reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Hej dziewczyny
Staramy się z partnerem 2.5 roku o dzidziusia. W marcu 2021 łyżeczkowanie polipa z jamy macicy. Miało być lepiej i wreszcie się udać ale bez efektu. Zmieniłam lekarza, który stwierdził u mnie dwurożną macicę z przegroda i zlecił badanie nasienia. Niestety nasienie wyszło średnio i skierowano nas do kliniki novum w Warszawie. Prowadzi nas dr Sowińska. Jesteśmy tam od początku października. W listopadzie miałam histeroskopie gdzie usunęli przegrodę plus dodatkowe 2 polipy, które nie były widoczne na usg. Po licznych wizytach i wykonaniu wszystkich niezbędnych badań 25 stycznia pierwsza inseminacja na cyklu naturalnym - jeden pęcherzyk. Ruch postępowy nasienia 25%. Partner bierze leki od listopada ale średnia poprawa po nich jest.
Niestety dzis przyszła @...
Tym razem inseminacja będzie na cyklu stymulowanym. Mam brać clo raz dziennie po pół tabletki.
Czy myślicie ze dawka jest odpowiednia? I czy szanse za drugim razem są większe?
Leczy się ktoś w klinice Novum?
Jakie u was są koszty inseminacji?
Jeśli lekarz dobrał taka dawkę to jest pewnie odpowiednia, żadna z nas tego lepiej nie oceni niż Twój lekarz. Ja po pół tabletki Clo przez pięć dni miałam podwójną owulację (dwa pecherzyki). Szanse przy inseminacji na cyklu stymulowanym czysto teoretycznie są troszeczkę większe niż na naturalnym ale nadal niezbyt duże - do 12-15 procent zależnie od badań.

reklama
Mam takie pytanie do Was dziewczyny czy może znacie takie przypadki że po inseminacji nie było jakich kolwiek skutków do czasu miesiączki a ciąża była ?

Dziewczyny wiecie jak mi smutno wiem już ze sie nie udało moja temperatura to 36,4stopni jakby sie udalo to bym miała 37.stopni. Jutro rano robie test żeby to tylko potwierdzić. A te pobolewanie podbrzusza co mnie tak utrzymywalo ze sie może udało to przez duphaston. 😪

reklama
Do góry