reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

@anyżowa pewnie zalozyla juz wrocenie po rodzenstwo po dzisiejszej udanej procedurze 😁

Jak poszło :)?
Nie nie, mały błąd w doprecyzowaniu z mojej strony, ale oczywiście że zakładam ostatni transfer Lady w tym roku 😉 a potem rodzeństwo🥰 limit pecha zdecydowanie już dawno temu został wyczerpany.

reklama
To jest taka glupota... ja miałam 9 komórek i ten sam dylemat. Nawet jeśli komercyjnie bysmy zamrozili to i tak w kolejnej probie moglibysmy zaplodnić nadal tylko 6. Uzyskalismy 3 zarodki i bardzo mi szkoda bo z tych kolejnych 3 pewnie jeszcze z 1 by sie udalo mieć. I co to komu by przeszkadzało -,-
tylko właśnie wtedy jakby zapładniali te 3 komórki to to już by się chyba liczyło jako kolejna procedura, bo będąc w programie nie można raz z programu a raz komercyjnie podchodzić do ivf (a przynajmniej tak mi tłumaczono) Ja właśnie dlatego nie walczyłam jakoś o to zamrażanje, no może jakby wiedziała że będę miała ich 19 to bym się zastanowiła, no ale jakby się okazało że zostało mi nie wiem ze 2 komórki i poszły do mrożenia, to później tylko na te 2 nie chciałabym marnować aż całej procedury

tylko właśnie wtedy jakby zapładniali te 3 komórki to to już by się chyba liczyło jako kolejna procedura, bo będąc w programie nie można raz z programu a raz komercyjnie podchodzić do ivf (a przynajmniej tak mi tłumaczono) Ja właśnie dlatego nie walczyłam jakoś o to zamrażanje, no może jakby wiedziała że będę miała ich 19 to bym się zastanowiła, no ale jakby się okazało że zostało mi nie wiem ze 2 komórki i poszły do mrożenia, to później tylko na te 2 nie chciałabym marnować aż całej procedury
Z doświadczenia nie polecam mrożenia komórek. Z 6 rozmrożonych komórek nie mieliśmy ani jednego zarodka. U nas liczyło się to w jednej procedurze bo po punkcji nasienie się nie nadawało do zapładniania jajeczek. Teraz nasienie też o słabych parametrach a mieliśmy 2 zarodki z 4 moich komórek.

A co do dzisiejszej rozmowy z lekarką to nie katuje mnie kolejną betą. Dzisiaj odstawiam leki i próbujemy w kolejnym cyklu. Po jakim czasie od odstawienia cyclogestu i dupka dostawałyście okres?

Oczywiście kciuki za dzisiaj - za kropki i IUI ✊✊✊

Z doświadczenia nie polecam mrożenia komórek. Z 6 rozmrożonych komórek nie mieliśmy ani jednego zarodka. U nas liczyło się to w jednej procedurze bo po punkcji nasienie się nie nadawało do zapładniania jajeczek. Teraz nasienie też o słabych parametrach a mieliśmy 2 zarodki z 4 moich komórek.

A co do dzisiejszej rozmowy z lekarką to nie katuje mnie kolejną betą. Dzisiaj odstawiam leki i próbujemy w kolejnym cyklu. Po jakim czasie od odstawienia cyclogestu i dupka dostawałyście okres?

Ja po 2,5 dnia dostawałam okres.

max 2 dni i okres przychodził

Ja do 2 dni okres zawsze od odstawienia proga.

To pozostaje mi czekać na małpiszona. Mam się kontaktować wtedy z lekarką i rozpisze mi leki i powie co i jak. To będzie mój pierwszy transfer mrożaka więc nawet mam już obawy czy się ładnie rozmrozi 😱

Dziewczyny, kiedy testujecie?

reklama
To pozostaje mi czekać na małpiszona. Mam się kontaktować wtedy z lekarką i rozpisze mi leki i powie co i jak. To będzie mój pierwszy transfer mrożaka więc nawet mam już obawy czy się ładnie rozmrozi 😱

Dziewczyny, kiedy testujecie?
Ja w niedzielę zacznę, ale to 4dpt więc nie mam oczekiwań

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry