reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Witam, wszystkich na grupie jestem tu nowa i również jestem przed inseminacja ,którą będę mieć pod koniec tego miesiąca w Bocianie. Od ok 4lat również staramy się o dzidzię ale obecnie bezskutecznie. Moje i męża wyniki super nasza bezpłodność traktowana jest jako idiopatyczna.

reklama
Stymulowany. 5-9dc Aromek i dzień przed IUI zastrzyk Ovitrelle. U mnie wyniki wszystkie ok, u męża wynika nasienia bardzo dobre, a półtora roku się staramy i nic, więc moja gin zdecydowała ze spróbujemy IUI. Zobaczymy co wyjdzie. Może też jutro zrobię test, żeby zobaczyć jak po tym zastrzyku.
U mnie dziś jeszcze bardzo widoczna druga kreska, zobaczymy jak dalej. Trzymam kciuki, żeby pomysł okazał się trafiony :)

Przycupne sobie, liczę, ze i my niebawem podejdziemy do inseminacji. Powodzenia nam wszystkim ❤️

Witam, wszystkich na grupie jestem tu nowa i również jestem przed inseminacja ,którą będę mieć pod koniec tego miesiąca w Bocianie. Od ok 4lat również staramy się o dzidzię ale obecnie bezskutecznie. Moje i męża wyniki super nasza bezpłodność traktowana jest jako idiopatyczna

Witamy[emoji119]
W grupie raźniej[emoji4]
Powodzenia [emoji110][emoji8]

Będę zadawać milion głupich pytan [emoji23] ale narazie czekamy na jeszcze jedno badanie, od którego lekarz uzależnił inseminacje, a z wynikami chcemy się jeszcze skonsultować w klinice. Wiec pewnie jeśli podejdziemy to najwcześniej w marcu, no ale afirmuje, ze wyniki będą dobre i czas najwyższy trochę się rozeznać w temacie [emoji16]

Będę zadawać milion głupich pytan [emoji23] ale narazie czekamy na jeszcze jedno badanie, od którego lekarz uzależnił inseminacje, a z wynikami chcemy się jeszcze skonsultować w klinice. Wiec pewnie jeśli podejdziemy to najwcześniej w marcu, no ale afirmuje, ze wyniki będą dobre i czas najwyższy trochę się rozeznać w temacie [emoji16]
Zadawaj 😀 po to jest grupa żeby pytać i się wspierać. A co to za badanie ?

Zadawaj [emoji3] po to jest grupa żeby pytać i się wspierać. A co to za badanie ?

Fragmentacja. Tyle, ze taka jest sugestia lekarza z poradni leczenia niepłodności na NFZ (nie wiedziałam, ze takie w ogóle istnieją [emoji33]) - jeśli fragmentacja będzie dobra to stymulacja + iui. Nic a nic o inseminacji nie wiem, bo nigdy o niej nie myślałam, wiec nie wiem na ile jego zalecenia maja pokrycie w rzeczywistości. Za miesiąc mamy dawno już umówiona wizytę w normalnej klinice leczenia niepłodności i do tego czasu odświeżamy badania, które mamy sprzed roku, dorabiamy tych pare zaleconych przez ginekologów w ostatnim czasie i tam jeszcze skonsultujemy te zalecenia, może będą mieli inne, a ja lubię mieć ze dwie niezależne opinia [emoji16]

A jak to było u was? Mieliście konkretne wskazania czy po prostu podjęliście decyzje ze chcecie spróbować w ten sposób?

reklama
Do góry