reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024

Katrolina96

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny! Czy jest ktoś z Was kto tak jak ja jest po in vitro i wyczekuje terminu do zrobienia bety? Jest to moj drugi transfer - tym razem miałam transfer 2 zarodków. W środę idę na betę także jestem cała w stresie bo od 2 dni zaczęłam mieć napady kaszlu i modle się aby nie miało to wpływu na to. W moim przypadku i męża jest wszystko prawidłowe, mąż ma nasienia na 6+, zdrowy jak ryba i u mnie wyniki perfecto. Staramy się ponad 3 lata. Trzymajcie razem ze mną kciuki ❤️

reklama
Cześć.
Przystąpiliśmy z mężem do procedury invitro.
Jestem po pierwszej punkcji (4 pęcherzyki, jeden pusty, 3 pobrane komórki jajowe), już po godzinie zadzwonił Embriolog z informacją że komórki są niezdolne do zapłodnienia. Czy jest możliwość że podczas kolejnej symulacji a później punkcji pojawią się prawidłowe komórki? Czy jest szansa? Czy wszystkie moje komórki są wadliwe? Czy lekarz może zmienić np leki na stymulacje i przy kolejnej punkcji może być lepiej?
Mam 30 lat, AMH 0,96
Bardzo proszę o odpowiedź..

Oczywiście że tak! To tak jakby komuś nie udało się zajść w ciąży przy pierwszym podejściu in vitro i stwierdził że nie próbuje kolejny raz bo na pewno się nie uda. Ludzki organizm jest różny i wszystko się w nim zmienia. Jeżeli teraz doszło do takiej sytuacji to jeżeli jest mądry lekarz to będzie widział problem i zmieni dawki stymulacji, głowa do góry ❤️

Hej dziewczyny, ja również podjęłam decyzję o in vitro ☺️ U mnie ze względu na niskie AMH i wiek zaczynam od Androtop. W poniedziałek badania i na 20 do ginekologa po rozpiskę leków. Dodatkowo przyjmuje suplementy. Trzymam kciuki za Was oby nam się udało 🥰

Dziękuję za wsparcie, będziemy z mężem walczyć dalej, po prostu bardzo się boję że mam w sobie same wadliwe komórki, że podczas kolejnych punkcji nie znajdzie się żadna komórka prawidłowa do zapłodnienia, nie wiem czy tak może być..
Ale dziękuję za wsparcie i mocno trzymam kciuki również za Was!
Nina a mogę spytać jakie masz AMH i wiek?
Daj znać jak będzie w trakcie stymulacji 🧡

Dziękuję za wsparcie, będziemy z mężem walczyć dalej, po prostu bardzo się boję że mam w sobie same wadliwe komórki, że podczas kolejnych punkcji nie znajdzie się żadna komórka prawidłowa do zapłodnienia, nie wiem czy tak może być..
Ale dziękuję za wsparcie i mocno trzymam kciuki również za Was!
Nina a mogę spytać jakie masz AMH i wiek?
Daj znać jak będzie w trakcie stymulacji 🧡
U mnie to wiek 40 lat a AMH 0,37 więc to będzie cud jak się uda 💫

reklama
Do góry