Pierwsze 🥰
Fanka BB :)
Ty też przerwa?Ja nie informowałam i nawet nie pomyślałam, żeby to zrobić![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ty też przerwa?Ja nie informowałam i nawet nie pomyślałam, żeby to zrobić![]()
Tak, ja do czerwca lub nawet lipca, zależy jak mi okres wypadnie.Ty też przerwa?![]()
Ja chcę ten cykl odczekać i w następnym zgłosić się do lekarza.Tak, ja do czerwca lub nawet lipca, zależy jak mi okres wypadnie.
No my z egoistycznych pobudek - lecimy na wakacje. Ale serio, potrzebuje tego, od sierpnia moje całe życie kręci się wokół ivf. 2 stymulacje, 2 punkcje, 2 transfery, histeroskopia. Mam dość. Jak myślę o tym, że zaraz miałabym mieć kolejny transfer to mi niedobrze. Potrzebuje odpocząć. 11 czerwca wracamy z wakacji, ale że akurat na wakacjach mam mieć okres, to pewnie dopiero w lipcowym cyklu zacznę przygotowania do transferu.Ja chcę ten cykl odczekać i w następnym zgłosić się do lekarza.
Choć nie wiem czy mnie nie pokieruje na dalszą diagnostykę bo to już był 3 nieudany transfer czy będzie transferował ten ostatnii zarodek.
Także też nie wiem kiedy będzie następny![]()
Mocno trzymam kciuki :-* jakiej klasy zarodek ? To Twoj drugi transfer ?Ja od wczoraj z kropkiem na pokładzie. Ale jakoś tak nic nie czuję. To nasz drugi i ostatni zarodek.
Pewnie jak ino tak czujesz to trzeba odpocząćNo my z egoistycznych pobudek - lecimy na wakacje. Ale serio, potrzebuje tego, od sierpnia moje całe życie kręci się wokół ivf. 2 stymulacje, 2 punkcje, 2 transfery, histeroskopia. Mam dość. Jak myślę o tym, że zaraz miałabym mieć kolejny transfer to mi niedobrze. Potrzebuje odpocząć. 11 czerwca wracamy z wakacji, ale że akurat na wakacjach mam mieć okres, to pewnie dopiero w lipcowym cyklu zacznę przygotowania do transferu.
zgadzam się, niby człowiek zawsze chce przeć do przodu, ale jakoś tak jak jest taka przerwa, czuć takie spuszczenie ciśnienia. Ja pierwszy raz od dawna nie wiem w którym dniu cyklu jestemTo ja się dołączam do listy staraczek z przerwą w in vitro - co prawda trochę wymuszoną ze względu na oczekiwanie na wizytę lekarską z immunologiem, ale tak czy siak najwcześniej transfer wypadnie pod koniec maja albo w ogóle w czerwcu. Został nam ostatni zarodek z 1 procedury, ale z 6 doby, więc raczej liczę się z koniecznością podjęcia drugiej stymulacji.
In vitro zaczęłam w styczniu i trochę się czuję przetyrana tym początkiem roku i powiem Wam, że ta przerwa naprawdę dobrze robi na głowę. No i nawet seks wyglada inaczej - w końcu nie pod kalendarz, tylko kiedy jest ochota. I nie sądziłam, że jest ona nawet częsta. No i nie trzeba brać tony leków, już prawie zapomnialam jak wygląda życie niepodporządkowane staraniom.
To prawie, że razem. My liczymy na 6 maja wtedy nasz doktor wraca z urlopu i przeprowadza transferyHej, trzymamy w tym tygodniu za kogoś kciuki? Punkcja, transfer, testy?
U mnie jak dobrze pójdzie, to w połowie maja transfer.