reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Ja po pobraniu. Ale się wkurzyłam, bo podobno wynik w poniedziałek. Nie wiem dlaczego jak zawsze był tego samego dnia. A powiedzcie mi, jeśli jest się w ciąży, a odstawi duphaston to może dojść do poronienia?
Coo o nie, sprawdzaj może będzie jednak dzisiaj. Nie wiem tego… tez się bałam odstawienia, ale po pierwszej becie pani doktor mi kazała brac. Myśle, ze dopóki nie przyjdzie okres to jest nadzieja :)

reklama
Coo o nie, sprawdzaj może będzie jednak dzisiaj. Nie wiem tego… tez się bałam odstawienia, ale po pierwszej becie pani doktor mi kazała brac. Myśle, ze dopóki nie przyjdzie okres to jest nadzieja :)
Z drugiej str zrobiłam dzisiaj też test. Jedna kreska i ani śladu drugiej. Ja zanim brałam duphaston miałam plamienia przed okresem więc podejrzewam, że progesteron u mnie kuleje.

Z drugiej str zrobiłam dzisiaj też test. Jedna kreska i ani śladu drugiej. Ja zanim brałam duphaston miałam plamienia przed okresem więc podejrzewam, że progesteron u mnie kuleje.
Ja właśnie miałam to samo No i ta ciąża biochemiczna w styczniu, wiec dostałam duphaston tak w razie wu. Może on nam teraz tez pomógł. Na szczęście nie czuje się po nim złe jak inne dziewczyny, wiec mogę zażywać 😛

Ja właśnie miałam to samo No i ta ciąża biochemiczna w styczniu, wiec dostałam duphaston tak w razie wu. Może on nam teraz tez pomógł. Na szczęście nie czuje się po nim złe jak inne dziewczyny, wiec mogę zażywać 😛
Ja jestem drugi cykl na nim. W poprzednim zero zmian w samopoczuciu. Teraz za to bolą mnie piersi, łącznie z brodawkami. Wcześniej nie kojarzę żebym tak miała po owulacji. Dajcie spokój… łeb pęka od tego wszystkiego.

Mi lekarka kazała brać Progesterone Besins 200mg przez 10 dni od 2 do 12 dnia po iui i po 14 od iui zrobić badanie. I dalej nawet jak wyjdzie wynik dodatni to nie brać i zgłosić się na wizytę po 2 tygodniach od pozytywnego wyniku. A jak dobrze rozumiem to Wy macie brać cały czas w ciągłości i po pozytywnym wyniku też?

Mi lekarka kazała brać Progesterone Besins 200mg przez 10 dni od 2 do 12 dnia po iui i po 14 od iui zrobić badanie. I dalej nawet jak wyjdzie wynik dodatni to nie brać i zgłosić się na wizytę po 2 tygodniach od pozytywnego wyniku. A jak dobrze rozumiem to Wy macie brać cały czas w ciągłości i po pozytywnym wyniku też?
Tak, u mnie po pozytywnym na razie nie odstawiła

reklama
To wychodzi na to, że jestem rozbita od ponad 30 lat 😄 To u mnie w 10 dc był monitoring - dwa pęcherzyki: 17i 20 mm. Późnym wieczorem zastrzyk Ovitrelle, w sobotę w 12 dc monitoring (19 i 22mm) i IUI. Od wczoraj duphaston. Czuję podbrzusze, ale się nie podniecam, bo czuję je co miesiąc. Temperatury nie mierzę, bo mam termometry do d**y - każdy pokazuje co innego. Na jednym to stygnę, bo nie pokazał nigdy więcej jak 36 stopni. A powiedzcie mi, czy sprawdzałyście może do ilu dni utrzymuje się Wam zastrzyk?
u mnie 9 dnia już nie było śladu po ovitrelle

Do góry