reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Interpretacja usg.

Autorko, ja też jestem po in vitro (blastki 5 dniowej 😁) i u mnie też zawsze była ta roznica 3 dni.
Wg daty miesiaczki ciaza młodsza o 3 dni niż wg usg.
Może dzieciaczki z in vitro sie jakos wczesniej zagniezdzaja, nie wiem, ale moje bejbi zafundowało mi w 25 dc juz bete powyzej 130, także wydaje mi sie, ze sie szybko zagniezdzila i jakos szybciej to wszystko poszło o te kilka dni 🙈

ale dziewczyny maja racje- 3 dni to nic. No i trzymam mocno kciuki za ciaze, mega mnie rozczulają wszystkie in vitrowe cuda🥰

reklama
Autorko, ja też jestem po in vitro (blastki 5 dniowej 😁) i u mnie też zawsze była ta roznica 3 dni.
Wg daty miesiaczki ciaza młodsza o 3 dni niż wg usg.
Może dzieciaczki z in vitro sie jakos wczesniej zagniezdzaja, nie wiem, ale moje bejbi zafundowało mi w 25 dc juz bete powyzej 130, także wydaje mi sie, ze sie szybko zagniezdzila i jakos szybciej to wszystko poszło o te kilka dni 🙈

ale dziewczyny maja racje- 3 dni to nic. No i trzymam mocno kciuki za ciaze, mega mnie rozczulają wszystkie in vitrowe cuda🥰
Ja na sztucznym cyklu więc i tak data miesiączki wymyślona. Od dnia transferu odjęliśmy wiek mrożonki i 14 dni. Oficjalnie to był pierwszy dzień miesiączki. I tak podawałam prowadzącemu ciążę.

Ja na sztucznym cyklu więc i tak data miesiączki wymyślona. Od dnia transferu odjęliśmy wiek mrożonki i 14 dni. Oficjalnie to był pierwszy dzień miesiączki. I tak podawałam prowadzącemu ciążę.
aaaa, ok to bardziej skomplikowana sprawa. Tak czy siak- 3 dni to nic, wszystko jest ok, usg masz bardzo ładne jak na ten czas, niech teraz dzidzia rośnie ☺️

wybacz, zakrecilam sie i myslalam, ze to Ty jestes autorka watku😅

tak czy siak mysle ze przewaga tu jest taka, ze każda ciaza z ivf jest pod specjalnym nadzorem od chwili poczęcia
Ciąża z in vitro jest prowadzona jak każda inna 😊
Ja miałam jedną wizytę rezerwową przy krwiaku. A tak to co 4 tygodnie u prowadzącego 😊

Ciąża z in vitro jest prowadzona jak każda inna 😊
Ja miałam jedną wizytę rezerwową przy krwiaku. A tak to co 4 tygodnie u prowadzącego 😊
Chodziło mi bardziej o cały arsenał leków, ktory sie bierze po trasferze, a ktorych nie ma w przypadku ciaz naturalnych. A wizyty osobiście też miałam czesciej.

Chodziło mi bardziej o cały arsenał leków, ktory sie bierze po trasferze, a ktorych nie ma w przypadku ciaz naturalnych. A wizyty osobiście też miałam czesciej.
Leki to fakt od razu cała torba.
Ja tylko raz miałam po 2 tygodniach po krwawieniu (czy krwiak się oczyścił) a tak to wszystko u mnie ok więc nie ma potrzeby

Byłam ostatnio na usg. Lekarz dał mi wydruk plus przypiętą interpretację. Na wydruku widnieje, że jestem w 7 tygodniu i 4 dniu ciąży. Mam zmierzone crl. To by się zgadzało. Ale do tego przypięte spianczem mam jeszcze takie coś (w załączniku) I z tego wynika, że to 7 tydzień i 1 dzień. Co się nijak ma do usg. I sama już nie wiem o co chodzi🙈
Mam podobny problem tylko ja dostałam samo usg bez niczego. Nawet jie wiem który tydzień 🥺🥺

Załączniki

• 1C33FCE5-A4B3-416D-9C3A-889276C0C211.jpeg
    1C33FCE5-A4B3-416D-9C3A-889276C0C211.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 54
  • 6A85AF37-204B-49E4-A8D1-A9D4778C3C48.jpeg
    6A85AF37-204B-49E4-A8D1-A9D4778C3C48.jpeg
    531,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Do góry