reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Infekcja intymna

Hej. jestem nowa na tym forum i jesli moje zapytanie jest w nieodpowiednim miejscu to z gory przepraszam.
urodzilam dwa miesiace temu i do tej pory mam problem z zalatwieniem sie(z wyproznieniem) wyglada to tak jakby kupa nie mogla wyjsc ze mnie a jak wychodzi to sprawia mi to ból,a po wyproznieniu mam wrazenie,ze nie zalatwilam sie do konca a w dodatku czuje to przez caly dzien. Czy ktoras z was miala albo ma podobny problem?:zawstydzona/y:

reklama
pati861:-) to hemoroidy, przypadłość dosyć częsta jeszcze w okresie ciąży lub po porodzie. Poszukaj na forum na pewno dziewczyny już o tym pisały, może w dziale Ciąża , poród, połóg.
W aptece można kupić czopki na hemoroidy (bez recepty). Ja też miałam ten problem i mnie czopki jak na razie pomogły.

kajko dzieki wielkie za pomoc. Mieszkam w Anglii i chyba tych czopków tu nie będzie,ale wybiorę się do lekarza to mi coś przepisze mam nadzieje:) BUZIACZKI

Hej pati861 nie ma za co. Jest wiele różnych środków na hemoroidy, maści , czopki bez recepty. Nie wiem jak w Anglii, pewnie inaczej się nazywają. Wizyta u lekarza to dobry pomysł.:-)

a ja Wam drogie mamy powiem, ze nie tylko slodkie, moj doktor powiedzial ze slodkie, ale tez i pikantne potrawy, zadnych tlusciochow, kawy, mocnej herbaty i mycie maksymalnie 3 razy tej okolicy; bo czeste mycie niszczy naturalna flore bakteryjna i tym samym grzybki latwiej atakuja. a mycie nie mydelkami ladnie pachacymi, tylko rumiankiem albo szalwia albo wogole mydlem szarym. ja mieszkam w kanadzie i my tutaj mamy bardzo dobry lek dopochwowy ktory mozna w ciazy stosowac- to sa 3 piguly (na noc, przed snem) + mala ale wydajna tubka kremiku. po 1 tabletce(dopochwowej) nie moglam zasnac bo sie zaczelo oczyszczac tak intensywnie ze plynelo po prostu ze mnie, musialam zalozyc pant higieniczny i uprzednio zmienic bielizne.. i swedzialo przy tym straszliwie ale wytrzymalam jakos. przy 2 tabletce bylo lepiej, mniej sie wydzialalo i nie swedzialo, a przy 3 juz nic nie bylo. i od tamtej pory (a to byl 2 miesiac ciąży- drozdzaki plus zapalenie pecherza takie ze nie moglam normalnie siku robic ani siadac...) juz nie wraca. teraz zakradl sie paciorkowiec ale po penicylinie chyba juz zwalczony. a najsmieszniejsze jest to ze ja w ciazy na slodycze nie moglam patrzec szczegolnie przez pierwsze 6 miesiecy, wiec nie wiem skad sie ta zaraza wziela. teraz jestem juz w 34 tyg ciąży, za miesiac i kilka dni rodze, mam maly brzuszek i sie boje troche bo od dwoch dni boli mnie po lewej stronie, tak jakby w okolicy jajnika....
Koncze mile Panie i pozdrawiam serdecznie:))

własnie sie dowiedziałam, że mam grzybice ...na początku sie załamałam bo myslałma że to bardzo dla dziecka szkodliwe...uspokoiłam sie po tym co napisałyscie
faktycznie ograniczyc słodkie i pikantne jedzenie...lekarka kazała te globulki brac co pisałyscie...dobrze, że nie jestem jedyna która to ma czy miała...ech....

Mam pytanie czy któraś z Was je stosowała w trakcie ciąży? Jestem w 18 tc. Jak przeczytałam ulotkę to nabrałam dużych wątpliwości czy powinnam stosowac ten lek.

Ja je stosowałam. W ciąży miałam dość często nawracającą infekcję pochwy i za każdym razem gin przepisywał mi coś innego. Jednym z leków był metronidazol. Jak widać nic złego nie spowodował. Na każdej z ulotek w lekach przeczytasz, że kobietom w ciąży się nie daje. Ale to lekarz decyduje co jest dla ciebie dobre. Zna się na tym. A grzybicę czy drożdżycę trza wyleczyć, bo ona jest groźniejsza dla płodu niż podany antybiotyk. Bez obaw :)

reklama
Hejka,jestem tutaj pierwszy raz!!jestem w 5-mcu ciąży i właśnie dowiedziałam się że również mam grzybicę.Jak do tej pory było wszystko OK a tu nagle taka informacja:-(.Lekarka przepisała mi czopki,oraz krem dla męża!!!!ale chciałabym wiedzieć jak dodatkowo mogę się pozbyć grzybicy,czy płyn do higieny intymnej wystarczy??????Czekam na wasze rady!!!!!

Do góry