reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
reklama
Cześć,
A ja mam pytanie do Was trochę z innej ‚beczki’ i miałyście robioną inseminacje i od samego początku zastrzyki z heparyny ze względu na przeciwciała w organizmie ?🤔
Jeśli tak to jak lekarz odniósł się do zastrzyków a pracy fizycznej?
Z góry dziękuje za odpowiedz 🤭🙂

Cześć,
A ja mam pytanie do Was trochę z innej ‚beczki’ i miałyście robioną inseminacje i od samego początku zastrzyki z heparyny ze względu na przeciwciała w organizmie ?🤔
Jeśli tak to jak lekarz odniósł się do zastrzyków a pracy fizycznej?
Z góry dziękuje za odpowiedz 🤭🙂
Ja miałam zastrzyki ze względu na gęsta krew. Nie wiem czy mają coś do pracy fizycznej bo mi lekarz tak czy siak kazał się oszczędzać bo przecież zabieg mógł się udać i mogłam być w ciąży 😊

Ja miałam zastrzyki ze względu na gęsta krew. Nie wiem czy mają coś do pracy fizycznej bo mi lekarz tak czy siak kazał się oszczędzać bo przecież zabieg mógł się udać i mogłam być w ciąży 😊
Ale dostałaś L4 od razu czy to było takie na ‚odczepnego’? Bo wiadomo oszczędzać się trzeba ale w pracy o tak swoje trzeba robić 🤭🤔
Ja w piątek idę zrobić betę czy udało się ostatni raz z zastrzykiem ovitrelle🙈
Jeśli nie,to zaczyn procedurę do inseminacji i właśnie nie wiem na co się nastawiać 😳🤭

Ale dostałaś L4 od razu czy to było takie na ‚odczepnego’? Bo wiadomo oszczędzać się trzeba ale w pracy o tak swoje trzeba robić 🤭🤔
Ja w piątek idę zrobić betę czy udało się ostatni raz z zastrzykiem ovitrelle🙈
Jeśli nie,to zaczyn procedurę do inseminacji i właśnie nie wiem na co się nastawiać 😳🤭
U mnie pierwsza inseminacja się udala ale to dopiero 4 tydzień na ostatniej wizycie w ubiegłą środę dostałam l4 od lekarza że względu na zalecany odpoczynek a fakt, że z zawodu jestem masażystka. Nie dostałam heparyny jedynie acard, encorton, luteinę i utrogestan globulki dopochwowe. W piątek kolejna wizyta

Ja nie potrzebuje L4 ale myślę że jeżeli podchodzisz do IUI to masz problem z zajsciem w ciążę lub jej utrzymaniem i lekarz powinien dac Ci zwolnienie jeżeli go potrzebujesz. Mój po pozytywnym teście chciał mi dać

reklama
Ja nie potrzebuje L4 ale myślę że jeżeli podchodzisz do IUI to masz problem z zajsciem w ciążę lub jej utrzymaniem i lekarz powinien dac Ci zwolnienie jeżeli go potrzebujesz. Mój po pozytywnym teście chciał mi dać
Generalnie mój problem jest taki,że mój pęcherzyk nie pęka przez endometriozę,dlatego dostaje zastrzyki ovitrelle i gonapeptyl. Z tym,że od grudnia nie udaje się mimo dobrych wyników moich jak i partnera 🙈. A przez moje problemy z wątroba będą potrzebne zastrzyki z heparyny.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy np.heparyna jest wskazaniem do L4🤔 czy ogólnie problem z płodnością jest wskazaniem 🤔 bo nie ukrywając nie chciałabym po takim czasie starania pójść do pracy (pracuje na dziale mięsnym w sklepie więc generalnie wiszę ciagle na ladzie brzuchem bo jestem niska 🙈😂) i całą zmianę naciągać brzuch a po zmianie brać zastrzyki na podtrzymanie 🙈😂 bo to trochę jedno przeczy drugiemu 🤭😂.

Do góry