reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    35
Dziewczyny, ja tak z innej beczki. I za pozwoleniem. Ile dni abstynencji macie przed oddaniem nasienia do inseminacji? 🤔 U nas się wszystko komplikuje, bo kluczowe dni wypadają w weekend 🙄
U mnie z tego co pamietam to ostatnio wyszły jakieś dwa dni, współżylismy z poniedziałku na wtorek a w środę była inseminacja. W mojej klinice minimum zalecane są 2 dni a max jakoś 5, o ile dobrze pamiętam.

reklama
Dziewczyny, ja tak z innej beczki. I za pozwoleniem. Ile dni abstynencji macie przed oddaniem nasienia do inseminacji? 🤔 U nas się wszystko komplikuje, bo kluczowe dni wypadają w weekend 🙄
U nas tez kurcze pechowo wypada w weekend
Teraz nas zaskoczyło ze będzie tak wcześnie iui i mieliśmy 5dni bo musieliśmy poczekać a tak to 3 dni

Jak już tak szczerze rozmawiamy ... to po inseminacji kiedy jeszcze serduszkujecie? Może niech mamusie świeżynki nam coś doradza 🥰

Kasiulka ty podejdziesz do kolejnej próby dopiero po wszystkich badaniach? Uda się w tym miesiącu?
Sama nie wiem...właśnie czekam na wizytę. Co do IUI, które teoretycznie powinnam mieć dziś to...na monitoringu 4 dni wcześniej wyszło, że kiepsko ze stymulacja wyszło, bo tylko 1 pęcherzyk. W sobotę robiłam badanie AMH i też kiepski wynik mam ( 0,2 ) Ta dzisiejsza IUI jest pod wielkim znakiem zapytania 🤔

Sama nie wiem...właśnie czekam na wizytę. Co do IUI, które teoretycznie powinnam mieć dziś to...na monitoringu 4 dni wcześniej wyszło, że kiepsko ze stymulacja wyszło, bo tylko 1 pęcherzyk. W sobotę robiłam badanie AMH i też kiepski wynik mam ( 0,2 ) Ta dzisiejsza IUI jest pod wielkim znakiem zapytania 🤔
Może tak jak Staraczka 1990 powinnaś brać coś na wzrost pęcherzyków
Ale to zapewne lekarz sam powie
Czekamy na info

Jeśli mogę Wam coś poradzić, to zbadajcie to AMH ( bo nie w każdej klinice jest to wymagane do inseminacji ). Ja podejrzewam, że lekarz powie, że już tylko in vitro mnie ratuje.

reklama
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Gameta podaje na stronie 3-7 dni, ale jak pytałam Pani w rejestracji mówiła 2-4 minimum. Oczywiście nie powyżej 7. Mamy urlop, jedziemy na krótki wypad nad morze. Myślałam, że głowy odpoczną a tu masz… Chcieliśmy pofiglować a wyszło tak, że moja głowa właśnie wykonuje najwyższą matematykę kiedy będziemy mogli a kiedy już nie 🙄😂

Do góry