reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
A tak bardzo trzymałam kciuki za ciebie ;* ;)
Wiem Kochana ja za siebie też ale nie zmienię nic, tak musiało być, pogodziłam się z tym , dziewczyny jak nieplodnosc uczy nas pokory to szok !!!! Jestem z siebie dumna bo walczę dalej i się nie poddaję, muszę być szczęśliwa i koniec ;** a ja za Was trzymam kciuki abyście oszczędziły sobie nerwów z ivf ! Jeśli chcecie ja będę już w sprawie ivf rozmawiać w zasadzie to już tylko formalność, jeśli macie jakieś pytamia to zadawajcie , zadam Pani Doktor bo to będzie długie spotkanie idziemy razem z mężem, jak powiedział dzisiaj zrobi wszystko abym była szczęśliwa 😁😊😇😇🥰🥰

Dziewczyny, mam takie pewnie dla niektórych głupie pytanie. Jak się liczy tydzień ciąży? Rozumiem że w przypadku naturalnego poczęcia pierwszy tydzień liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. A w przypadku iui? Czy pierwszy tydzień zaczyna się od dnia inseminacji?
Myślę, że w przypadku IUI można liczyć zupełnie normalnie. Zapłodnienie następuje praktycznie w tym samym momencie cyklu tak naprawdę.

Myślę, że w przypadku IUI można liczyć zupełnie normalnie. Zapłodnienie następuje praktycznie w tym samym momencie cyklu tak naprawdę.
czyli jeśli 8 marca był pierwszy dzień ostatniej miesiączki to powinnam twierdzić, że jestem w 6 tygodniu ciąży? Inseminacja była dopiero 28 marca czyli 3 tygodnie później. O bobrze to nie może być takie zagmatwane 😅

Hej dziewczyny wracam po miesięcznej przerwie. Zaczynamy podejście do drugiej iui. Dziś pierwszy zastrzyk fostimonu, kolejne jutro i w czwartek w sobotę wizyta i zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję że mnie nie przestymuluje 😅jeśli będzie ok to w pon iui 😌
Ja jestem po fostimonie i 12 dnia cyklu już było po owulacji nawet nie wiem jak ten fostimon zadziałał ;p tak szybko poszło. Ja miałam zastrzyk co 2dni po 150

Wiem Kochana ja za siebie też ale nie zmienię nic, tak musiało być, pogodziłam się z tym , dziewczyny jak nieplodnosc uczy nas pokory to szok !!!! Jestem z siebie dumna bo walczę dalej i się nie poddaję, muszę być szczęśliwa i koniec ;** a ja za Was trzymam kciuki abyście oszczędziły sobie nerwów z ivf ! Jeśli chcecie ja będę już w sprawie ivf rozmawiać w zasadzie to już tylko formalność, jeśli macie jakieś pytamia to zadawajcie , zadam Pani Doktor bo to będzie długie spotkanie idziemy razem z mężem, jak powiedział dzisiaj zrobi wszystko abym była szczęśliwa 😁😊😇😇🥰🥰
Jesteś silną babeczką podziwiam Cię, dobrze, że masz takie podejście nie ma co roztrząsać i trzeba iść do przodu. Trzymam mocno kciuki 😘

czyli jeśli 8 marca był pierwszy dzień ostatniej miesiączki to powinnam twierdzić, że jestem w 6 tygodniu ciąży? Inseminacja była dopiero 28 marca czyli 3 tygodnie później. O bobrze to nie może być takie zagmatwane 😅
Ja gdzieś czytałam, że jeśli zna się dokładną datę zapłodnienia to można dodać 2 tygodnie. Ja tez miałam pierwszy dzień 28 lutego a 15 marca inseminacja ;)

reklama
Kurcze, a tak trzymałam kciuki żeby Ci się udało.😥 Ja bety jeszcze nie robiłam, ale dzisiaj dostałam okres więc zrobię tylko dla formalności, ale niestety też 1 podejście i nie udane.
Wobec tego mam do was dziewczyny pytanie, bo ostatnie UIU miałam na cylku naturalnym - teraz chce mieć na stymulowanym. W jakim dniu cylku rozpoczynamy symulacje hormonalna do ivf i do iui?
Wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek i nie wiem czy to nie za późno.

Do góry