reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Nasze tez pierwsze podejscie i póki co na naturalnym cyklu ;) ja się nie stresuje ale... zobaczymy jutro co powie lekarz mam nadzieję że uda się w tym cyklu -specjalnie wzięłam tydzień wolnego w pracy bo niewiem kiedy co i jak. Może będzie trzeba jechać jutro we wtorek środę i po samym zabiegu tez wolę leżeć niż się stresować w pracy :)
No właśnie pytanie fo dziewczyn którym się udało , leżałyście po zabiegu? Czy normalnie jakby nigdy nic ? :)
Ja miałam w 11 dc na niepeknietym i pęcherzyk był chyba z 21 mm. My jechaliśmy do kliniki na wariata zeszło nam z 3 h, bo musieli nas wbijać w kolejkę żeby zdążyć 🙈 lekarz przed wprowadzeniem mówił, ze widać ze owulacja będzie lada chwila. Ja miałam IUI w trakcie pracy, wiec po wszystkim musiałam szybko wrocic i miałam niezły kocioł… potem po zabiegu się nie oszczędzałam, biegałam i brzuch cwiczylam nawet mocniej niż zawsze, bo lekarze mówili, ze to nie ma najmniejszego znaczenia w pierwszych dniach 🙂 kazali żyć normalnie.
Po samym zabiegu leżałam tak może z 15 min a badań krwi przed nie wykonywałam. Po powrocie do pracy tak byłam zajęta, ze zapomniałam o sikaniu 🙈 może to pomogło 😅

reklama
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was w czasie zabiegu lub kilka dni przed była przeziębiona? Czy mówiliście o tym lekarzowi? Mnie coś bierze ale wspomagam się Gripex nie chcę antybiotyku bo wiem że raczej przy antybiotyku zabieg by musiał być przełożony?😔

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was w czasie zabiegu lub kilka dni przed była przeziębiona? Czy mówiliście o tym lekarzowi? Mnie coś bierze ale wspomagam się Gripex nie chcę antybiotyku bo wiem że raczej przy antybiotyku zabieg by musiał być przełożony?😔
Ja po zabiegu trochę leżałam, ale funkcjonowałam normalnie 😊 w sumie po 10 minutach po inseminacji poszlam siku, bo zaleceniem lekarza jest robic inseminacje na pelnym pęcherzu bo wtedy macica inaczej sie uklada i wszytsko ładnie widac na usg😊 raz byłam przeziębiona ale nic nie bralam powiedzialam lekarzowi i mowil ze jak nie mam goraczki tylko katar i bol gardla to jest ok 😊

Ja po zabiegu trochę leżałam, ale funkcjonowałam normalnie 😊 w sumie po 10 minutach po inseminacji poszlam siku, bo zaleceniem lekarza jest robic inseminacje na pelnym pęcherzu bo wtedy macica inaczej sie uklada i wszytsko ładnie widac na usg😊 raz byłam przeziębiona ale nic nie bralam powiedzialam lekarzowi i mowil ze jak nie mam goraczki tylko katar i bol gardla to jest ok 😊
Ja właśnie nie mam gorączki tylko ból gardła i lekki katar więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok 😊

Dziewczyny ja mam się zgłosić na USG w 12 dc nie wydaje się to Wam za późno?
Właśnie wróciłam z kliniki 11 dc i mój pęcherzyk ma dopiero 13 mm dlatego kolejna wizyta w środę a inseminacja w czwartek albo w piątek wszystko zależy ile przez dwa dni urośnie ;) mam dostać zastrzyk na pęknięcie i następnego dnia zabieg;) także nic się kochana nie martw 12 dc to idealnie :)

Właśnie wróciłam z kliniki 11 dc i mój pęcherzyk ma dopiero 13 mm dlatego kolejna wizyta w środę a inseminacja w czwartek albo w piątek wszystko zależy ile przez dwa dni urośnie ;) mam dostać zastrzyk na pęknięcie i następnego dnia zabieg;) także nic się kochana nie martw 12 dc to idealnie :)
To mnie pocieszyłaś i uspokoiłaś, ja mam wizytę w piątek i wtedy okaże się jak moje pęcherzyki urosły 😊
Oki to będziemy miały zabieg w podobnym czasie 😊

reklama
No to rzeczywiście podobnie :) chociaż obstawiam że ha będę miała w czwartek a u Ciebie albo piątek albo sobota ;)
No tak w zależności jakiej wielkości będą pęcherzyki w piątek wtedy już pewnie podejmie decyzję o konkretnym dniu i też zapewne poda zastrzyk na pęknięcie...ale będzie nas dzieli dzień czy dwa razem się będziemy stresować 😔

Do góry