reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Dziewczyny, mieliśmy w tym cyklu podchodzić do pierwszej IUI i niestety nie podejdziemy do tego. 😞 Przy stymulowanym cyklu wyszły 4 pecherzyki a jak jest więcej niż 3 pecherzyki to odstępują od inseminacji ze względu na możliwość ciąży wielopłodowej. Następny cykl przyjmuję z mniejszą dawką proszków niż teraz miałam i zobaczymy.

Ja jutro zobaczę co powie ginekolog, o jej to współczuję. U nas wszystko dobrze . Ciąży brak , wiec ja juz tez jakos nie nastawiam się mega na to , po prostu dziwne czasu sa Ci którzy chcą to nie maja . Długo się staracw sierpniu bedzie 4 lata jak stwierdziliśmy ze sie nie zabezpieczamy i co bedzie to Brdzie
Dziewczyny, mieliśmy w tym cyklu podchodzić do pierwszej IUI i niestety nie podejdziemy do tego. 😞 Przy stymulowanym cyklu wyszły 4 pecherzyki a jak jest więcej niż 3 pecherzyki to odstępują od inseminacji ze względu na możliwość ciąży wielopłodowej. Następny cykl przyjmuję z mniejszą dawką proszków niż teraz miałam i zobaczymy.
Ja jutro zobaczę co powie ginekolog, o jej to współczuję. U nas wszystko dobrze . Ciąży brak , wiec ja juz tez jakos nie nastawiam się mega na to , po prostu dziwne czasu sa Ci którzy chcą to nie maja . Długo się staracie ?
W sierpniu bedzie 4 lata jak stwierdziliśmy ze sie nie zabezpieczamy i co bedzie to bedzie, ale tyle czasu i nic😒mam 28 lat i zaczelam sie martwic. Nigdy nie robilam testów owulacyjnych, ciążowych, nie patrzylam czy dni płodne wiec do dzieła, okres zawsze co 28 dni planowo. w kwietniu poszlismy do kliniki zrobiliśmy badania i albo inseminacja albo in vitro, zaczęliśmy od inseminacji, zrobimy 3 a potem przerwa i zobaczymy co dalej

Mi również się nie udało, dzisiaj zaczęłam okres, więc nawet bety robić nie muszę. Na razie koniec z IUI, w lipcu miałam zacząć IVF, ale nie wiem co będzie. Zobaczę co powie endokrynolog jutro.

Ja byłam nie dawno Invimed i nie pojadę tam nigdy więcej. Byłam dzisiaj z mężem w Opolu w klinice wgl mega podejście, lekarz do mojego męża że ma bardzo dobre a wręcz rzadko spotykane tak dobre nasienie , u mnie tez bardzo dobre wyniki . Dzisiaj miałam pęcherzyk 18 mm w Środę jedziemy zobaczyć co i jak , Czwartek lub Piątek insyminacja , chyba ze tak jak Pan doktor powiedział jakby jajnik w środę zrobił nam psikusa to z miejsca mam inseminacje. Ja Ci powiem ze ja juz nie wiem od czego to zależy, człowiek zdrowy nic mu nie dolega a nie ma ciąży. Jak sprawy się mają?
Co się wydarzyło w Invimedzie, że już tam nie pójdziesz? Ja dzisiaj też jestem mega wkurzona na mojego lekarza, bo zignorował moje wyniki krzywej insulinowej i dopiero po czasie okazało się, że mam hiperinsulinemię, do tego mam niedobór D3 - zrobiłam ostatnio sama nikt mi nie kazał, więc jestem mega rozczarowana podejściem.

Czesc. miałam dać znać kiedy będę miała USG tak więc w sobotę o 10 mam wizytę zobaczymy co tam urosło bo jestem na lameccie a brzuch kłuje to coś tam się dzieje.

reklama
Hejka a masz owu bez leków też? Jaką dawkę teraz miałaś i co brałaś?

Do góry