reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Nie brałam, ale czytałam , że trochę mieprzyjemny ale do przeżycia od innych dziewczyn. Ja jestem tydzień po iui drugiej ,od 3 dni ciągnie prawy jajnik ale nie boli, nigdy czegoś takiego nie miałam, pobolewa w różnych porach dnia, nie chcę się nakręcać 🤣😅 potestuje chyba w następnym tygodniu środa czwartek
Trzymam kciuki aby Ci się udało👍😉. Mnie też poboloweł ale w moim przypadku chyba po prostu już od chormonow. Babeczki tyle co my na przyjmujemy się tych leków i zastrzyków przez czas wyczekiwania to dziwne że jeszcze nie świecimy się hehe

reklama
Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj popołudniu, tylko jedna kreska 😟betę miałam zrobić w niedzielę zgodnie z zaleceniami lekarza, weekend jesteśmy u rodziny więc testu nie ma jak zrobić. Zrobię w pon betę ale chyba nie ma co liczyć na cud 🙁

Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj popołudniu, tylko jedna kreska 😟betę miałam zrobić w niedzielę zgodnie z zaleceniami lekarza, weekend jesteśmy u rodziny więc testu nie ma jak zrobić. Zrobię w pon betę ale chyba nie ma co liczyć na cud 🙁
jeszcze nic nie jest stracone, mogłaś zrobić test z rana a nie popołudniu ponieważ jest to bardzo krotki czas od IUI dlatego wyniki może być negatywny
to wasze pierwsze podejście ?

A czemu nie dzisiaj rano ? ;-) Byłoby o wiele bardziej wiarygodnie. Na tym etapie jednak chyba lepiej z porannego moczu...

Szczerze mówiąc nie wiem... A czym różni się ta metoda od zwykle stosowanej..?
Metoda jest taka sama, badanie nasienie przed IUI jest wyselekcjonowane i wybierają najlepsze plemniki do IUI, u mnie w klinice można wybrać standardowa IUI lub z fertil chip która jest trochę droższa.
a moim przypadku bedziemy robic IUI z fertil chip bo naszym główny problemem jest morfologia plemników

reklama
Ja już chyba przestałam wierzyć w skuteczność iui serio 😃 trzeba mieć chyba bardzo dużo szczęścia, żeby się udało , mi lekarka powiedziała, że zalecają 3, ogólnie powiedziala Nam, że będzie w szoku jak się nie uda, chyba jednak wolałabym tego nigdy nie usłyszeć, ja już zaczynam mieć
humorki na 6 dni przed okresem, płacze jestem wkó ekhem, a zaraz się śmieje, coś czuję że ta druga też się nie udała:) byłabym zdziwiona gdyby się udało, ale wiecie co chyba odpocznę sobie od tego wszystkiego, bo wywołuje to we mnie za dużo frustracji , miłej soboty buziaki

Do góry