reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Inspiracje kulinarne

reklama
Ja dziś młodemu zrobiłam ryż z kurczakiem po chinsku a sobie ziemniaki z buraczkami (mięso mnie odrzuca). Mąż je w pracy, więc mniej roboty.
Coraz mniej mam pomysłów na obiady, wyszukuje w necie jakieś proste potraw, ale pomału wyczerpują mi się pomysły ;) Ja mogę nie jeść, ale młody musi.

Ja dziś młodemu zrobiłam ryż z kurczakiem po chinsku a sobie ziemniaki z buraczkami (mięso mnie odrzuca). Mąż je w pracy, więc mniej roboty.
Coraz mniej mam pomysłów na obiady, wyszukuje w necie jakieś proste potraw, ale pomału wyczerpują mi się pomysły ;) Ja mogę nie jeść, ale młody musi.
A ja nie mam pomysłu na obiady:(
Dziś będzie znowu makaron z marchewką i jajkiem mloda zje pomidorowa
Ja nie mogę teraz zup .

julita1212, ja robię potrawy proste, bo nie lubię długo siedzieć w kuchni. Wymyslam np kotleciki z mozarella w środku albo jakieś zrazy, albo różne smaki gulaszy , albo makaron z kurczakiem w pomidorach, proste jest też buritto itp. Ja lubię zupy, ale chłopcy nie, więc o tyle lipa.

Ja staram się gotować na kilka dni do przodu, albo gotuję więcej i mrożę. Zwłaszcza, że taki gar gulaszu, czy zupy starcza na 2-3 dni, a można raz ziemniakami, raz z kaszą, różne surówki do tego... a jak mam lenia wyciągam coś z zamrażarki ;)
A dziś zrobiłam tartę ze szpinakiem i łososiem. Łososia w Auchanie kupiłam. U mnie też jest w jednym miejscu na bazarku bardzo dobrze zaopatrzony sklep z rybami i tam mam zaufanie, że dobre i świeże, tyle, że ode mnie to cała wyprawa, więc rzadko tam bywam.

ImageUploadedByForum BabyBoom1453573860.063570.jpg
sobotnia kolacyjka domowe wrapiki [emoji4]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1453573860.063570.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1453573860.063570.jpg
    101,5 KB · Wyświetleń: 170
reklama
a ja dzis mam ogorkowa zupe:) ale jutro chce zjesc jakas rybe i w tygodniu chce zrobic zupke z burakow i fasolki zielonej zupa bogata w magnez:) i mam zamiar zrobic pulpeciki w sosie do tego hotowana marchewka i kasza jaglana:)wow czy mi sie to wszytsko uda zrealizowac ?;)

Do góry