reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Ja też dostałam zalecenie, żeby sprawdzić betę po dwóch tygodniach od inseminacji. Jeżeli miałaś zastrzyk ovitrelle, to nie wiem czy jak będziesz testować się wcześniej, to on może dać fałszywie dodatni wynik. Niestety nie wiem jak długo ovitrelle utrzymuje się w organizmie. Rozumiem Twoją niecierpliwość, bo ja też już chciałabym wiedzieć czy coś z tego będzie. Ale chyba musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać:)
Zdecydowanie ovitrelle przekłamuje
Mi nawet dał fałszywie dodatni po 10dniach
Niestety chyba musimy poczekać 2 tyg
Tez mi się dłuży, zreszta jak co msc

reklama
Ja też dostałam zalecenie, żeby sprawdzić betę po dwóch tygodniach od inseminacji. Jeżeli miałaś zastrzyk ovitrelle, to nie wiem czy jak będziesz testować się wcześniej, to on może dać fałszywie dodatni wynik. Niestety nie wiem jak długo ovitrelle utrzymuje się w organizmie. Rozumiem Twoją niecierpliwość, bo ja też już chciałabym wiedzieć czy coś z tego będzie. Ale chyba musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać:)
Czyli pozostaje czekać... 😊

Dziewczyny ja z innej beczki... 07.06 miałam inseminację, już drugą... Mam testować 21.06, czas mi się niemiłosiernie dłuży i nie wiem czy zdołam wytrzymać 😪stąd moje pytanie... Kiedy najwcześniej od inseminacji można zrobić betę...?
Mi lekarz powiedział, że nie ma sensu robić testów ciążowych...tylko poczekać na betę. Mój lekarz kazał zrobić mi badanie na betę już po 11 dniach od inseminacji. Wydaje się, że to za wcześnie, ale faktycznie po pierwszej IUI ( także 11 dni po inseminacji) wynik bety był miarodajny.

Mi lekarz powiedział, że nie ma sensu robić testów ciążowych...tylko poczekać na betę. Mój lekarz kazał zrobić mi badanie na betę już po 11 dniach od inseminacji. Wydaje się, że to za wcześnie, ale faktycznie po pierwszej IUI ( także 11 dni po inseminacji) wynik bety był miarodajny.
Dziękuję za odpowiedź 💞

Byłam u gin, mówi ze pękły pecherzyki i to dwa, śmieszne bo mówili mi o jednym ☺️Dziewczyny czy Wy się normalnie czujecie po duphastonie? Bo mi od wczoraj jak zaczęłam go brać głowa pęka i wymiotuje 🙃

Byłam u gin, mówi ze pękły pecherzyki i to dwa, śmieszne bo mówili mi o jednym ☺️Dziewczyny czy Wy się normalnie czujecie po duphastonie? Bo mi od wczoraj jak zaczęłam go brać głowa pęka i wymiotuje 🙃
Dwa pęcherzyki to pewnie zawsze większa szansa, super:) ja nie dostałam duphastonu, ale biorę progesterone besins i w sumie póki co nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Widzie, ze w ulotce duphastonu są wymienione takie skutki uboczne jak opisujesz. Może to tylko przez pierwsze dni tak Twoj organizm reaguje, a później się ustabilizuje wszystko. Jak będziesz cały czas źle się czuła, to może warto skonsultować się z lekarzem.

Ja biorę UTROGESTAN i czuję się dobrze mimo całkiem pokaźnej listy skutków ubocznych. Kiedy testujesz ?😊

reklama
Do góry