reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024

Hej dziewczyny, ja również podjęłam decyzję o in vitro ☺️ U mnie ze względu na niskie AMH i wiek zaczynam od Androtop. W poniedziałek badania i na 20 do ginekologa po rozpiskę leków. Dodatkowo przyjmuje suplementy. Trzymam kciuki za Was oby nam się udało 🥰
Hej, androp masz w cyklu przed stymulacja tak ?
Ja dostałem na 10 dni przed.
Jak znosisz ten lek ?

reklama
Ja również podchodzę do procedury, narazie jestem trakcie przygotowan
Od nowego cyklu czyli za jakieś 10 dni idę na kontrole i startujemy z kłuciem.
To moja druga procedura, z innym lekarzem. Poprawiliśmy wyniki wojowników tym razem wiec głęboko wierzę, że tym razem się uda.
U mnie amh 0.85, dlatego idę krótkim potokolem, jak to mówi mój lekarze jestem "poor responders"
Powodzenia dziewczyny!
@Nina0383 jakie suple łykasz ?
Ja mam tenfertil, kwasy omega, ubichinol, reseweratol, magnez.
Staram się pić 3 razy w tygodniu sok z marchwi lub buraka, a i granat wjeżdża czasami, jednakn chyba zdecydowanie za rzadko.

Hejka, tak dokładnie w cyklu przed stymulacja. Dopiero 2 dzień stosuję i chyba na tą chwilę ok. Też stosujesz ten lek? Jak u Ciebie?
Ja mam to i estrofem.
Narazie ok. Boję się tylko że mi zaczną wlosy wypadac a rosnąć tam gdzie nie powinny. Ale dziewczyny na innym wątku piszą, że raczej przez tak krotki czas brania nie powinno być aż takich skutków ubocznych.
To ja też drugi dzień, wczoraj zaczęłam.
No ogólnie stresuję mnie ten proces.. Wiem, ze stres nie pomaga moim jajkom ale jakos mimo wszystko :(

Ostatnia edycja:
Całe szczęście, że nie tylko ja zaczynam a dodatkowe że nie tylko ja się obawiam 😉 Ja za to mam stresa z samopoczuciem 😔 że będę się źle czuła.
Ale za razem się cieszę że możemy być wsparciem dla siebie w drodze do upragnionej ciąży ☺️

Całe szczęście, że nie tylko ja zaczynam a dodatkowe że nie tylko ja się obawiam 😉 Ja za to mam stresa z samopoczuciem 😔 że będę się źle czuła.
Ale za razem się cieszę że możemy być wsparciem dla siebie w drodze do upragnionej ciąży ☺️
Każda kobieta reaguje inaczej na taką bombę hormonalna w trakcie stymulacji.
Więc może u Ciebie nie będzie źle.
Ja poprzednio to prócz fizycznych dolegliwości które nie były jakieś straszne..po prostu jak ci w jajniku rosną komorki to wiadomo, że troche boli, natomiast jest to do przeżycia oraz mialam trochę napięty brzuch
To oprócz tego to miałam jazdę emocjonalną, takie zejścia psychiczne, że chyba nigdy takich nie miałam.
Huśtawki nastroju, takie nastroje PMS x20
Tak więc warto przygotowac w razie W partnera, bo u mnie byle co potrafiło wywołać placz w 1 sekundę.

Dziewczyny, a czy któras z Was słyszała o wpływie melatoniny na jakoś oocytow podczas stymulacji?

reklama
Do góry