U nas póki co wszystkie badania zrobiliśmy przygotowujące do IUI. Miałam robione badanie drożności jajowodów, wyszły obydwa drożne. Ten cykl mamy starać się naturalnie a przy kolejnym cyklu będziemy podchodzić do pierwszej IUI.Hej, dziewczyny! Jak sprawy stoją?
U nas nieco przyspieszenia...
W tym cyklu staraliśmy się naturalnie, jakiś teścik sobie zrobię w weekend, ale większych nadziei nie mam ;-) W następnym cyklu - IUI. Mam tylko nadzieję, że postcovidowe perturbacje były jednorazowe i @ przyjdzie w terminie...
A w lipcu - mamy termin wizyty w sprawie in vitro! Cieszę się, bo myślałam, że będę czekać do września...
Po drodze umówiłam się z położną specjalizującą się w akupunkturze. Wszyscy dookoła chodzą, to i ja
Powodzenia Wam wszystkim!
reklama
marzycielko
Fanka BB :)
mam wynik badania HBA, norma to minimum 80% a u nas jest 70%
nie wiem czy to bardzo źle i czy dostaniemy zielone światło na 3 iui
Jakostobedzie
Zaciekawiona BB
Kiedy masz wizytę żeby omówić wyniki z lekarzem?daj znać co ci powie. Ja się nigdy wcześniej nie spotkałam z tym badaniem to nie wiem jaka jest interpretacjamam wynik badania HBA, norma to minimum 80% a u nas jest 70%
Jakostobedzie
Zaciekawiona BB
Byłam dziś na kontroli, od jutro zaczynam stymulację do 3 iui. Mam bardzo dobre nastawienie że tym razem się uda
Cześć! Jestem tu nowa, staramy się z mężem ponad rok…
Jutro pierwsza IUI.
Mam mieszane uczucia czy dobrze, że zdecydowaliśmy się na IUI- statystyki nie napawają optymizmem.
U nas mamy czynnik męski- astenoteratozoospermia, przyczyny nie znaleziono (kariotyp, mutacje, usg oraz badania infekcyjne w normie)…
Mimo nieznanej przyczyny mąż dostał leki na stymulację spermatogenezy- nie ma pewności czy to pomoże, czekamy 72dni. W międzyczasie podjęliśmy decyzje o IUI.
Ja na naturalnym cyklu, u mnie wszystko Ok tylko AMH niskie bo 1,3 i wiek 33lata (mąż też 33lata).
Nie nastawiam się, myśle ze skończy się ivf.
Dziewczyny trzymajcie kciuki!
Jutro pierwsza IUI.
Mam mieszane uczucia czy dobrze, że zdecydowaliśmy się na IUI- statystyki nie napawają optymizmem.
U nas mamy czynnik męski- astenoteratozoospermia, przyczyny nie znaleziono (kariotyp, mutacje, usg oraz badania infekcyjne w normie)…
Mimo nieznanej przyczyny mąż dostał leki na stymulację spermatogenezy- nie ma pewności czy to pomoże, czekamy 72dni. W międzyczasie podjęliśmy decyzje o IUI.
Ja na naturalnym cyklu, u mnie wszystko Ok tylko AMH niskie bo 1,3 i wiek 33lata (mąż też 33lata).
Zygfrydka
Zaangażowana w BB
Zdecydowanie trzymam kciuki bardzo mocno Czasami lepiej zacząć od IUI a potem dopiero IVF, ja też poszłam do lekarza z nastawieniem na in vitro, ale postanowił ze najpierw spróbujemy inseminacjiCześć! Jestem tu nowa, staramy się z mężem ponad rok…
Jutro pierwsza IUI.
Zazdroszczę Ci takiego AMH, moje to 0.7
Dziękuje! Stresuje się trochę jutrzejszym dniem.Zdecydowanie trzymam kciuki bardzo mocno Czasami lepiej zacząć od IUI a potem dopiero IVF, ja też poszłam do lekarza z nastawieniem na in vitro, ale postanowił ze najpierw spróbujemy inseminacji
Zazdroszczę Ci takiego AMH, moje to 0.7
Jak u Ciebie po IUI?
Madame JS
Nie martw się! Oprócz zrelaksowania się nic nie musisz robić :-)Dziękuje! Stresuje się trochę jutrzejszym dniem.
Jak u Ciebie po IUI?
marzycielko
Jutro mam wizytę, jeżeli lekarz da nam zielone świtało to pewnie od jutra zacznę brać lametta bo będzie to moj 5 dzien cykluKiedy masz wizytę żeby omówić wyniki z lekarzem?daj znać co ci powie. Ja się nigdy wcześniej nie spotkałam z tym badaniem to nie wiem jaka jest interpretacja
reklama
marzycielko
hej,Cześć! Jestem tu nowa, staramy się z mężem ponad rok…
Jutro pierwsza IUI.
masz racje IUI - nie daje duzych szans ale warto próbować ponieważ niektórym sie udaje ja niestety nie naleze do tej grupy poniewaz jestem po dwóch nie udanych iui i liczę na to ze podejdę do 3 próby
Podziel się: