reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Kurcze, a tak trzymałam kciuki żeby Ci się udało.😥 Ja bety jeszcze nie robiłam, ale dzisiaj dostałam okres więc zrobię tylko dla formalności, ale niestety też 1 podejście i nie udane.
Wobec tego mam do was dziewczyny pytanie, bo ostatnie UIU miałam na cylku naturalnym - teraz chce mieć na stymulowanym. W jakim dniu cylku rozpoczynamy symulacje hormonalna do ivf i do iui?
Wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek i nie wiem czy to nie za późno.
Jest już dobrze , ja w głębi serduszka czuję że uda mi się już z ivf ,mialam tylko jedną stymulację w drugiej iui I brałam od 3 do 7 dnia cyklu takie tableteczki, jeśli chodzi o ivf to podpytywałam i stymulacja trwa 10 dni ! :o Boże daj mi siłę! Spróbuj jeszcze ze 2 razy iui I wtedy pomysł o ivf 😘

reklama
Jest już dobrze , ja w głębi serduszka czuję że uda mi się już z ivf ,mialam tylko jedną stymulację w drugiej iui I brałam od 3 do 7 dnia cyklu takie tableteczki, jeśli chodzi o ivf to podpytywałam i stymulacja trwa 10 dni ! :o Boże daj mi siłę! Spróbuj jeszcze ze 2 razy iui I wtedy pomysł o ivf 😘
Spróbuję jeszcze chociaż raz, starałam się nie nastawiać, ale to rozczarowanie było straszne. Jeszcze dzwoniąc do kliniki okazało się, że do mojego lekarza nie ma miejsc w tym tygodniu i kazali się zgłosić po ustaniu krwawienia - czyli dopiero za tydzień w poniedziałek. To jest najgorsze, bo nie chce zmarnować kolejnego cyklu i podchodzić dopiero za miesiąc.

czyli jeśli 8 marca był pierwszy dzień ostatniej miesiączki to powinnam twierdzić, że jestem w 6 tygodniu ciąży? Inseminacja była dopiero 28 marca czyli 3 tygodnie później. O bobrze to nie może być takie zagmatwane 😅
Hmm.. gdzieś tam chyba założyłam, że inseminacja zazwyczaj jest w okolicach owulacji, czyli jakoś po ok.2 tygodniach od okresu... Masz regularne cykle? Po prostu długie?

Spróbuję jeszcze chociaż raz, starałam się nie nastawiać, ale to rozczarowanie było straszne. Jeszcze dzwoniąc do kliniki okazało się, że do mojego lekarza nie ma miejsc w tym tygodniu i kazali się zgłosić po ustaniu krwawienia - czyli dopiero za tydzień w poniedziałek. To jest najgorsze, bo nie chce zmarnować kolejnego cyklu i podchodzić dopiero za miesiąc.
Kochana przycisnij ich, ja jak poszłam ze skarga i byłam zła ale nie niemiła, profesjonalnie podeszłam do tematu i powiedziałam co mnie boli, to od razu mi powiedzieli ze lekarze mnie przyjmą poza kolejnością:) walcz !!!! Ja teraz się obawiam bo okres ma być w piątek a mialam się zgłosić 1 3 dnia cyklu ... w piątek mnie nie ma.... Mam nadzieję że okres przyjdzie w sobotę lub niedzielę!!!!

Kurcze, a tak trzymałam kciuki żeby Ci się udało.😥 Ja bety jeszcze nie robiłam, ale dzisiaj dostałam okres więc zrobię tylko dla formalności, ale niestety też 1 podejście i nie udane.
Wobec tego mam do was dziewczyny pytanie, bo ostatnie UIU miałam na cylku naturalnym - teraz chce mieć na stymulowanym. W jakim dniu cylku rozpoczynamy symulacje hormonalna do ivf i do iui?
Cześć, ja miałam stymulację od 4. dnia cyklu (czasem lekarze polecają od 3.), ok.10 dni, w zależności od wielkości pęcherzyka w 10. i 13. dniu cyklu.

Kochana przycisnij ich, ja jak poszłam ze skarga i byłam zła ale nie niemiła, profesjonalnie podeszłam do tematu i powiedziałam co mnie boli, to od razu mi powiedzieli ze lekarze mnie przyjmą poza kolejnością:) walcz !!!! Ja teraz się obawiam bo okres ma być w piątek a mialam się zgłosić 1 3 dnia cyklu ... w piątek mnie nie ma.... Mam nadzieję że okres przyjdzie w sobotę lub niedzielę!!!!
Tak zrobię. Napisałam do portalu pacjenta dzisiaj, że to za długo. Jeśli nie przesuną, skontaktuje się bezpośrednio z lekarzem jutro.

Hej ! Trzymam za Ciebie kciuki, jak zawsze zresztą :-)
Ja już do IUI miałam 10 dni stymulacji zastrzykami. Do IVF będzie tak samo, tylko dawka 3 razy większa ;-)

Przy pierwszej iui miałam stymulację od 3 do 8 dnia, teraz mam od 6 przez 3 dni. To chyba zależy czym cie stymulują

Witam dziewczyny dzis 10 dzień po inseminacji nie wytrzymalam zrobilam test I co negatywny:( trzeba.powiedziec trudno ze 2 inseminacja nie udana . Czy poczekać do piątku gdzie mam iść zrobic betę

reklama
Witam dziewczyny dzis 10 dzień po inseminacji nie wytrzymalam zrobilam test I co negatywny:( trzeba.powiedziec trudno ze 2 inseminacja nie udana . Czy poczekać do piątku gdzie mam iść zrobic betę
Kurcze, no bardzo bym chciała Ci powiedzieć żebyś się nie poddawała bo widzę że u niektórych dziewczyn inseminacja wychodzi, ale sama jestem po pięciu iui i wiem że zbyt duża nadzieja potrafi rodzic zbyt duże rozczarowanie... Poczekaj do okresu. Jeżeli nic się nie pojawi, zrób drugi test :) mam nadzieję, że będą dwie krechy! ;*

Do góry