reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Hej, dziewczyny! Jak sprawy stoją?
U nas nieco przyspieszenia...
W tym cyklu staraliśmy się naturalnie, jakiś teścik sobie zrobię w weekend, ale większych nadziei nie mam ;-) W następnym cyklu - IUI. Mam tylko nadzieję, że postcovidowe perturbacje były jednorazowe i @ przyjdzie w terminie...
A w lipcu - mamy termin wizyty w sprawie in vitro! Cieszę się, bo myślałam, że będę czekać do września...
Po drodze umówiłam się z położną specjalizującą się w akupunkturze. Wszyscy dookoła chodzą, to i ja :p
Powodzenia Wam wszystkim!
U nas póki co wszystkie badania zrobiliśmy przygotowujące do IUI. Miałam robione badanie drożności jajowodów, wyszły obydwa drożne. Ten cykl mamy starać się naturalnie a przy kolejnym cyklu będziemy podchodzić do pierwszej IUI.

reklama
Cześć! Jestem tu nowa, staramy się z mężem ponad rok…
Jutro pierwsza IUI.
Mam mieszane uczucia czy dobrze, że zdecydowaliśmy się na IUI- statystyki nie napawają optymizmem.
U nas mamy czynnik męski- astenoteratozoospermia, przyczyny nie znaleziono (kariotyp, mutacje, usg oraz badania infekcyjne w normie)…
Mimo nieznanej przyczyny mąż dostał leki na stymulację spermatogenezy- nie ma pewności czy to pomoże, czekamy 72dni. W międzyczasie podjęliśmy decyzje o IUI.
Ja na naturalnym cyklu, u mnie wszystko Ok tylko AMH niskie bo 1,3 i wiek 33lata (mąż też 33lata).
Nie nastawiam się, myśle ze skończy się ivf.
Dziewczyny trzymajcie kciuki!

Jutro pierwsza IUI.
Mam mieszane uczucia czy dobrze, że zdecydowaliśmy się na IUI- statystyki nie napawają optymizmem.
U nas mamy czynnik męski- astenoteratozoospermia, przyczyny nie znaleziono (kariotyp, mutacje, usg oraz badania infekcyjne w normie)…
Mimo nieznanej przyczyny mąż dostał leki na stymulację spermatogenezy- nie ma pewności czy to pomoże, czekamy 72dni. W międzyczasie podjęliśmy decyzje o IUI.
Ja na naturalnym cyklu, u mnie wszystko Ok tylko AMH niskie bo 1,3 i wiek 33lata (mąż też 33lata).
Zdecydowanie trzymam kciuki bardzo mocno 🤞 Czasami lepiej zacząć od IUI a potem dopiero IVF, ja też poszłam do lekarza z nastawieniem na in vitro, ale postanowił ze najpierw spróbujemy inseminacji🙂
Zazdroszczę Ci takiego AMH, moje to 0.7 😥

Zdecydowanie trzymam kciuki bardzo mocno 🤞 Czasami lepiej zacząć od IUI a potem dopiero IVF, ja też poszłam do lekarza z nastawieniem na in vitro, ale postanowił ze najpierw spróbujemy inseminacji🙂
Zazdroszczę Ci takiego AMH, moje to 0.7 😥
Dziękuje! Stresuje się trochę jutrzejszym dniem.
Jak u Ciebie po IUI?

reklama
Jutro pierwsza IUI.
hej,
masz racje IUI - nie daje duzych szans ale warto próbować ponieważ niektórym sie udaje :) ja niestety nie naleze do tej grupy poniewaz jestem po dwóch nie udanych iui i liczę na to ze podejdę do 3 próby

Do góry