reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Hej dziewczyny po ponad 2 latach bezskutecznych starań o dziecko zdecydowaliśmy się na inseminacje (u mnie problem- wrogi śluz), przed inseminacja stymulowane jajeczkowanie w wyniku czego pojawiły się 3 dojrzałe pęcherzyki, dzień przed inseminacja zastrzyk ovitrelke na pęknięcie pęcherzyka i w końcu pierwsza inseminacja, która odbyła się 9 czerwca. Po 2 tygodniach lekarz zalecił mi zrobić badanie beta Hcg ale moja niepewność nie pozwoliła czekać i już w piątek 18.06 zrobiłam pierwsze badanie, które wskazuję ciąże. W międzyczasie 3 pozytywne testy i dziś kolejne badanie Beta Hcg, które potwierdza skuteczność inseminacji. Jesteśmy z mężem przeszczesliwi teraz oby wszystko rozwijało się bez komplikacji. Dziewczyny nie traćcie nadziei 🙏
Super, trzymam kciuki za powodzenie❤️ Takie wiadomości dają nadzieje na powodzenie IUI.

reklama
Ja tez testuje w piątek:)
Jutro mam wizytę u dr Wdowiaka w Ovum w Lulblinie zobaczymy co powie mam nadzieję, że wszystko się uda i zostaniemy szczęśliwymi rodzicami. U nas dodatkowo nasienie męża nie było zadowalające po 2 miesiącach suplementacji Sermatropem alfa i baby start parametry się poprawily ale czytając o skuteczności inseminacji nie nastawiałam się zresztą do tej pory trudno uwierzyć że udało się za 1 razem

Jutro mam wizytę u dr Wdowiaka w Ovum w Lulblinie zobaczymy co powie mam nadzieję, że wszystko się uda i zostaniemy szczęśliwymi rodzicami. U nas dodatkowo nasienie męża nie było zadowalające po 2 miesiącach suplementacji Sermatropem alfa i baby start parametry się poprawily ale czytając o skuteczności inseminacji nie nastawiałam się zresztą do tej pory trudno uwierzyć że udało się za 1 razem
A miałaś teraz jakieś objawy po IUI, które wskazywałyby na ciąże? U mnie w piątek mijają dwa tygodnie i póki co nie czuje nic, wiec obawiam się, ze u mnie konieczne będzie kolejne podejście. Daj jutro znać, jak będziesz po wizycie:)

A jeszcze mam pytanie o ten jak piszesz „wrogi śluz”jak to wykryte zostało?

reklama
A miałaś teraz jakieś objawy po IUI, które wskazywałyby na ciąże? U mnie w piątek mijają dwa tygodnie i póki co nie czuje nic, wiec obawiam się, ze u mnie konieczne będzie kolejne podejście. Daj jutro znać, jak będziesz po wizycie:)
Jasne dam znać 🙂 przez 2 dni po zabiegu miałam delikatne plamienie i po ok 7 dniach przez 2 dni bolała mnie delikatnie macica (jak przed okresem) ogólnie nie mam żadnych innych objawów typu ból piersi, nudności itp. ale czuję się inaczej niż zwykle trudno to okreslic

Do góry