zgredzus
Fanka BB :)
No mnie najlepiej z wszystkich lekarzy nakierował dietetyk. Bo jeśli chodzi o endo to tak naprawdę na podstawie wyników i jeszcze na 1 wizycie usg tarczycy zalecił dawkę leków, miałam powtarzać tsh co miesiąc, ja to robiłam co 3 tyg i smsem pytałam czy zwiększamy, ale w sumie intuicyjnie sama dobrze myślałam i w ciąży szczerze mówiąc odpuściłam endo, robię co miesiąc tsh i ft4 i na dawce 100 jest idealne, to endo tak naprawdę nic by mi więcej nie powiedział, a 150 by skasował. Ginekolog też nie widzi nic niepokojącego. Jeżeli masz coś z tarczyca a zmieniasz i tak lekarza to może warto znaleźć takiego o podwójnej specjalizacji?
Takie historie dają mi sporo nadziei [emoji3590]
Od 2 dni zero cukru, kawy nie słodze już od prawie 3 lat, więc jest mi w sumie lżej 'rzucić' cukier [emoji846] wydrukowałam sobie tabelkę z produktami z niskim IG no i działam, Ovarin zamiennie z Inofemem biorę, do gina muszę chodzić, bo nie mam owu, wiec druga fazę cyklu muszę wspomagać duphastonem, zresztą zamęczę nowego lekarza 27.10 serią pytań [emoji849] pójdę z wynikami wszystkimi, mam nadzieję, że mnie nie przegoni [emoji28]
Zamierzam też męczyć rodzinnego o skierowanie do endokrynologa, nie wiem czy będzie mnie stać na prywatnego [emoji17] bo wizyty u gina dotychczas pochłonęły sporo...