reklama
Madzia_85
Zaciekawiona BB
Obie osoby musza mieszkać w BydgoszczyWiesz może czy żeby się zakwalifikować wystarczy żeby jedna osoba była zameldowana w Bydgoszczy?
Tak, u nas problem identyczny. Słaba morfologia było 0% obecnie 2%. Podchodziliśmy 3 razy do iui niestety bez efektu. Obecnie podpisaliśmy umowę na dofinansowanie in vitro.Dziewczyny witajcie, jestem tu nowa. Nie wiem od czego zacząć, ale u nas to maż ma słabe nasienie a ja perfekcyjne parametry. Czy któraś Was ma podobne problemy?
Marsik97
Aktywna w BB
U nas 3 inseminacja sie udała, niestety zakonczyla sie poronieniem w 8 tygodniu, teraz mialam juz 4 nieudane, czeka mnie histeroskopia i pewnie następnym krokiem bedzie in vitro badz dobrej mysli trzymamy kciukiDziewczyny witajcie, jestem tu nowa. Nie wiem od czego zacząć, ale u nas to maż ma słabe nasienie a ja perfekcyjne parametry. Czy któraś Was ma podobne problemy?
Marsik97
Aktywna w BB
Poczatki sa trudne, ale dasz radę, jesli możesz skorzystaj z pomocy psychologa, warto miec osobe ktorej mozesz sie wygadac jeśli potrzebujesz jakiejs rady to pisz dziewczyny tutaj sa doświadczone i maja lub czekaja na swoje male pociechy a gdzie bedziesz miala robiona drożność? Samo badanie przebiega szybko jest bezbolesne bo jest w znieczuleniu i od razu wiesz co i jakDziękuję Wam za odpowiedzi. My dopiero zaczynamy. Idę na drożność jajowodów. Podejrzewam, że wszystko jest ok jak reszta...;(
Hej, ja jestem po pierwszej inseminacji i czuję, że za chwilę będzie okres, więc nie pykło. Jednak przyszłam tu bo zastanawiam się (czytając ten wątek) czy nikt z was nie badał się na NFZ? Czy inseminacje tylko prywatnie? I czy wszystkie podchodziłyście do kolejnych inseminacji z miesiąca na miesiąc? Ja np. teraz chce sobie odpuścić i dopiero w następnym cyklu przystąpić do kolejnej iui.
Marsik97
Aktywna w BB
Ja pierwsze 3 inseminacje mialam na nfz bylam zadwolona jesli chodzi o inseminacje prywatnie to komfort jest zdecydowanie lepszy nie musisz robic inseminacji w trzech cyklach pod rzad czasem nawet sie nie da bo różne sa przeciwności losu chodzi o badania ktore potrzebne sa do inseminacji bo one sa wazne tylko pol roku na nfz sa refundowane a prywatnie mnie i meza kosztowaly okolo 1300 zlHej, ja jestem po pierwszej inseminacji i czuję, że za chwilę będzie okres, więc nie pykło. Jednak przyszłam tu bo zastanawiam się (czytając ten wątek) czy nikt z was nie badał się na NFZ? Czy inseminacje tylko prywatnie? I czy wszystkie podchodziłyście do kolejnych inseminacji z miesiąca na miesiąc? Ja np. teraz chce sobie odpuścić i dopiero w następnym cyklu przystąpić do kolejnej iui.
reklama
No tak, rzeczywiście nie pomyślałam o tych badaniach. Ale właśnie się dziwiłam, że tyle osób tutaj prywatnie chodzi, a dużo badań jest na nfz i terminy krótkie. Przynajmniej ja max miesiąc na coś zawsze czekałam.Ja pierwsze 3 inseminacje mialam na nfz bylam zadwolona jesli chodzi o inseminacje prywatnie to komfort jest zdecydowanie lepszy nie musisz robic inseminacji w trzech cyklach pod rzad czasem nawet sie nie da bo różne sa przeciwności losu chodzi o badania ktore potrzebne sa do inseminacji bo one sa wazne tylko pol roku na nfz sa refundowane a prywatnie mnie i meza kosztowaly okolo 1300 zl