reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Hej dziewczyny po ponad 2 latach bezskutecznych starań o dziecko zdecydowaliśmy się na inseminacje (u mnie problem- wrogi śluz), przed inseminacja stymulowane jajeczkowanie w wyniku czego pojawiły się 3 dojrzałe pęcherzyki, dzień przed inseminacja zastrzyk ovitrelke na pęknięcie pęcherzyka i w końcu pierwsza inseminacja, która odbyła się 9 czerwca. Po 2 tygodniach lekarz zalecił mi zrobić badanie beta Hcg ale moja niepewność nie pozwoliła czekać i już w piątek 18.06 zrobiłam pierwsze badanie, które wskazuję ciąże. W międzyczasie 3 pozytywne testy i dziś kolejne badanie Beta Hcg, które potwierdza skuteczność inseminacji. Jesteśmy z mężem przeszczesliwi teraz oby wszystko rozwijało się bez komplikacji. Dziewczyny nie traćcie nadziei 🙏
Super, trzymam kciuki za powodzenie❤️ Takie wiadomości dają nadzieje na powodzenie IUI.

reklama
Ja tez testuje w piątek:)
Jutro mam wizytę u dr Wdowiaka w Ovum w Lulblinie zobaczymy co powie mam nadzieję, że wszystko się uda i zostaniemy szczęśliwymi rodzicami. U nas dodatkowo nasienie męża nie było zadowalające po 2 miesiącach suplementacji Sermatropem alfa i baby start parametry się poprawily ale czytając o skuteczności inseminacji nie nastawiałam się zresztą do tej pory trudno uwierzyć że udało się za 1 razem

Jutro mam wizytę u dr Wdowiaka w Ovum w Lulblinie zobaczymy co powie mam nadzieję, że wszystko się uda i zostaniemy szczęśliwymi rodzicami. U nas dodatkowo nasienie męża nie było zadowalające po 2 miesiącach suplementacji Sermatropem alfa i baby start parametry się poprawily ale czytając o skuteczności inseminacji nie nastawiałam się zresztą do tej pory trudno uwierzyć że udało się za 1 razem
A miałaś teraz jakieś objawy po IUI, które wskazywałyby na ciąże? U mnie w piątek mijają dwa tygodnie i póki co nie czuje nic, wiec obawiam się, ze u mnie konieczne będzie kolejne podejście. Daj jutro znać, jak będziesz po wizycie:)

A jeszcze mam pytanie o ten jak piszesz „wrogi śluz”jak to wykryte zostało?

reklama
A miałaś teraz jakieś objawy po IUI, które wskazywałyby na ciąże? U mnie w piątek mijają dwa tygodnie i póki co nie czuje nic, wiec obawiam się, ze u mnie konieczne będzie kolejne podejście. Daj jutro znać, jak będziesz po wizycie:)
Jasne dam znać 🙂 przez 2 dni po zabiegu miałam delikatne plamienie i po ok 7 dniach przez 2 dni bolała mnie delikatnie macica (jak przed okresem) ogólnie nie mam żadnych innych objawów typu ból piersi, nudności itp. ale czuję się inaczej niż zwykle trudno to okreslic

Do góry