Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, przymierzam się z mężem do pierwszej IUI. Czy któraś z was robiła zabieg w Lublinie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, ja miałam 3 inseminacje w Ovum w Lublinie. Pierwsza udana ale stracona w 8tyg, dwie kolejne nieudane... Ostatnia była w październiku 2020. W listopadzie okazało się że się nie udało więc odpuściliśmy. W grudniu miałam ostatnia miesiączkę i 9becnie jestem w 22tygodniu ciąży poczetej naturalnieHej dziewczyny, przymierzam się z mężem do pierwszej IUI. Czy któraś z was robiła zabieg w Lublinie?
U doktora Wdowiaka i z perspektywy czasu widzę że było to trochę naciąganie na kasę i robienie na chybił trafił.Mam takie pytanie ponieważ też będę miała swoją pierwszą inseminacje w Ovum. U jakiego lekarza miałaś wizyty?
My rok staraliśmy się o dzidzie, nie udawało się więc poszliśmy do dr. Wdowiaka. Pierwsza wizyta zalecenie zbadania amh, progesteronu i czegoś tam jeszcze na drugą wizytę miała przynieść wyniki nasienia męża. Okazało się że są mało ruchliwe i od razu na tej samej wizycie wypisał recepty na stymulacje owulacji mimo że ja owulacje miałam normalna, Miesiaczki regularne. I 1.5miesiaca po pierwszej wizycie była inseminacja.My z kolei po 1. 5 roku starań zdecydowaliśmy się na wizytę w Lublinie u doktora Bakalczuka. Oczywiście najpierw wykonaliśmy troszkę badań, u męża wyszło słabe nasienie i od razu mąż dostał leki na poprawę nasienia bierze już 2 miesiące ale i tak efektów nie ma. W sumie doktor pytał czy dajemy sobie czas czy inseminacja, zdecydowaliśmy o inseminacji bo już padamy z sił. A jak było w Waszym przypadku jeśli mogę zapytać, na jakiej podstawie stwierdzil doktor Wdowiak że musicie zrobić inseminacje?
Miałam, ale sama zapytałam czy nie trzeba... Lekarz powiedział że jeżeli chce to zrobimy i zrobiłam.Je
Jeśli mogę zapytać czy drożność jajowodów miałaś robiona?
Trzymam kciukiJa dopiero mam wizytę w 9 dniu cyklu, będę brała te tabletki i tak myślę, że jeśli wszystko będzie dobrze to już w połowie maja będę miała pierwsza inseminacje. Na razie bez drożności jeśli pierwsza inseminacja się nie uda to wtedy przed druga inseminacja bede miała robiona drożność jajowodow. Wam życzę dużo zdrówka![]()
Cześć, mam nadzieje że Wam się udało ❤My się jeszcze nie udało, 1 marca miałam drugą inseminacje i 18.03 robię betę.a jestem w Klinice Bocian, ale w Poznaniu
![]()
Powodzenia !Cześć, mam nadzieje że Wam się udało ❤Sama przygotowuje się właśnie do inseminacji w Klinice Bocian w Pz.