reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Chyba się zdecyduje w takim razie 💉 Niby nie jest to galeria ale mam styczność z rożnymi ludźmi którzy przyłażą za czymś co chwilę, dzieciaki, młodzież, obcokrajowcy. Jeszcze dla pewności podpytam przy kwalifikacji o to czy jest bezpieczne takie szczepienie ponowne po kilku miesiącach, gdyby transfer się udał.
Konsultacja z lekarzem to bardzo dobry pomysł :)

reklama
tylko właśnie wtedy jakby zapładniali te 3 komórki to to już by się chyba liczyło jako kolejna procedura, bo będąc w programie nie można raz z programu a raz komercyjnie podchodzić do ivf (a przynajmniej tak mi tłumaczono) Ja właśnie dlatego nie walczyłam jakoś o to zamrażanje, no może jakby wiedziała że będę miała ich 19 to bym się zastanowiła, no ale jakby się okazało że zostało mi nie wiem ze 2 komórki i poszły do mrożenia, to później tylko na te 2 nie chciałabym marnować aż całej procedury
Mi to tłumaczyli tak, że albo zamroże komercyjnie i wtedy przy 2 procedurze gdyby nie udalo sie uzyskac 6 to by dobrali z tej puli. Moglabym na program zamrozic ale wtedy tylko dzialamy na tych 3 bez stymulacji. Ale jak teraz bylo 9 dojrzalych to licze ze po 1 drugiej juz nie bedzie a nawet gdyby byla to uda sie uzyskac te 6

reklama
Powiem wam że dzisiaj miałam teleporade z immunologiem i jestem w sumie zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innym ale brzmiała dr bardzo sensownie. Zleciła mi parę badań, bardzo kompleksowo podeszła do sprawy, wywiad był bardzo szczegółowy. W sumie po badaniach KiR mówiła, że dalej w tym kierunku by już nie drążyła sprawyu mnie, bo wygląda to ok. Natomiast jeśli w ogóle ciąży nie było to ona w tym kierunku by sprawdziła inne rzeczy plus koniecznie chce zobaczyć wyniki z histero CD138 i Cd56 bo to będzie u nas kluczowe w kontekście transferu. Nie myślałam, że Immunolog tak kompleksowo podchodzi do pacjenta i żałuję, że wcześniej nie poszlam. Dostałam nawet zalecenie odświeżenia szczepień na krztusiec bo jest bardzo niebezpieczny w ciazy i WZW skoro co chwilę mam zabiegi 🫣
A jaki masz wynik Kir jeżeli mogę wiedzieć?Co jest dla niej ok?

Do góry