagniezdzila i jakos szybciej to wszystko poszło o te kilka dni 🙈

ale dziewczyny maja racje- 3 dni to nic. No i trzymam mocno kciuki za ciaze, mega mnie rozczulają wszystkie in vitrowe cuda🥰
Ja na sztucznym cyklu więc i tak data miesiączki wymyślona. Od dnia transferu odjęliśmy wiek mrożonki i 14 dni. Oficjalnie to był pierwszy dzień miesiączki. I tak podawałam prowadzącemu ciążę.

Ja na sztucznym cyklu więc i tak data miesiączki wymyślona. Od dnia transferu odjęliśmy wiek mrożonki i 14 dni. Oficjalnie to był pierwszy dzień miesiączki. I tak podawałam prowadzącemu ciążę.
aaaa, ok to bardziej skomplikowana sprawa. Tak czy siak- 3 dni to nic, wszystko jest ok, usg masz bardzo ładne jak na ten czas, niech teraz dzidzia rośnie ☺️

wybacz, zakrecilam sie i myslalam, ze to Ty jestes autorka watku😅

tak czy siak mysle ze przewaga tu jest taka, ze każda ciaza z ivf jest pod specjalnym nadzorem od chwili poczęcia
Ciąża z in vitro jest prowadzona jak każda inna 😊
Ja miałam jedną wizytę rezerwową przy krwiaku. A tak to co 4 tygodnie u prowadzącego 😊

Ciąża z in vitro jest prowadzona jak każda inna 😊
Ja miałam jedną wizytę rezerwową przy krwiaku. A tak to co 4 tygodnie u prowadzącego 😊
Chodziło mi bardziej o cały arsenał leków, ktory sie bierze po trasferze, a ktorych nie ma w przypadku ciaz naturalnych. A wizyty osobiście też miałam czesciej.

Chodziło mi bardziej o cały arsenał leków, ktory sie bierze po trasferze, a ktorych nie ma w przypadku ciaz naturalnych. A wizyty osobiście też miałam czesciej.
Leki to fakt od razu cała torba.
Ja tylko raz miałam po 2 tygodniach po krwawieniu (czy krwiak się oczyścił) a tak to wszystko u mnie ok więc nie ma potrzeby

Byłam ostatnio na usg. Lekarz dał mi wydruk plus przypiętą interpretację. Na wydruku widnieje, że jestem w 7 tygodniu i 4 dniu ciąży. Mam zmierzone crl. To by się zgadzało. Ale do tego przypięte spianczem mam jeszcze takie coś (w załączniku) I z tego wynika, że to 7 tydzień i 1 dzień. Co się nijak ma do usg. I sama już nie wiem o co chodzi🙈
Mam podobny problem tylko ja dostałam samo usg bez niczego. Nawet jie wiem który tydzień 🥺🥺

Załączniki

• 1C33FCE5-A4B3-416D-9C3A-889276C0C211.jpeg
    1C33FCE5-A4B3-416D-9C3A-889276C0C211.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 60
  • 6A85AF37-204B-49E4-A8D1-A9D4778C3C48.jpeg
    6A85AF37-204B-49E4-A8D1-A9D4778C3C48.jpeg
    531,5 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry