reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    35
reklama
Dziękuje że mi zalaczylas to zdjecie
Co nie zmienia faktu ze to raczej moja ostatnia iui w gamecie, potem spróbuje w salve
Byłam tutaj u dwóch lekarzy, ta lekarka z wczoraj to jakaś porażka, bo nie było tej mojej
W piątek mam wizytę żeby było śmieszniej jeszcze u innej.... No nic jak już zaczęłam brać clo to podejdę do iui a nóż wyjdzie ☺️
Widzisz, Ty bierzesz Clo, o które ja mam zamiar zapytać w sobotę, bo jadę na Aromku. Ja myślę, że ilu lekarzy, tyle opinii i ścieżek leczenia. Ja się nastawiam na kolejną :) Wiem, że jednym się udaje niemal od razu, innym lata. Nie zmienia to faktu, że chciałabym tylko wiedzieć dlaczego... A mogę zapytać skąd jesteś?

Widzisz, Ty bierzesz Clo, o które ja mam zamiar zapytać w sobotę, bo jadę na Aromku. Ja myślę, że ilu lekarzy, tyle opinii i ścieżek leczenia. Ja się nastawiam na kolejną :) Wiem, że jednym się udaje niemal od razu, innym lata. Nie zmienia to faktu, że chciałabym tylko wiedzieć dlaczego... A mogę zapytać skąd jesteś?
No podbudowałas mnie ta ulotka
Bo wczoraj ta lekarka to miała zero empatii w sibie
Jestem z Łodzi ☺️

No podbudowałas mnie ta ulotka
Bo wczoraj ta lekarka to miała zero empatii w sibie
Jestem z Łodzi ☺️
Ech, która to? 🤔 Podesłałam, bo wiem jak nam potrzeba takich informacji :) Ja mam bardzo często ochotę rzucić to wszystko w piz..., ale mąż mnie wtedy ciągnie w górę i mówi, że musimy iść za ciosem. A jak słyszę od kogoś: "odpuść to zajdziesz" to mam ochotę podejść i dać w łeb. Albo lepsze. "Opij się. Jak wyluzujesz, to zajdziesz". Musiałabym chodzić non stop pijana chyba 🤪😛 My okolice Wielunia, więc u nas dodatkowo dochodzi dojazd. Póki co mam same dobre doświadczenia z kliniką i jestem zaskoczona, że Ciebie takie coś spotkało. Poza tym ulotka, ulotką ale ja się nie spotkałam z informacją, że każda kolejna IUI to mniejsza szansa. To by się mijało z celem. Szkoda, że nie miałaś ulotki w ręce to byś poprosiła Panią dr, żeby odniosła się do informacji z niej. A może spróbuj u jakiegoś innego lekarza z kliniki? Ja nie wiem czemu, ale mam w tych kwestiach większe zaufanie do mężczyzn 🤷‍♀️

Ech, która to? 🤔 Podesłałam, bo wiem jak nam potrzeba takich informacji :) Ja mam bardzo często ochotę rzucić to wszystko w piz..., ale mąż mnie wtedy ciągnie w górę i mówi, że musimy iść za ciosem. A jak słyszę od kogoś: "odpuść to zajdziesz" to mam ochotę podejść i dać w łeb. Albo lepsze. "Opij się. Jak wyluzujesz, to zajdziesz". Musiałabym chodzić non stop pijana chyba 🤪😛 My okolice Wielunia, więc u nas dodatkowo dochodzi dojazd. Póki co mam same dobre doświadczenia z kliniką i jestem zaskoczona, że Ciebie takie coś spotkało. Poza tym ulotka, ulotką ale ja się nie spotkałam z informacją, że każda kolejna IUI to mniejsza szansa. To by się mijało z celem. Szkoda, że nie miałaś ulotki w ręce to byś poprosiła Panią dr, żeby odniosła się do informacji z niej. A może spróbuj u jakiegoś innego lekarza z kliniki? Ja nie wiem czemu, ale mam w tych kwestiach większe zaufanie do mężczyzn 🤷‍♀️
Nie pamietam nazwiska ale zobaczę na pieczątce w domu
No normalnie mówię Wam za myślałam ze wyjde
Ja do niej ze chce plan jakiś obrać na 3 iui a ona ze mam iść do psychologa plus ze szanse maleja
Nie chce mieć z nią nic wpaolnego
W piątek mam wizytę ale u innej mam nadzieje ze normalna
Moja wraca w pon , naprawdę super lekarka ale na urlop, w sob mówili ze zapewne będę miała iui

A wracając do clo, to ja mam dobre z nimi doświadczenie bo udało mi się zajść przy pierwszej ciazy z nimi
Tak się zastanawiam czy nie poprosić o inny zastrzyk
Ciagle mam ovitrelle a kiedyś miałam pregnyl , co myślicie ? Ma to jakieś znaczenie?

A wracając do clo, to ja mam dobre z nimi doświadczenie bo udało mi się zajść przy pierwszej ciazy z nimi
Ciagle mam ovitrelle a kiedyś miałam pregnyl , co myślicie ? Ma to jakieś znaczenie?
Wydaje mi się że to nie ma znaczenia, jeden i drugi to hcg. Ja miałam raz pregnyl, później ovitrelle. Z tego co wiem to jest problem w hurtowni z pregnylem więc możesz mieć problem żeby go dostać

Nie pamietam nazwiska ale zobaczę na pieczątce w domu
No normalnie mówię Wam za myślałam ze wyjde
Ja do niej ze chce plan jakiś obrać na 3 iui a ona ze mam iść do psychologa plus ze szanse maleja
Nie chce mieć z nią nic wpaolnego
W piątek mam wizytę ale u innej mam nadzieje ze normalna
Moja wraca w pon , naprawdę super lekarka ale na urlop, w sob mówili ze zapewne będę miała iui
To ja mam zupełnie inne odczucia po wizytach. Co prawda dr też zapytał mi się jak z moją psychiką 😄, ale absolutnie nie sugerował, że mam się zgłosić do psychologa. Jeszcze się śmialiśmy, że nie mnie to oceniać i musiałby zapytać męża. Jestem bardzo zaskoczona tym co piszesz, ale mam nadzieję, że kolejna wizyta Cię uspokoi.

Ja miałam dostać przed pierwszą inseminacją, ale że miałam jeszcze w domu Aromek, to zostało przy tym. Ale jednym z pytań jakie chcę zadać w sobotę jest właśnie to o Clo. Nie brałam tego leku i może warto. Oczywiście jeśli powie, że nie ma co kombinować, to wezmę to na klatę. Po Aromku pęcherzyk jest, po zastrzyku pęka a w sumie takie mają zadanie te leki.

reklama
Wydaje mi się, że lekarce chodziło o to, że prawdopodobieństwo zajścia przy kolejnych próbach jest niższe. To tak samo jak przy naturalnych staraniach po pierwszych 6 miesiącach szanse spadają, kiedyś o tym czytałam. Nie wiem tylko skąd wzięła te procenty. Wiem co czujesz, bo mi kiedyś jeden lekarz powiedział, że inseminacja w ogóle nie ma sensu i to strata czasu… także głowa do góry! Wiadomo, że próbować trzeba 🙂 a taki lekarz to dupa nie lekarz 😊
Jejku Wy piszecie o tych lekach a moja lekarka na luzie leci bez leków na niepękniętym pęcherzyku, więc jeżeli się uda nam w tym miesiącu zrobić to już czuje w kościach jaki będzie efekt 😛 ale wszystko się dowiem w piątek, bo mam pierwszy monitoring 🙏

Do góry