reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Chyba się zdecyduje w takim razie 💉 Niby nie jest to galeria ale mam styczność z rożnymi ludźmi którzy przyłażą za czymś co chwilę, dzieciaki, młodzież, obcokrajowcy. Jeszcze dla pewności podpytam przy kwalifikacji o to czy jest bezpieczne takie szczepienie ponowne po kilku miesiącach, gdyby transfer się udał.
Konsultacja z lekarzem to bardzo dobry pomysł :)

reklama
tylko właśnie wtedy jakby zapładniali te 3 komórki to to już by się chyba liczyło jako kolejna procedura, bo będąc w programie nie można raz z programu a raz komercyjnie podchodzić do ivf (a przynajmniej tak mi tłumaczono) Ja właśnie dlatego nie walczyłam jakoś o to zamrażanje, no może jakby wiedziała że będę miała ich 19 to bym się zastanowiła, no ale jakby się okazało że zostało mi nie wiem ze 2 komórki i poszły do mrożenia, to później tylko na te 2 nie chciałabym marnować aż całej procedury
Mi to tłumaczyli tak, że albo zamroże komercyjnie i wtedy przy 2 procedurze gdyby nie udalo sie uzyskac 6 to by dobrali z tej puli. Moglabym na program zamrozic ale wtedy tylko dzialamy na tych 3 bez stymulacji. Ale jak teraz bylo 9 dojrzalych to licze ze po 1 drugiej juz nie bedzie a nawet gdyby byla to uda sie uzyskac te 6

reklama
Powiem wam że dzisiaj miałam teleporade z immunologiem i jestem w sumie zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innym ale brzmiała dr bardzo sensownie. Zleciła mi parę badań, bardzo kompleksowo podeszła do sprawy, wywiad był bardzo szczegółowy. W sumie po badaniach KiR mówiła, że dalej w tym kierunku by już nie drążyła sprawyu mnie, bo wygląda to ok. Natomiast jeśli w ogóle ciąży nie było to ona w tym kierunku by sprawdziła inne rzeczy plus koniecznie chce zobaczyć wyniki z histero CD138 i Cd56 bo to będzie u nas kluczowe w kontekście transferu. Nie myślałam, że Immunolog tak kompleksowo podchodzi do pacjenta i żałuję, że wcześniej nie poszlam. Dostałam nawet zalecenie odświeżenia szczepień na krztusiec bo jest bardzo niebezpieczny w ciazy i WZW skoro co chwilę mam zabiegi 🫣
A jaki masz wynik Kir jeżeli mogę wiedzieć?Co jest dla niej ok?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry