reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Dziewczyny, ja tak z innej beczki. I za pozwoleniem. Ile dni abstynencji macie przed oddaniem nasienia do inseminacji? 🤔 U nas się wszystko komplikuje, bo kluczowe dni wypadają w weekend 🙄
U mnie z tego co pamietam to ostatnio wyszły jakieś dwa dni, współżylismy z poniedziałku na wtorek a w środę była inseminacja. W mojej klinice minimum zalecane są 2 dni a max jakoś 5, o ile dobrze pamiętam.

reklama
Dziewczyny, ja tak z innej beczki. I za pozwoleniem. Ile dni abstynencji macie przed oddaniem nasienia do inseminacji? 🤔 U nas się wszystko komplikuje, bo kluczowe dni wypadają w weekend 🙄
U nas tez kurcze pechowo wypada w weekend
Teraz nas zaskoczyło ze będzie tak wcześnie iui i mieliśmy 5dni bo musieliśmy poczekać a tak to 3 dni

Jak już tak szczerze rozmawiamy ... to po inseminacji kiedy jeszcze serduszkujecie? Może niech mamusie świeżynki nam coś doradza 🥰

Kasiulka ty podejdziesz do kolejnej próby dopiero po wszystkich badaniach? Uda się w tym miesiącu?
Sama nie wiem...właśnie czekam na wizytę. Co do IUI, które teoretycznie powinnam mieć dziś to...na monitoringu 4 dni wcześniej wyszło, że kiepsko ze stymulacja wyszło, bo tylko 1 pęcherzyk. W sobotę robiłam badanie AMH i też kiepski wynik mam ( 0,2 ) Ta dzisiejsza IUI jest pod wielkim znakiem zapytania 🤔

Sama nie wiem...właśnie czekam na wizytę. Co do IUI, które teoretycznie powinnam mieć dziś to...na monitoringu 4 dni wcześniej wyszło, że kiepsko ze stymulacja wyszło, bo tylko 1 pęcherzyk. W sobotę robiłam badanie AMH i też kiepski wynik mam ( 0,2 ) Ta dzisiejsza IUI jest pod wielkim znakiem zapytania 🤔
Może tak jak Staraczka 1990 powinnaś brać coś na wzrost pęcherzyków
Ale to zapewne lekarz sam powie
Czekamy na info

Jeśli mogę Wam coś poradzić, to zbadajcie to AMH ( bo nie w każdej klinice jest to wymagane do inseminacji ). Ja podejrzewam, że lekarz powie, że już tylko in vitro mnie ratuje.

reklama
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Gameta podaje na stronie 3-7 dni, ale jak pytałam Pani w rejestracji mówiła 2-4 minimum. Oczywiście nie powyżej 7. Mamy urlop, jedziemy na krótki wypad nad morze. Myślałam, że głowy odpoczną a tu masz… Chcieliśmy pofiglować a wyszło tak, że moja głowa właśnie wykonuje najwyższą matematykę kiedy będziemy mogli a kiedy już nie 🙄😂

Do góry