reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Dziewczyny, podjęłam decyzję o zmianie lekarza i Kliniki. Stwierdziliśmy z mężem że nie możemy zmarnować 2 ostatnich prób i może trzeba innego spojrzenia. Jestem po wizycie i lekarz stwierdził że powinnam być zupełnie inaczej prowadzona inna stymulacja. Teraz czekamy na przewiezienie nasienia męża z tamtej Kliniki i w kolejnym cyklu podchodzimy znów do iui. Nadzieja na nowo obudzona 😅

reklama
Dziewczyny, podjęłam decyzję o zmianie lekarza i Kliniki. Stwierdziliśmy z mężem że nie możemy zmarnować 2 ostatnich prób i może trzeba innego spojrzenia. Jestem po wizycie i lekarz stwierdził że powinnam być zupełnie inaczej prowadzona inna stymulacja. Teraz czekamy na przewiezienie nasienia męża z tamtej Kliniki i w kolejnym cyklu podchodzimy znów do iui. Nadzieja na nowo obudzona 😅
Dobra decyzja, my też zmieniliśmy klinikę i jesteśmy z tego bardzo zadowoleni :)

A co było nie tak z poprzednim prowadzeniem i stymulacją?
Dziewczyny, podjęłam decyzję o zmianie lekarza i Kliniki. Stwierdziliśmy z mężem że nie możemy zmarnować 2 ostatnich prób i może trzeba innego spojrzenia. Jestem po wizycie i lekarz stwierdził że powinnam być zupełnie inaczej prowadzona inna stymulacja. Teraz czekamy na przewiezienie nasienia męża z tamtej Kliniki i w kolejnym cyklu podchodzimy znów do iui. Nadzieja na nowo obudzona

A co było nie tak z poprzednim prowadzeniem i stymulacją?
Miałam wrażenie że jestem anonimowa, lekarz ciągle zapominał że mamy korzystać z mrożonego nasienia. Przed inseminacja powiedział do męża że może iść oddać nasienie. Nie czułam się odpowiednio zaopiekowana🤷‍♀️. Poszliśmy do tej Kliniki bo tam zdeponowalismy nasienie, wtedy nie braliśmy w ogóle pod uwagę że będzie nam potrzebne 😕więc wzięliśmy najbardziej popularna klinikę. Mam swoje ginekologiczne przejścia i wydaje mi się że już nikt nie pamięta jak na pierwszej wizycie o tym opowiadałam. Tu lekarz po przedstawieniu mojej historii zaczął wypytywać dociekać, zalecił mi badania (które akurat już miałam robione) jak pokazałam wyniki to tylko zapytał czy zostało to wzięte pod uwagę w tamtej klinice. Tam nikt się tym nie zainteresował.
Jeśli chodzi o stymulację to jak powiedzialam że miałam clostilbegyt to stwierdził że tak to można się stymulować jak się ma nieograniczona ilość prób a w naszym przypadku potrzebujemy indywidualnego podejścia. Nie wiem może sobie dużo obiecuje po tej wizycie, ale zrobił na mnie pozytywne wrażenie 🙂

Boję się pierwszej porażki IUI wiem ze dotknie mnie to psychicznie tym bardziej że trzy tygodnie po IUI mamy same imprezy dziecięce i będziemy jedyna para bez dziecka :(
Życie nasz nie oszczędza mimo wszystko mam nadzieję że udan nam się za pierwszym razem
Miałam wrażenie że jestem anonimowa, lekarz ciągle zapominał że mamy korzystać z mrożonego nasienia. Przed inseminacja powiedział do męża że może iść oddać nasienie. Nie czułam się odpowiednio zaopiekowana🤷‍♀️. Poszliśmy do tej Kliniki bo tam zdeponowalismy nasienie, wtedy nie braliśmy w ogóle pod uwagę że będzie nam potrzebne 😕więc wzięliśmy najbardziej popularna klinikę. Mam swoje ginekologiczne przejścia i wydaje mi się że już nikt nie pamięta jak na pierwszej wizycie o tym opowiadałam. Tu lekarz po przedstawieniu mojej historii zaczął wypytywać dociekać, zalecił mi badania (które akurat już miałam robione) jak pokazałam wyniki to tylko zapytał czy zostało to wzięte pod uwagę w tamtej klinice. Tam nikt się tym nie zainteresował.
Jeśli chodzi o stymulację to jak powiedzialam że miałam clostilbegyt to stwierdził że tak to można się stymulować jak się ma nieograniczona ilość prób a w naszym przypadku potrzebujemy indywidualnego podejścia. Nie wiem może sobie dużo obiecuje po tej wizycie, ale zrobił na mnie pozytywne wrażenie 🙂
To super mam nadzieję, że zmiana przyniesie oczekiwany skutek 😁 ja również się zastanawiam nad zmianą, nie do końca ufam mojej lekarce, też mam wrażenie, że nie jestem odpowiednio zaopiekowana i często nie tłumaczy mi procedury albo przebiegu tylko wypisuje kartkę i dopiero jak się dopytuje to mówi coś więcej.

reklama
Dziewczyny zabolał mnie lewy jajnik ten z którego będę mieć owulacja i mam "głupie" myśli ze może jajeczko pękło wcześniej a IUI dopiero w sobote...
przed IUI robia USG ?

Do góry