reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

My sobota 22 sierpnia ;D
Moja mama ma 6 sióstr i każdej z nich się przyśniło że brykają z mężem czy na chwilę był problem z dostawą prądu i pyk, ciąża. Myślałam że u nas będzie podobnie no ale tak się nie złożyło. Nie wiem czy to dlatego że za bardzo chcę czy co... Nie wiem.
Tak to siedzi w głowie, założę się że jakbym nie chciała to po miesiącu by było bo bym o tym nie myślała , zartuje mężowi, że trzeba bylo się mnie o zdanie nie pytać 🤣tylko że ja do decyzji o dziecko zdecydowałam się dopiero po slubie , bo wtedy poczułam że bardzo ale to bardzo tego chcę, osiągnęłam wtedy dojrzałość emocjonalna, tak mam do dzisiaj tylko że pół roku jakoś sobie dałam czas a zaraz będą 2 lata nieudanych starań! A miesiace mijają, kolejne koleżanki zachodzą w ciążę, nawet teraz zaszła ciotka 40lat planowaną, ponoć? Ja jestem tym wszystkim sfrustowana i tyle :( zobaczycie kochane czu to iui nam się uda, czy in vitro, czy naturalnie , będziemy mieć już swoją pierwszą dzidzie to się moment odblokujemy a potem będziemy zdziwione jak to druga ciaza ? Ale jak 🤣🤣🤣

reklama
Tak mi doktor powiedział, że jak mocno się stresuję to mam wodę wypić przed , ułożenie macicy i szyjki przez napierający pęcherz?? Albo placebo hahahaNie wiem sama w sumie
Ja też miałam wypić dużo wody żeby pęcherz był pełny, myślę że to wynika z tego żeby lepiej było widać na usg przez brzuch.🤔 Jak mąż miał kiedyś usg brzucha to też musiał być z pełnym pęcherzem 😁

Ja mam bardzo regularne cykle. Dosłownie z dokładnością co do 30 minut, haah! Śluz ponoć też dobry. W ogóle wszystkie badania na plus. A mąż to już w ogóle ma takie nasienie ze jak to moja gine powiedziała, dawno tak dobrych plemników nie widziala. Jestem w stanie uwierzyć po prawie dwóch latach starania że to wszystko w głowie siedzi. Przed samą inseminacją w poniedziałek zestresowałam się wiadomościami od koleżanki która wypytywala o ciążę ze byłam tak spięta w środku, że Pani doktor wziernika włożyć nie mogła. Chyba coś musi w tym być 😅
Gdzieś na pewno siedzi ;-) Zaczynam poważnie myśleć o akupunkturze... U nas parametry są podobne, no owszem, teraz można się przyglądać mojemu wiekowi, ale o dziecko nie zaczęłam się starać wczoraj, więc... Problematyczne jest dla mnie to, że to nie jest tak, że mam na tym punkcie obsesję, że tak bardzo chcę, że instynkt macierzyński przesłania mi świat - nie. Więc nie sądzę, że to mnie blokuje.

U nas też jednym złym czynnikiem jest morfologia, narzeczony bierze Fertilmen plus ale bo badaniach widać że to nie pomaga
W marcu będę mieć pierwsza inseminacje, chwilowo czekam na miesiączkę i w 6 dniu cyklu mam pierwsza wizytę :)
Niech bierze Supramen, są droższe, ale wszystko ładnie idzie w górę

Ostatnio mówiłam że 2 iui nieudane i rozważam invitro. Dziś byłam na wizycie w klinice aby dowiedzieć się na temat invitro jak również zdecydowaliśmy się na ostatnią iui przed invitro . Moja dr przypisała mi zastrzyki Menopur 75 przez 4dni czy może któraś z Was je brała i coś może powiedzieć jakie rezultaty, samopoczucie itp.

Ostatnio mówiłam że 2 iui nieudane i rozważam invitro. Dziś byłam na wizycie w klinice aby dowiedzieć się na temat invitro jak również zdecydowaliśmy się na ostatnią iui przed invitro . Moja dr przypisała mi zastrzyki Menopur 75 przez 4dni czy może któraś z Was je brała i coś może powiedzieć jakie rezultaty, samopoczucie itp.
Wcześniej nic nie brałaś przed inseminacją? Nie brałam Menopuru osobiście...

reklama
Nie brałam, ale czytałam , że trochę mieprzyjemny ale do przeżycia od innych dziewczyn. Ja jestem tydzień po iui drugiej ,od 3 dni ciągnie prawy jajnik ale nie boli, nigdy czegoś takiego nie miałam, pobolewa w różnych porach dnia, nie chcę się nakręcać 🤣😅 potestuje chyba w następnym tygodniu środa czwartek

Do góry